Lisaks taoliselt võiks suuta võidelda ka piirivalve ja miks mitte ka piiriäärsete maakondade politsei.
Õpetati igasugu relvad selgeks CIA poolt hariduseta kitsekarjustele, on need õpetatavad ka keskharidusega ametnikele.
Väikesearvuline seltskond, kus kõik oskavad ümber käia lõhkeaine, Javelini ja Stingeriga ja nad saavad selle vajadusel kiiresti ka kätte.
Tartu poole vuravale tankikolonnile on ka kolm meest Javelinidega probleemiks, sest ta ei tea, kas järgmisel metsavahel on veel kolm ja siis veel viis - või mitte. On ikka kolm tanki kuplid maas põlemas keset teed, peab midagi tegema. Peatuma, julgestama, saatma jalaväe ette, tellima suurtükitule metsa jne - võtab aega ja võidab hinnalisi tunde põhijõudude mobiliseerimiseks.
See aga muidugi eeldab väljamurdmist senisest mantrast "kõik brigaadile". See brigaad puhub üldse igasugu ootamatute asjade puhul kõige vähem pilli, sest tema tegevusse astumine võtab enim aega, ükskkõik, mis "reageerimise" nimega teda õnnistatakse. Veel - ma ei eita eelhoiatuse tähtsust ja vajadust, lihtsalt minuarust tasuks mõelda, mis saab siis kui hoiatus failib või vastane teeb "konna keetmist" - viimast koges Iisrael omal nahal 1973, ilma kiirkorras mobiliseeritava armeeta oleks neist märg plekk järgi jäänud.
Kui sa veel ehk pole aru saanud, siis olen vist mõningase analüüsi- ja mõtlemisvõimega ja taolised probleemid on ammu parandatud. Tõsi, mitte nende poolt, kes selle eest palka igapäevaselt saavad, vaid sai ise tehtud. Küll aga olen andmebaasides olevate andmete kohta kuulnud imelugusid ja ega endagi andmed kontrollimisel just kehtivad polnud (ma eeldasin, et inimesed, kelle töö see on, ka seda teevad). Mõistagi andsin need andmed, mobiili nuumber kaasa arvatud - järelikult polegi õõnestaja ja mõjuagent.Kui sa nii kõva mees oled, siis miks need isikkoosseisu andmed uuendamata on? Ja sellele küsimusele pole tõesti vaja vastata.

Ei ole muide. Minu rahulolu ei saabu mitte kellegi kritiseerimisega ja näpuga näitamisega, vaid sellega, kui (minuarust) probleemsed asjad on rahuldavalt lahendatud. Tundub, et probleem täna pole mitte lahenduste kättesaadavuses, vaid mantras - midagi pole muuta vaja.Minuarust ongi patrioodi kohus omada kriitikameelt, tõsta pastakat ja osaleda diskussioonis lahenduste teemal. Panna ka ise õlg alla ja Javelini kursusele panen end kohe esimesena kirja.Oled rahul?