Lisaks veel ühe argumendi igasuguse vene tehnika vastu - Ukraina peaks olema selgelt näidanud, miks EI TOHI mitte mingil juhul varustada EKV-d vene tehnikaga. Kohati tekib tunne, et see vene tehnika pushimine siin foorumis ongi taotluslik.
Kurvastuseks - UKR on selgelt näidanud, et nõuka suurtükisüsteemid, sh need kõlbmatuks kuulutatud 122-sed on endiselt täiesti kasutatavad. Ka Grad täiesti toimib.
Teiseks on UKR näidanud, et jutt VF suurtükiväe suurest ja kõikehõlmavast patareivastasest võitlusest (mille vastu ju ainult viimase malli 40 km laskekaugusega M109 või 2000-ga saab) ei vasta küll tõele. UKR suurtükiväe kaotustest moodustab kaudtuli väikese osa, ma pakuks nii tunnetuslikult kuskil 10%. Ülejäänud on otsetule kontaktid - varitsusse sattumised, lagedal maastikul otsetule andmise käigus saadud tabamused, miinile sõidud jne. Selles ei maksa kahelda, VF suurtükivägi, mis toetas sepakaid Vene enda territooriumilt, kasutas kõige paremaid ja uuemaid gizmosid, mis venelastel on.
Ärme jäta 2000 ostmata, vaid PEALE SELLE tuleb veel asju osta. Meil pole ühe brigaadi armee. Ei maksa kogu raha selle peale huugama panna.
Eriti karmidele vanaraua vihkajatele - Eestis on endiselt esmatasandi ehk kompanii tankitõrjerelv (ja ühtlasi Eestis suurima arvuga suurtükisüsteem) Rootsi 90 mm tagasilöögita tankitõrjekahur Pvpj-1110, mis on loodud.....1950 aastal (kui rootslasteni jõudsid vastavad teadmised mujalt sellise asja ehitamiseks). Kes on selle taga istunud (mina nt olen), see saab kindlasti aru, et sellise asja kõrval on 1969 loodud 2S1 nagu tähtede sõda...ausõna.
See, millega venelased võivad siin Narva rahvavabariiki etendada, ei või meie otsuseid piirata. Õigemini sellise argumendi kasutamine on väga lapsik.
Kui venelased tahavad etendada seal midagi, siis nad seda ka etendavad ja küll need riistad leitakse. G3 püsse on suurem varu Mosfilmis olemas (Iraagi armee trofeed). Igas viimases Tsetseenia sõja filmis on need kasutusel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.