Rahutused Pronkssõduri pärast.
Ei maksa kahelda asjades, mis on juba toimunud. Ehk siis uue pronksmäsu puhul just tuleks üle eesti mehed uuesti kokku. Seda enam, et nüüd on kõigil teada: ei ole muud õiglust marodööride ja märatsejate vastu, kui see mida saab kohapeal teleskoopnuiaga jagatud.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Nojah...emotsioonid emotsioonideks kuid...
Kui "rahutuste korraldamist" kui sellist ei õnnestunud piisavalt tõestada...
Mis siis teha?
Mõista süüdi ilma süütõenditeta?
Rahvakogunemine võis tõepoolest olla spontaanne?
Tuletaks siinkohal meelde, et - kriitilised sõnavõtud, ebalojaalsus, Eesti riigi vihkamine, iseseisvuse vajalikkuses kahtlemine jms pisukesed pahateod - ei ole leidnud teed kriminaalkoodeksi kaante vahele.
Võibolla oleks tulnud süüdistus esitada toetudes mõnele muule paragrahvile - näiteks ilma loata rahvakogunemisel osalemise, ässitamise ja materjaalse kahju või surmaga lõppenud tagajärgede osas.
Aga vabandust - ma pole jurist.
Oskab ehk mõni selle töö mees võimalikke perspektiive valgustada?
Kui "rahutuste korraldamist" kui sellist ei õnnestunud piisavalt tõestada...
Mis siis teha?
Mõista süüdi ilma süütõenditeta?
Rahvakogunemine võis tõepoolest olla spontaanne?
Tuletaks siinkohal meelde, et - kriitilised sõnavõtud, ebalojaalsus, Eesti riigi vihkamine, iseseisvuse vajalikkuses kahtlemine jms pisukesed pahateod - ei ole leidnud teed kriminaalkoodeksi kaante vahele.
Võibolla oleks tulnud süüdistus esitada toetudes mõnele muule paragrahvile - näiteks ilma loata rahvakogunemisel osalemise, ässitamise ja materjaalse kahju või surmaga lõppenud tagajärgede osas.
Aga vabandust - ma pole jurist.
Oskab ehk mõni selle töö mees võimalikke perspektiive valgustada?
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
ma ei tahaks kuidagi olla negatiivne ja koguaeg vinguda, kuid selle asja peale ei jää mul taas midagi muud üle.
kohtunikud ise ilmselt maalutasid kuskil lõunas kui mäss käis, keegi pidi selle organiseerima, KAPO ei ole lambakari, õiged mehed olid kinni peetud kas pold mitte videolintidelt näha õhutamist??
aga mis siin imestada, ainult riik saab selliste asjadega hakkama, näiteks
lugesin just uudist kus pensionifondid sattusid löögi alla, kui ma oleksin tark, mida ma ei ole, siis arvaksin et meie kes praegu riigile maksu maksame ja tahaksime vanade ja nõtradena pinssi saada, võibolla ei saa seda kuna pensionid on tehtud äriobjektideks ja nendega äritsetakse.
kannatajaks on alati olnud ja jääb olema maksumaksjad, sellised klenskid ja muud töllud võivadki siin tuusata, riik abinõuna selle vastu muudab seadust mis lubab kaitseliidul tasuta tänavatele tulla.
ja politseis saab ju alati koondada.
kaitseliitlane on maksumaksja, tema pere jääb maha muretsema, raha ta selle eest ei saa, aga laenud on vaja maksta, ei mingeid garantiisid ega midagi.
kohtunikud ise ilmselt maalutasid kuskil lõunas kui mäss käis, keegi pidi selle organiseerima, KAPO ei ole lambakari, õiged mehed olid kinni peetud kas pold mitte videolintidelt näha õhutamist??
aga mis siin imestada, ainult riik saab selliste asjadega hakkama, näiteks
lugesin just uudist kus pensionifondid sattusid löögi alla, kui ma oleksin tark, mida ma ei ole, siis arvaksin et meie kes praegu riigile maksu maksame ja tahaksime vanade ja nõtradena pinssi saada, võibolla ei saa seda kuna pensionid on tehtud äriobjektideks ja nendega äritsetakse.
kannatajaks on alati olnud ja jääb olema maksumaksjad, sellised klenskid ja muud töllud võivadki siin tuusata, riik abinõuna selle vastu muudab seadust mis lubab kaitseliidul tasuta tänavatele tulla.
ja politseis saab ju alati koondada.
kaitseliitlane on maksumaksja, tema pere jääb maha muretsema, raha ta selle eest ei saa, aga laenud on vaja maksta, ei mingeid garantiisid ega midagi.
paraadil näeme, raisk
Olen Troll sinu mõtteavaldusega nõus. Samas, ka siin peituvad omad tulevased ohud. Nn. loomad lasti lahti ning arvan, et neile süstiti selle kohtuotsusega ka paras annus karistamatuse tunnet. Kui ma ei eksi, siis Klenski jõudis juba eile välja tulle enda tulevaste "eesmärkidega", mis olid suhteliselt kurjakuulutavad minu kõrvadele.
Teiseks, kui tõepoolest peaks sarnane olukord tekkima tulevikus, siis kardan, et Eestlased, teades, mis tulemas on koos kõigi pea olematute tagajärgedega, ei jää valitsuse SMS'ide ja meedias levitatavate üleskutsetest hoolimata enam koju ahjule. Arvan, et sellisel juhul kasutatakse aktiivselt juhust, et hakata seekord, siis ise omal käel kohut mõistma...
Igal asjal on mitu külge, loodan, et valitsus võtab kõigest sellest tõsiselt õppust, mis toob kaasa ka reaalseid samme ning tulevikus suudetakse sellised ettevõtmised juba eos summutada. Sest kui see peaks ebaõnnestuma, siis saavad arvatavasti need tulemused olema väga karmid.
Teiseks, kui tõepoolest peaks sarnane olukord tekkima tulevikus, siis kardan, et Eestlased, teades, mis tulemas on koos kõigi pea olematute tagajärgedega, ei jää valitsuse SMS'ide ja meedias levitatavate üleskutsetest hoolimata enam koju ahjule. Arvan, et sellisel juhul kasutatakse aktiivselt juhust, et hakata seekord, siis ise omal käel kohut mõistma...
Igal asjal on mitu külge, loodan, et valitsus võtab kõigest sellest tõsiselt õppust, mis toob kaasa ka reaalseid samme ning tulevikus suudetakse sellised ettevõtmised juba eos summutada. Sest kui see peaks ebaõnnestuma, siis saavad arvatavasti need tulemused olema väga karmid.
lugesin hiljaaegu raamatut Võimas ja sünge patarei. Seal kuskil oli umbes selline märkus, et arvatavasti tuleb suur osa eesti kommunistide metsikustest ja jõhkrusest peale juunipööret kirjutada varasemate EV repressioonide arvele.
Et kui nii võtta, siis ehk on sellisel otsusel tõesti oma tugev positiivne külg.
Samas kui kuulata hr Vseviovi pajatusi puna-revolutsionääridest, kes muudkui asumiselt jalga lasid, siis tekib tahtmatu paralleel, et kauaks nii vedelat riiki jätkub?
Et kui nii võtta, siis ehk on sellisel otsusel tõesti oma tugev positiivne külg.
Samas kui kuulata hr Vseviovi pajatusi puna-revolutsionääridest, kes muudkui asumiselt jalga lasid, siis tekib tahtmatu paralleel, et kauaks nii vedelat riiki jätkub?
Mul eile Narva rongis ikka Eesti Politsei ühe töövõidu sai. Keskid punatähelised ahvid (võibolla Klenski sõbrad) tähistasid kohtuvõitu, räuskasid, jõid ja suitsetasid ja kiskusid stendidelt eestikeelseid eeskirjatekste ja piletihindu maha, hüüdes "enam pole neid vaja!" jne.
Läksid nagu prügikotid platele, Kiviõli politsei võttis maha.
Läksid nagu prügikotid platele, Kiviõli politsei võttis maha.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Oh, kutid, kas te arvate, et mul hing ei valuta sellise "kohtudraama" tulemuse pärast? Aga püüdke aru saada, et antud juhul oli õigeksmõistmine parem lahendus. Sest mida nõudis meie "austatud ja õiglane" prokurör? Ainult tingimisi vanglakaristust! No mis kuradi kasu sellest oleks olnud? Samamoodi oleksid need pätid kohtusaalis vabastatud ja edaspidiseks õõnestustegevuseks valmis. Kas tõesti keegi usub, et see tingimisi karistus oleks mingiks hirmutuseks tulevastele märatsejatele? Kogu see kohtukomöödia läks mädaks juba tunduvalt varem. Hea küll, sellega ma veel kuidagi leppisin, et tavalistele marodööridele mõisteti tingimisi karistused - no läksid nad massipsühhoosiga kaasa, terve mõistus kadus kuhugi, pea kuumas alkoholist või narkotsist, juhtub. Aga et nende sündmuste ORGANISEERIJATELE nõuti samuti tingimisi karistusi??? Vaat see on juba üle minu mõistuse ja riivab õiglustunnet.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Loodetavasti peitub selles õigeksmõistvas kohtuotsuses midagi head ka.
Oleme maailmale demonstreerinud oma arengut dem.vallas ja mingil moel maha rahustanud Vm radikaale.
Pealegi, see, et Harju Maakohtus paskaagid õigeks mõisteti, ei tähenda veel, et nad ka ringkonna- ja riigikohtust samamoodi hõisates väljuksid....
Oleme maailmale demonstreerinud oma arengut dem.vallas ja mingil moel maha rahustanud Vm radikaale.
Pealegi, see, et Harju Maakohtus paskaagid õigeks mõisteti, ei tähenda veel, et nad ka ringkonna- ja riigikohtust samamoodi hõisates väljuksid....
TÕDEONAJATÜTAR
...ja kui läbi kukume ja nad ikka hõiskajateks jäävad, siis on kõige tähtsam, et seadusandlus vaadataks selle koha pealt tõsiselt üle.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
Samas, ka tingimisi süüdi on ikkagi süüdi. Kõik oleksid rahul omal kombel. Nüüd kõik frustreeritud - õigeksmõistetutele tundub ka kindlasti, et üks fašistide salanõu jälle, poliitiline otsus... Ei panda meil küüditajaid vangi, vaevalt neidki. Tingimisi oleks isegi kõva sõna. Nüüd selline täielik bläkk.
paraku võimaldab see õigeksmõistmine meestel täiesti seaduslikult tegutseda edasi poliitiliste eesmärkide saavutamisel püstitades oma kandidatuuri valimistel - olgu siis kohalikud või europarlamendi. Ja nüüd on neil kindalsti toetajaid rohkem kui ennist.Troll kirjutas:Oh, kutid, kas te arvate, et mul hing ei valuta sellise "kohtudraama" tulemuse pärast? Aga püüdke aru saada, et antud juhul oli õigeksmõistmine parem lahendus.
Tingimisi karistuski oleks selle välistanud.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
www.aiaimpeerium.ee
Soobel kirjutas:...ja kui läbi kukume ja nad ikka hõiskajateks jäävad, siis on kõige tähtsam, et seadusandlus vaadataks selle koha pealt tõsiselt üle.
Kaldun arvama, et probleem pole seadusandluses vaid mõnede meeste liigses turvatundes ja tegemata kodutöös...
Inimest ei pea ega tohi süütõenditeta süüdi mõista - kuid andmeid võimalike radikaalsete rühmituste tegevuse kohta koguda võib ja peab
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Toetan Trolli 100 %.
Kohtu otsus oli vene radikaalide jaoks shokk. Kuidas sai midagi taolist juhtuda ? Isegi VIF-is on ainult 3 teadet (fakti) selle kohtuotsuse kohta ja ei mingeid kommentaare.
Vene liberaalid kirjutavad igalpool sellest , kui meie kohtu soltumatusest.
Mida te vingute ja virisete ? See (vingumine ja virisemine) ei anna midagi.
Mingi tingimisi (ega ka 2-3 aastane) karistus poleks kohtualustele muljet avaldanud.
Samas arvan siiani, et meie peaministri mitmed suupruukimised ei hiilanud just erilise labimoelduse poolest ( enne motle, siis utle).
Elu laheb edasi. Opime oma vigadest.
Viime oma seadusandlusse sisse muudatused ja valmistume uueks raundiks. Sest need mehed ei loobu. Olgem siis valmis selleks , mis tulem hiljem (et ei tuleks lumi jalle ootamatult
)).
Kohtu otsus oli vene radikaalide jaoks shokk. Kuidas sai midagi taolist juhtuda ? Isegi VIF-is on ainult 3 teadet (fakti) selle kohtuotsuse kohta ja ei mingeid kommentaare.
Vene liberaalid kirjutavad igalpool sellest , kui meie kohtu soltumatusest.
Mida te vingute ja virisete ? See (vingumine ja virisemine) ei anna midagi.
Mingi tingimisi (ega ka 2-3 aastane) karistus poleks kohtualustele muljet avaldanud.
Samas arvan siiani, et meie peaministri mitmed suupruukimised ei hiilanud just erilise labimoelduse poolest ( enne motle, siis utle).
Elu laheb edasi. Opime oma vigadest.
Viime oma seadusandlusse sisse muudatused ja valmistume uueks raundiks. Sest need mehed ei loobu. Olgem siis valmis selleks , mis tulem hiljem (et ei tuleks lumi jalle ootamatult
Hea oli D.Klenski pronksiöö sündmuste võrdlus omaaegse Balti Ketiga.
DK arvates olevat mõlemad üritused olnud samaväärsed rahva tahte esile toomiseks.
Selle järgi tuleb välja u nii, et erinevalt rahumeeli oma asju ajavatest põlisrahvastest oskavat siinsed venemeelsed enda tahet väljendada üksnes räusates, lõhkudes ja põletades....
DK arvates olevat mõlemad üritused olnud samaväärsed rahva tahte esile toomiseks.
Selle järgi tuleb välja u nii, et erinevalt rahumeeli oma asju ajavatest põlisrahvastest oskavat siinsed venemeelsed enda tahet väljendada üksnes räusates, lõhkudes ja põletades....
TÕDEONAJATÜTAR
Tõsi ta on.susi kirjutas: Kohtu otsus oli vene radikaalide jaoks shokk. Kuidas sai midagi taolist juhtuda ?
Eesti poolt lihtne, aga korralikult šokeeriv & nõutukstegev ratsukäik, millega sealpoolsed radikaalid kuidagi arvestada ei osanud.
Arvestades nõukafundamentalistide primitiivset võtetearsenali, võtab nüüd natuke aega kuni uus tegutsemismall leiutatakse.
Seni võib aga prokuratuur märksa rahulikumas õhustikus valmistuda uueks raundiks EV vs Klenski & co
TÕDEONAJATÜTAR
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline