Minu viga, ei saanud varjatud küsimusest aru vaid

seda tsaari vene/EW liistu!
Nii palju või vähe, kui ma aru olen saanud, siis Prantsusmaa valmistas eelmise sajandi algusest paljudele riikidele autasusid. Ei ole EW ekspert aga nagu aru saan, siis ka noorele Vabariigile tulid osad ristid sealt?
Lindiliistud ise olid aga suhteliselt uued asjad 20ndatel. Enamus I MS liiste olid nö põlveotsas tehtud või siis otse vormile õmmeldud. Saksmannid olis selles suhtes oma standartiseeritud liistudega kaugelt teistest riikidest ees. Kuna liistude tagumised pooled on väga sarnased osadele Prantsuse variantidele, seepärast oletangi, et EW lasi osad liistud võib olla seal valmistada või siis ostis-õppis tehnoloogia sellest riigist.
Siin Prantsuse üksikud liistud + Läti liist, mis võib ka kuskilt sealt kandis vähemalt maha viksitud olla. Kahjuks ühtegi EW liistu võrdluseks mul skännerisse ei ole panna
1. Üleni metallist värvitud Prantsuse liist. Valtsitud nõela kinnitus on minu arvates väga Prantsusmaale omane - nii vähe kui ma teiste Euroopa riikide liiste olen näinud, siis sellist varianti teised ei kasuta või ei ole vähemalt näinud veel. Nõela, jne puhul osad sarnasused on olemas.
2. Selle liistu puhul kinituse süsteem on väga sarnane Tavasti omale. Taas, piki liistu painutatud nõela kinnitus ning välja valtsistud nõela vastus. Samuti Prantslastele omane, teistest Euroopa riikidest erinev, kitsas ja peenike liistu kuju ( mis omapärasel moel on ka väga sarnane hilisematele USA liistudele!!! )
3. Läti liist... nagu näha, sarnasused on kõik seal ning nii palju kui pilte võrreldes aru saada, siis ka suurus on vist (praktiliselt) sama.
See nõelaga plaat, mis ühtlasi ka linti paigal hoiab, Läti omal on ava keskel. Sellised on suhteliselt levinud (tavaliselt need tehti osadele plaatidele sisse, et saaks lindile metallist lisasid, jne kinnitada).
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.