kaevamine

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

--------------------------------------------------------------------------------

See sakslaste surnute viimse rahupaikade rüüstamine on veel kuidagi mõistetav.
-------------------------------------------------------------------------------------
kui see sulle kristjan mõistetav on siis pead küll oma mõistusega midagi ette võtma.kui keegi su vanaisa välja kaevaks ja kondid laiali loobiks siis sinu arust oleks see täitsa ok või??
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

AHSOO? no ma mõistan siis ka sinu haua rüüstamist kauges või vähem kauges tulevikus.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tõnuv »

Poiss leidis netist mingi superlehe, kus Alex ja Dima fantastiliste hindadega baltikumist leitud väljakaevatud kola läände üritavad müüa. Sel lehel olid pildid ka Sõrves kaevamisest. Ilmselt Lõpel.Uudis oli see, et pilt oli ka vene medalist, mis maa seest välja tulnud.Kas slaavi nimedega mehed oma kangelasest esiisa ka väärikalt maha matsid? Vähemalt ma ei usu, et keegi juhuslikult vaprusmedali kaevikupõhja poetas. Ju sel mees ka vatijopet pidi küljes oli.
Kasutaja avatar
Reinhold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Reinhold »

Kas keegi, kel puudub tehnika, tahaks minna mõnd legendi kontrollima?
Kuigi siin autoriteetsed isikud väidavad, et suht hiljaks jäänud selle tegevusega, räägib minu kogemus veidi muud, kuigi jah iga päevaga jääb ajalugu vähemaks, ja seda ajajärku kohe kindlasti juurde ei tule.
Olen muuseumi "toetajaliige" ja kui miskit leiame , jäädvustame ka oma nimed vabadusvõitluse ajalukku :)
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

"Legendiotsijad" nahui - näen teid juba unes! See värk tuleks lõpuks korrastada! Äärmuslased kõrvale, aga midagi tuleks ette võtta - nii ei saa enam edasi minna!
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Olen minagi mõelnud, kuidas sellest painajast vabaneda... ainus mõistlik ja kiireim lahendus oleks end üles puua...
Aga seegi ettevõtmine nõuab teatavat mehisust.

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Ennast oksa riputada võiks tuhande muu - ja olulisema - asja pärast! Nagu näed - elan ja käran! :wink: Selline lahendus ei ole minu tüübiga sobiv :roll:
tõnuv
Liige
Kontakt:

Nädalavahetusel tuli vihje, et Lõpel olla jälle kõvad kaevetööd käimas.Käisime siis täna asja uurimas.Pea tee äärest hakkas kaevandite rida pihta.Kuna midagi väärtuslikku silma ei hakanud hakkasime tagasi auto juurde minema, kui leidsime hiiglasliku lahtikaevatud punkri.Vist oli kopa metsa toodud.Kuna töö paistis olevat põhjalik piuksutasime metalliotsijat niisama ümber augu,et leida kaevajatest ärapõlatud asju.Algul leidsime juure alt tupega saksa täägi, seejärel telgivaia.Asi kippus põnevaks.Eemal paistis jooksukraav.Esimesel katsel hakkas metalliotsija vinguma. Labidas tõi välja ribikondi.Kuna konte oleme ennegi leidnud puhastasime 1/2 m pinnast välja .Paistis saksa kiivri serv.Kuna kätte jäi ka kaelamärk otsustasime haua täielikult avada.Kiivri väljapuhastamisel selgus, et pea oli kildudeks, sest kuul tunginud otse läbi kiivri.Hammaste järgi oli tegu noore mehega, sest hambad terved.Reieluu oli põlvest puru.Jalas olid poolsaapad.Metallpandlaga vööl oli 2 kolme sahtliga padrunitaskut koos padrunitega ja tääk .Rinnal oli rauast?haavatumärk või midagi sarnast.Veel leidsime raamatujäänused ja habemeajamiskomplekti koos teradega väikses metallkarbis.Leidmata jäi üks käsi.Kaelamärgil kiri:A/FL.AUSB.RGT.14 ja number 343.Märk on terve, st mõlema poolega.
Kust saaks infot antud märgi kohta ja mida teha luudega, mida on suur kotitäis.Ja kas langenu juures olnud esemed võiks pärast konserveerimist välja panna Sääre ajalootuppa või oleks see ebaeetiline.Ja mis moodi üldse käituda, kui sellisele leiule satud.Me määrasime koordinaadid GPS iga ja laiba suund oli saapad idas pea läänes piki jooksukraavi.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

mina võtaks ühendust Saksa suursaatkonnaga ja annaks luustiku Sakslastele üle. Ja õnnitlen leiu puhul.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Tegid Sa pilte ka :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
tõnuv
Liige
Kontakt:

Tegime ikka pilte.Tegu oli ikkagi Saaremaa Muinsuskaitse Seltsi sõjajaloo toimkonna väljasõiduüritusega.Meie eesmärgiks on põhiliselt info kogumine ja sõjaajaloo alase tegevuse koordineerimine Saare maakonnas.
See leid oli tõesti juhuslik.Samas võib ainult aimata kui palju rüüstatud haudu jääb nende läbikaevatud jooksukraavide alale.Kas tõesti Eesti riik ei suuda palgata 15 otsijat (igasse maakonda üks), kes süstemaatiliselt lahingupaigad läbi käiks ja laibad ja laskemoona kokku korjaks?
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Kas pilte netis kusagil näha ka saab :?:
Kasutaja avatar
kloss
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kloss »

Pildid asuvad aadressil http://pilt.ee/view/500771/
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Tänud, päris huvitav
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Kogu see kola tuleks saatkonnale anda, kuna ma oletan, et langenu isiklikud asjad võivad mõnele inimesele Saksamaal tähendada mõnevõrra rohkem, kui meie muuseumitele.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Bing [Bot] ja 2 külalist