Küsimusi metalliotsijatest

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Vasta
SET
Liige
Kontakt:

metalliotsija

Postitus Postitas SET »

Selline küsimus, kas kellelgi oleks äkki anda metalliotsija skeeme mille järgi oleks võimalik seda ise ehitada :?: . Vaatasin
ja otsisin netist midagi asjaliku ise ei leidnud võibolla ka probleem kehvas inglise ja venekeele oskuses :oops: . Oleks vaja just eestikeelseid saite skeeme töökäiku kirjeldust. Ja äkki keegi juba ise ehitand oskaks tarka nõu anda lollikesele. Heameelega ostaks aga vaatasin et alla 5000.- korraliku asja ei saa ja sellist raha pole kahjuks kulutada.

Asi selles, et vanaonu rääkis huvitavaid jutte et sõjaajal oldud aeda igasugu huvitavaid aardeid maetud, muuhulgas ka paar vinti :twisted: ja vasest lipuvarras :D. Aga vanaonu juba vana ja ei mäleta täpselt kuhu maeti umbkaudu oskas näidata kuid mul hoov ca 3000ruutu nii et tervet hoovi pole nagu mõtet ehku peale üleskaevama hakata.
Kapomees
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapomees »

Eesti keelne materjal selles osas vist täielikult puudub.
Netis skeeme kõvasti aga õiget sealt ikka päris raske leida.
Mõni on keeruline ja jama samas kui teine on lihtne ja efektiivne, oleneb kuidas keegi sepp on osanud mõelda :? .

Proovi võib kui on aega, kannatust ning viitsimist nokitseda, eksetehtud asi on ikka armsam :D aga kõigetähtsam ei maksak mingeid ulme tulemusi nõuda isetehtud aparaadilt sest tundlik asi nõuab keerukamat skeemi ning keerukamat asja on raskem ning kulukam teha kuna metalliotsijatesse läheb omajagu sellist kraami mida igast telekast, makist, arvutist ei võta ja aja kulu on kah vägagi suur. :shock:

Mul neid skeeme siit-sealt kokku korjatud millest ehk 10% peale vaadates on asjalikud ülejäänu selline kahtlane kraam millega ei jamaks :wink: .

Kõigepealt küsiks et kui suurt asja kui sügavalt tahad otsi?
ARBEIT MACHT FREI!
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Kutsu parem mõni detektorist kohale ja vaatate koos ala üle, nii ju odavam ja lihtsam.
Huvitun maisest rasketehnikast.
SET
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas SET »

Lipujalg pidi olema 30 cm kõrge alt diameeter mingi 20 cm vasest. Mingi 0,30-1m sügavust.

Jah metalliotsijat võiks laenata, aga tahaks ikka ise otsida minetea mis maaseest välja tuleb ja minuteada alates teatud sügavusest vist oli üle 1m kuulub leitud kraam riigile.
Kapomees
Liige
Kontakt:

Eks ma vaatana mis ma siis leian.
ARBEIT MACHT FREI!
Kapomees
Liige
Kontakt:

http://www.hot.ee/onudolf/IB7555.pdf

Tegu eriti lihtsa IB detektoriga, ei ole valmis teinud, oma olemuselt peaks toimima küll.
Kui kirjeldust usku siis 25mm messing/vask mündi võtab 11-15cm pealt, nõela 3cm pealt, mis on sellise lihtsa asja kohta päris hea tulemus, suuremaid asju peaks siis võtma kaugemalt.
Otsimis pea on küll liiga kohmakas saab ka õhema ja kergema teha.

-----------------------------------------------------------------------------------
http://www.md4u.ru/index.php?page=vs&lang=en

Vähe keerukamaid, tundlikumaid ja kulukamaid IB detektoreid koos metalli eristusega.
Paistavad olema küllaltki asjalikud skeemid, oli endal kunagi plaan sealt üks valmis teha aga pole viitsimist :( , ikka omajagu jamamist+häälestus
ARBEIT MACHT FREI!
valdo
Liige
Kontakt:

Re: metalliotsija

Postitus Postitas valdo »

SET kirjutas:Selline küsimus, kas kellelgi oleks äkki anda metalliotsija skeeme mille järgi oleks võimalik seda ise ehitada
[...]
... vanaonu rääkis huvitavaid jutte et sõjaajal oldud aeda igasugu huvitavaid aardeid maetud, muuhulgas ka paar vinti
62 aastat maa all olnud vint on 99,9% tõenäosusega kaotanud oma algse välimuse ja olemuse. Paremal juhul saad Sa ta pika ja vaevalise konserveerimistöö tulemusena ühes tervikus roostepurakana säilitada, kuid mis mõte sellel on? Loe näiteks kaasfoorumlase vdreving'u viimase nädala kirjutisi ja vaata ta fotosid - midagi enamat loota on maa seest üldiselt asjatu.

Kui tegemist on masskogustes toodetud WWII-aegse vindga, siis neid liigub kaasajalgi kollektsionääride seas masskogustes - juhtumisi ei maetud kõiki neid maa sisse, vaid osa säilis ka kuivades hoonetes. Soovi korral võid sellise deaktiveeritud kujul teatud summa eest omandada. Igatahes tuleb see kordades odavam, kui hakata ise valmistama metallidetektorit, et siis üks ajahambast ja roostest puretud isend kätte saada...

Ning kui on ikka kange tahtmine detektorit omada, siis on kergem ja odavam (raha, aja jm ressursside mõttes) see valmiskujul osta. Ise tehes peab olema väga tugev elektroonik ja tihtipeale ei saagi seda korralikult ikkagi häälestatud.
Valdo

[b][url=http://tinyurl.com/rattad]Eesti Jalgrattamuuseumi[/url][/b] looja ja eestvedaja
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk tn 9. Maist septembrini oleme avatud R,L,P 11-18, muul ajal kokkuleppel
Tutvustame jalgratta ajalugu eesti vaates, meie seitsmes saalis on välja üle 120 ratta
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Asi ei ole mitte ehk niivõrd selles vindis kui just ajaloos :). Ideaalses korras vindi võib osta igaüks kel piisavalt pappi. Vanaonu poolt peidetud vinti aga raha eest ei saa... Rahaline väärtus on jah roostes vindil ehk 200 krooni, emotsionaalne väärtus aga täiesti hindamatu.

Ma saan küll teemaalgatajast aru. Oleks mul aias midagi samasugust peidus laseks kasvõi kogu aia üles kaevata.
Uitaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Uitaja »

Olen nõus Frundsbergiga ja lisan, et otsimise protsess ise on detektoristile oluline, ja kui midagi leitakse, siis kaugeltki mitte kõik ei hakka leidu kohe rahasse ümber arvestama.
Aga metalliotsijat ei tasu endal ehitada - parem kuskilt tellida või osta Plekkpealt
SET
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas SET »

Tänud Kapomehele skeemide eest.

Ja valdole asi on just põhimõttes, et ma need üleseleian ja väljakaevan,
palju nendest alles on pole üldse oluline ja vindid pole kõige tähtsamad ennast huvitab just see lipujalg mis ei roosteta ja vanaonult uurides rääkis ta veel mingist serviisist mis olevat kuskil seal samas lipuvarda ja vintide juures. ja juhul kui ma need leian siis müüma ei kavatse neid hakata kuna need on siiski vanaonu jaoks olulised esemed just nende ajaloo pärast ja kui ma need mahamüüks siis ilmselt annaks ta mulle kaheraudsest korralikult tina :twisted:

Ja detektori ehitamisega loodetavasti raskusi ei tule, kui sellega ise hakkama ei saa siis mu naaber on elektrik ja ise ehitand selliseid asju nii et kinlasti oskab ta mind aidata. 8)
samdick
Uudistaja
Kontakt:

metalliotsija

Postitus Postitas samdick »

Tere

Kas keegi oskab öelda, ons kuskilt saada Seben'i metalliotsija kasutajajuhendit?

Ette tänades

Sam
Kasutaja avatar
Tsaar
Liige
Kontakt:

cs150 versus cs200

Postitus Postitas Tsaar »

on neil kahel vellemani mudelil ka otsimissygavuses mingi vahe? ilmselt on cs200 lihtsam kasutada, kuna tal lcd ekraan, aga on tal ka muid eeliseid cs150 ees? Äkki keegi on puutunud mõlemaga kokku? Kumba ise eelistaxite?
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Mida arvate sellisest isetehtud metalliotsijast?

Postitus Postitas LionRat »

Päälinnas ühed mehed teevad seliseid asju...kas kellegil on selline olnud?Pidavat olema määnekise margi prototüüp... Hind 5000.-
11"
metallide eristus
jne.

Mida hinnast arvate?
Viimati muutis LionRat, 13 Jaan, 2007 14:32, muudetud 1 kord kokku.
plekkpea
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas plekkpea »

Link ei vii kuskile!
Huvitun maisest rasketehnikast.
Kasutaja avatar
LionRat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas LionRat »

Sorry,minu viga,parandan ära.....