Tokarev TT

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Paistab siis, et ikka kelk on pehmest rauast. Taastada saab mitmel viisil. Parem muidugi see töö relvameistrile jätta.
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas okaloka »

asi on nüüd nii - käisin mina sikupilli jahipaunas, ja kuulsin sealse relvameistri käest järgmist - kuna see kaldpind on sinna freesitud, on ta pisut kumer, ja seetõttu on lasueraldajal sinna hea kinni hakata. soovitati mul võtta üks muukviil, ja kaldpind sirgeks lükata. hankisin nüüd endale miskised viilid ja võtan selle asja siis nädalavahetusel ette. (lisaks muidugi ka seda et hiina TT on odnorazovõi ehk ühekordne)
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Nõgus on see pind ka vene riistal, kuid pinnasiledus on klassi või paari võrra kõrgem. Pluss ilmselt hiinaka pehme teras.
Ära väga julgelt viilima hakka, vaid otsi sobiv abivahend ja löö ülestõusnd eend ettevaatlikult tagasi. Sellega tihendad veidi metalli, muutes seda kõvemaks. Seejärel lihvi väga ettevaatlikult pind siledaks. Samuti lihvi eraldi kaldpinna ja silindrilise osa üleminek veidi ümaramaks ja veendu, et löökmehhanismis mingit kinnijäämist pole.
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas PANZER »

Tere

Kas jõudsid juba viilida?
Ma ka nüüd õnnelik omanik ja vaatan, et ka minu omal on selline jälg kelgul. Viilima ei hakka kuna toimib ikkagi laitmatult. Sinu relva viga hakkaks ikka otsima selle lasueraldaja töös. Nagu jääks kaitseriivi asendisse. Minu omal ka selle pärast selline kulumine, et toomisaasta 1942. See kulumisjälg aga ei saaks olla selle tõrkumise põhjuseks.

Terv.

Vahur
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

ma õige vähe kriblasin sealt maha seda jälge, ja hakkas toimima. minu puhul ikka hakkas kohe kindlasti see lasueraldaja sinna pessa ja blokeeris kelgu. aga sellist täismahus viilimist ma veel ette ei ole julgenud võtta.
Pauk või paar peab ikka olema - kasvõi selleks et 50 aastat hiljem avada debatt teemal "okupatsioon".
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Kontakt:

Tere

Kui toimima hakkas, siis on hästi. Ma nüüd plaanin ka kuhugi tiiru proovima minna. Mul on veel varuraud 9X19mm. Selle jaoks ümberehitatud salv oli ka ostuga kaasas. Ainuke mida ei ole on puhastusvarrast kabuuri küljes.

Terv.

Vahur
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

puhastusvarras on muidugi tarviline riistapuu, aga saab ka ilma hakkama. näiteks makarovi varras on 7,62 toru jaoks tsuti liiga jäme, tundus kui sealt kõrvad maha viilida, siis saaks seda ka kasutada iseenesest.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Mul söödab 9x19 padruneid probleemideta tavalisest, ümbertegemata salvest. Kuigi algul planeerisin salve Makarovi vedru peale ümber teha, pole selleks vajadust.
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Kontakt:

Tere

Mul juba on sinna salve tahaseina pandud metallist latt vertikaalselt ülevalt alla. Ise ei ole veel saanud mahti kontrollida, kas toimib. Aga eks tuleb see aeg ka.

Vahur
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

niisiis kamraadid - viilisin. Välja tuli nii esialgu(vt paar lehte tagasi algset võrdluseks):
Pilt
Esialgne hinnang - jah, aitas probleemi likvideerida, kui kauaks - ei oska ette näha. Tegin ka lasueraldaja nurka pisut pisu ümaramaks. Kasutasin ainult peenikese teemantviili otsa, ja õige õrnalt näksisin.
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Kontakt:

Tere

Kui toimima said siis ju hästi :)
Kuidas tagumine sihik kinni on? Mul vene omal on seda juba parandatud. Aga piltide pealt tundub, et Sinu oma on kõvasti lasta saanud. Mul 1942 aasta oma pole ka nii kulunud.

Terv.

Vahur
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

sihikuga probleeme pole - on ilusti fikseeritud. aga ma ei suuda tuvastada muidugi mudeli tootmisaastat. teada on ainult mul seerianumber- loa peal päritolumaaks märgitud venemaa, kuid kust kuradist ta tegelikult tulnud ja millal .... kes seda teab.
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Kontakt:

Minu omal on peal Tuula relvamärk. Kolmnrk ja sees nool üles. Päästikukaitse on ka kahelt poolt igasugu numbreid ja tähti täis. Sama ka muudedetailidega.
Ise olen rahul. Ammu juba vaadanud neid TT-sid ja siis järsku üks KL mees pakkus. Ja kuidas muidu kui ostsin ära. Keegi siin kommenteeris, et...minimaalne metallikogus, maksimaalne tulejõud!
a kardan, et see tagumine sihik on varem vigastada saanud. Kuugi taha ära löödud, kuigi mingeid jälgi sellest pole.Nüüd tahaks veel sellele vanale puidust käepideme poolesid.

Terv.

Vahur
Kasutaja avatar
okaloka
Liige
Kontakt:

jaaahaa - vaatasin just exploreri pealt köitvat saadet illegaalsetest relvadest endise jugoslaavia aladel, ja lõpuks ometi tuvastasin ka oma lelu päritolu - tegemist siis väidetavalt (vähemalt väliste tunnuste põhjal) zastava tehase toodanguga. :D

(naine ütles selle peale, et sebiks siis reidis naisi või midagi, aga ei, vaja oma totakast püstolist kirjutada)
Kasutaja avatar
PANZER
Liige
Kontakt:

Tere

See sulgudes tekst Sul vääääga tuttav. Meil siin seis sama. Aga reidis ka pole asja. Mul oma naisegagi probleeme, siis veel otsi sealt.

Vahur
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline