Võitlusgrupid- paraadüksus või sissid paberil?

Relvastatud gruppide tegevus väljaspool ametlikke väeosi. Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on.
Vasta
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

TTA, noh?

Miks mitte asendada allolevas struktuuris olev MP 120 mm'isega, et anda rohkem jõudu? Saksa jäägritel oli vist MP meeskond 2 MB jeepiga, kus 1 120 mm ja ligi 200 lasku. Kui see 200 lasku läbi korrutada veel targa moona koefitsendiga, siis ma ei kujuta ette, kui palju peab välja tulistama 81 milliseid, et saavutada sama efekt.
OTD MOBILE DEFENSE DIVISION

Mobile Commando Platoon

The organization rests on the definition of a platoon able to operate on a large front. Its three commando sections supply three patrols of two squads, each operating at one-kilometer intervals, and covers a front of four kilometers. The action of these patrols is backed up by a command and support detachment, employing a section armed with 81-mm mortars on small trucks, capable of engaging personnel throughout the whole zone of action, and also a motorized anti-tank squad using guided missiles for harassing enemy armored spearheads. There are 47 men and 10 vehicles in the platoon.
Field disposition of the platoon is diagrammed in Figure 1.

COMMANDO SECTION (10 men, 2 vehicles)
Automatic weapons squad (5 men, 1 vehicle)
4 men, 1 driver 1 light car, 1 machine gun, 1 grenade launcher
Rifle squad (5 men, 1 vehicle)
1 NCO, 3 men, 1 driver
1 light car, 1 machine gun, 1 rocket launcher

COMMAND AND SUPPORT DETACHMENT (17men, 4 vehicles)
Command team (5 men, 1 vehicle)
1 Lieutenant, 1 NCO, 2 radio operators, 1 driver 1 light car
Anti-tank squad (4 men, 1 vehicle) 1 NCO, 2 men, 1 driver
1 light car with trailer, 1 anti-tank missile launcher
Mortar section (8 men, 2 vehicles)
2 NCOs, 4 men, 2 drivers
2 light trucks, 2 81-mm mortars
Mobile Commando Squadron Groups
The group of squadrons combines the action of six mobile commando platoons, deployed two echelons in depth to allow for withdrawal maneuver. These six platoons are commanded by a Major and his executive officer, a Captain. They are logistically supported by a command and service platoon whose structure is shown on the opposite page. The group of squadrons totals 327 men and 69 vehicles, and their field disposition is shown in Figure 2.

It is worth noting that this contingent—of hardly conventional appearance—is clearly more economical than the usual triangular organization. The latter would lead to an average total expense (intervention troops included) of 130 men per kilometer, while the proposed organization costs only 55 men per kilometer.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... rial#52246

Ps Borja tollasele kastikirjutamiste kriitikale ei tasu tähelepanu pöörata, sest tegemist on klassikalise pada sõimab katelt ettevõtmisega :mrgreen:
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

kaur3 kirjutas:TTA, noh?

Miks mitte asendada allolevas struktuuris olev MP 120 mm'isega, et anda rohkem jõudu? Saksa jäägritel oli vist MP meeskond 2 MB jeepiga, kus 1 120 mm ja ligi 200 lasku. Kui see 200 lasku läbi korrutada veel targa moona koefitsendiga, siis ma ei kujuta ette, kui palju peab välja tulistama 81 milliseid, et saavutada sama efekt.
Sest kompanii peaks olema võimeline liikuma ka jalgsi, koos MP'dega.

Tegelikult jäi mulle selgusetuks mis on sul MPP vastu pataljoni struktuuris? Või "tavalise 120mm" vastu "tavalises" pataljonis.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Tegelikult jäi mulle selgusetuks mis on sul MPP vastu pataljoni struktuuris? Või "tavalise 120mm" vastu "tavalises" pataljonis.
Mul ei ole midagi pataljoni taseme MPP vastu, kuid näidake mulle neid pataljone. Kui palju neid oleks vaja, et vastast kodu poole kõndima sundida?
Wrangel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Wrangel »

Seni siin teemas käsitlemata asi:

Kas me mitte ka ise ei pea hakkama sissitõrjega tegelema? Samuti EKV üksuste liikumisel on eeldatavalt takistuseks miinid, sisside poolt juhitud kaugtuli jmt. Arvata, et meie "tagala" oleks vastastest puhas on liig sinisilmne.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

kaur3 kirjutas:
Mul ei ole midagi pataljoni taseme MPP vastu, kuid näidake mulle neid pataljone. Kui palju neid oleks vaja, et vastast kodu poole kõndima sundida?
Nagu sa tead tuleb meil neid aastas umbes üks, 2003 aastast saadik on toimunud kevadtormil, kust, vähemalt teoorias, peaks pataljon ka ära testitama. Seega umbes 7 on reservis hetkel? Ehksiis koos scoutsiga tuleb vast 2 brigaadi jagu ära.

Mis struktuuriga nad välja on õpetatud on iseasi, ja mis vanematest üksustest sai, sellest ka ei tea miskit, ja pealegi on see tõenäoliselt salajane info.

Esimeses lõigus toodud deduktsiooniga peaks vist igaüks hakkama saama?

Mis oleks muidu sinu alternatiiv nendele pataljonidele siis? Sama hulga meestega?
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

TTA:
Mis oleks muidu sinu alternatiiv nendele pataljonidele siis? Sama hulga meestega?
Midagi taolist, millest kirjutas Prantuse kindral 19970. aastate alguses. Relvastuse efektiivsemaks muutumisega peaks loomulikult üle vaatama vahemaad, distantsid, üksuste suurused jt muutujad. Mis relvad, miks jne, sellest olen ainuüksi siin teemas kirjutanud 52 lehekülje vältel. Esialgu võiks teha seda virtuaalselt ja sööta sisse simulatsioonikeskuse riistadele. Vaataks siis mis juhtub mõlema struktuuriga, kui muud eeldused on samad. Minu jaoks oleks see isiklikult väga huvitav. Kui minu plaan läbi kukuks, siis pakiksin siin foorumis oma kotid kokku ja otsiks endale muu tegevuse :)
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

kaur3 kirjutas:Juhani, muidu mõtled Sa tavalise sõduri mõistes väga ebatavaliselt (nagu Soome siss), kuid nüüd tahad 120 mm täitsa tavaliselt täitsa tavalisse pataljoni saata :)
120 mm miinipilduja on kuradima raske ja kange relvasüsteem. See vajab vähemalt Unimogi teenindama ennast ja meeskonda, lisaks igale torule teine "Unimog" vedama laskemoona.

Seda meeskonda on vaja kaitsta jalaväelastega, veel on vaja õhutõrje, tankitõrje, tulejuhid, side, jne. jne.

Loodan, et möeldakse tervikule, kuidas, mis, mis kasu, jne.
Kasutaja avatar
Gfreak
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gfreak »

Wrangel kirjutas: Arvata, et meie "tagala" oleks vastastest puhas on liig sinisilmne.
Mõne mehe front on teise mehe tagala. :wink:
Eestlane omal maal
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Juhani:
120 mm miinipilduja on kuradima raske ja kange relvasüsteem. See vajab vähemalt Unimogi teenindama ennast ja meeskonda, lisaks igale torule teine "Unimog" vedama laskemoona.
Saksa langevarjurid saavad hakkama 2 MB jeepiga.

Mõned kerged näited on ka siin viimastel lehekülgedel.

http://www.asianmilitaryreview.com/uplo ... 825291.pdf
Seda meeskonda on vaja kaitsta jalaväelastega, veel on vaja õhutõrje, tankitõrje, tulejuhid, side, jne. jne.
Kas teistel MP-üksustel ei ole vaja selliseid teenuseid?

Siin on veel viimases kirjas mainitud struktuur pdf kujul ja piltidega. Vanadel olijatel on see kindlasti juba salvestatud :)

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=8430638
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

Kaur - Sa kirjutasid varem, et 81 mm miinipildujate asemele oleks vaja 120 mm miinipildujaid. Muidugi Sul on selles suhtes õigus, et 120 mm miinipilduja on oluliselt vöimsam kui 81 mm oma.

Erinevatele miinipildujatele (need tava) on kujunenud praktikas kohad kus nad on kasulikud.

Kui me lihtsalt paigutaksime sinna ja siia 120 mm miinipildujaid, nii minu arvates nendest oleks rohkem kahju kui kasu.

Eestil on teatud suhteliselt väike kogus 120 mm miinipildujaid. Minu kindel seisukoht on, et neid on vaja pataljonide miinipildujakompaniidesse. Pataljone aga ei jätku peamiselt mujale kui 1. Jalaväebrigaadi ning Tallinna kaitseks.

Tallinna kaitses need 120 mm miinipildujad on suurepärane asi.

Kui neid väheseid Eesti 120 mm miinipildujaid aga pildutakse sinna ja siia nii ka Tallinna kaitsmine oleks raskendatud - see omakorda seaks ohtu kas liitlased üldse tulevad appi.

Vabandan väga, aga ma ei luba endale mingisuguseid illusioone.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Olen siis julge: Rääkige VGr-st! 8)
Te jõuate varsti jälle "oma teemani" ABSOLUUTSELT KÕIK ON P----S.

120mm VGr-i käes on minu arvates liigne. Minu arvates ei sobi selleks nende sihtmärgid - liikuv tagala. Ja ega ma kujuta neid 120mm ette ka seisva tagala vastu.
Kui 25kg kaitselaengu ärakasutamise järel oled vaba mees, siis 120mm kasutamisest jääb ikka toru pihku.
Efektne oleks tõesti kasutada Strixe. Aga tarka laskemoona tuleb õpetada! Ja seda pikaks ajaks või igaks tulepositsiooniks ette ei õpeta. Nii et kui VGr-il on kaks 120mm relva, siis peab sinna juurde kuuluma ka 1 kompl andmete sisestamise aparatuuri. Vot selline lähenemine teeb süsteemi kalliks. Tegelikult ka kohmakaks. Kuigi - kui me looksime Strixidega ekstra hunterkiller grupi, mille ülesanne on hävitada iseliikuvad süürtükiväge :shock: siis oleks sellel minu arvates ka jumet.
Drax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Drax »

Põikan korraks offtopicusse: 4x4'dele paigutatud tarkmoonaga miinipildujad tunduvad neetult sümpaatsed lahendused eriti oma mobiilsuse poolest ja see pani täna uurima veidi väikse laadungiga väikeste UAV'de maailma. Kas militaar.netis on seda neid eraldi lahatud või pole see "päris" teema?

On ju sümpaatne - Camcopter + Thalese LMM:
http://www.flightglobal.com/articles/20 ... pters.html

Camcopterist pikemalt:
http://www.schiebel.net/pages/cam_intro.html
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

soesilm:
Te jõuate varsti jälle "oma teemani" ABSOLUUTSELT KÕIK ON P----S
Ei ole perses. Mehed on, tahtmist on, relvad on. Minu meelest on siin asjasse puutuvad vabatahtlikud olnud küsimuse ees, et mida me kuidas teeme.
Kui 25kg kaitselaengu ärakasutamise järel oled vaba mees, siis 120mm kasutamisest jääb ikka toru pihku.
Kunagi pakkusin siin samas välja, et ostaks kokku suurema koguse neid riistu (prantslased pakkusid ka meile neid samu kasutatud ratastega 120 mm, mida ostsid jänkid oma USMC jaoks), laseks vastavalt mõttetalgute ja kaardiluure tulemusel paika pandud pudelikaeltesse sihtmärgid sisse (nii nagu soomlastel suurtükiväe punktid sisselastud). Meeskond udjab ära oma 10 laksu, jätab relva kus teine ja teist ning liigub järgmise relva juurde. Andmed on miinidesse sisestatud juba varem.
Tegelikult ka kohmakaks. Kuigi - kui me looksime Strixidega ekstra hunterkiller grupi, mille ülesanne on hävitada iseliikuvad süürtükiväge Shocked siis oleks sellel minu arvates ka jumet.
Kas sellise ülesande täitmiseks ei oleks paremad 25 km Spiked, mis suudavad juba tagada mobility of fire mitme VG ala peal? Nimrod ATGM'id lükkaks vahemaa juba 2x pikemaks.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Ma pole spetsialist aga neid andmeid ei saa vist nii lihtsalt eelnevalt sisestada. Muidu oleks neil miinidel enamus tarkust juba sees ja neid ei valmistataks ette enne laskmist. Veelgi hullem - üks aparaat sisestab vaid ühele miinile korraga andmed.
Veel üks variant tänase raua juures oleks kasutada haubitsaid ja sarnast tarka moona. VGr annaks teada ja vajadusel märgiks laseriga sihtmärke. 155 ja 122 põrutaksid siis kuni 25km ... ja palju see maksab võrreldes Spikelaadsetega?
Kui oleks pappi, siis võiks need VGr-i mehed ka vastase tagala lihtsalt ära osta :)
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

kaur3 kirjutas:Juhani:
Saksa langevarjurid saavad hakkama 2 MB jeepiga.

Mõned kerged näited on ka siin viimastel lehekülgedel.

http://www.asianmilitaryreview.com/uplo ... 825291.pdf
Kas teistel MP-üksustel ei ole vaja selliseid teenuseid?

Siin on veel viimases kirjas mainitud struktuur pdf kujul ja piltidega. Vanadel olijatel on see kindlasti juba salvestatud :)

http://www.webfilehost.com/?mode=viewupload&id=8430638
Aga jalgsi sa neid ikka ei transpordi, vähemalt mõistlikult mitte. 81mm MPR'i on võimalik kompanii koosseisus aga jalgsi ümber paigutada, koos moonaga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline