Sümboolne sõbrahind, reaalne sõbrahind, poliitiline sõbrahind
Reaalne turuhind, sümboolne turuhind, poliitiline turuhind, sõbralik turuhind
Kui võtta nii, et Horvaatia ostis 12 ja Leedu 16, siis on isegi täpselt sama hind. Kui aga nii, et Horvaatia 12 ja Leedu 16+5 ja veel kogu toetav sõidukipark lisaks siis on hind ikka Leedu kasuks. Kordades, tõsi küll, vahet pole.kallek kirjutas:Horvaatia ei ostnud mingeid Boxereid, hind oli sisuliselt sama.
Selge pilt, ma ei lugenud Horvaatia toetusmasinaid kuskilt ise välja.kallek kirjutas:Toetusmasinad olid Leedul, Horvaatial hinna sees, Eesti ostab need veel eraldi juurde.
Leedu: 58 ÷ 21 = 2.76
Horvaatia: 41 ÷ 15 = 2.73
Eesti: 47 ÷ 12 = 3.91
Croatia: Order made for 15 systems. Twelve units completely modernized and overhauled and three used for spare parts and a simulator. Training and support trucks valued are also included. Total value is 41 million euros.Drax kirjutas:Selge pilt, ma ei lugenud Horvaatia toetusmasinaid kuskilt ise välja.
Ma ei ole selles kindel. Nad ostsidki vist kusagil 400+ erinevas konditsioonis. Võimalik, et mingi hulk oli algusest peale mõeldud varuosadeks. Või on kellelgi konkreetsemat infot selles osas?M113 ülalpidamine pole vist ikkagi nii odav lõbu, sest mingi aeg olid Leedu M113 liikuvad ainult nii pooled, sest ülejäänud pooled olid varuosadest tühjaks tõstetud või katki.
Kas Leedu kasutuses olevad masinad pärinevad kõik ühelt ja samalt Saksamaa tootjalt?154 - M113A1
200 - M113A2
42 - M1064
168 - M577V2
Numbrid on korduvalt läbi käinud, Te pole lihtsalt süvenenult lugenud.Leo kirjutas:Ma ei ülehindaks militaarneti mõju poliitikute või veel vähem rahva meelsuse kujundamisel, õnneks on siin hulgaliselt kaadrit ja kaitseliitlasi sisulise keskustelu arendamiseks ning ehk ka mõned parlamentäärid ja ajakirjanikud saavad aeg-ajalt ideid teemade arendamiseks, kuid riigikaitse-eelarve tõstmiseks 50% võrra on vaja enamat. Ilmselt jäi siis argumente väheseks selle otsuse tegemiseks, sest näiteks konkreetseid arvutusi, mis võimekusi ja üksuseid see meile juurde tooks, mina küll märganud ei ole.
..otse kindlasti ei ole vaja neid (hetkel väljakäidud) täiesti umbkaudseid hinnangulisi protsente hakata miski lõpliku tõe - veelgi enam, kellegi süva(finants)analüüsi pähe võtma (ja sellistena tsiteerima)Chupacabra kirjutas:Numbrid on korduvalt läbi käinud, Te pole lihtsalt süvenenult lugenud.Leo kirjutas:Ma ei ülehindaks militaarneti mõju poliitikute või veel vähem rahva meelsuse kujundamisel, õnneks on siin hulgaliselt kaadrit ja kaitseliitlasi sisulise keskustelu arendamiseks ning ehk ka mõned parlamentäärid ja ajakirjanikud saavad aeg-ajalt ideid teemade arendamiseks, kuid riigikaitse-eelarve tõstmiseks 50% võrra on vaja enamat. Ilmselt jäi siis argumente väheseks selle otsuse tegemiseks, sest näiteks konkreetseid arvutusi, mis võimekusi ja üksuseid see meile juurde tooks, mina küll märganud ei ole.
Tankipataljon 0,5% SKT
Keskmaa ÕT 0,2% SKT
Hävitajad 1% SKT
Need on KaMin arvutused. Sul on paremad?Borja kirjutas: ..otse kindlasti ei ole vaja neid (hetkel väljakäidud) täiesti umbkaudseid hinnangulisi protsente hakata miski lõpliku tõe - veelgi enam, kellegi süva(finants)analüüsi pähe võtma (ja sellistena tsiteerima)
Need ei ole "arvutused" vaid lihtsalt pinnapealsed hinnangud..Chupacabra kirjutas:Need on KaMin arvutused. Sul on paremad?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline