Madis Reivik kirjutas:Ma ausõna ei viitsi 3h Tesla egotrippi vaadata.
Eks sa siis ole selle võrra rumalam ...
Madis Reivik kirjutas:Kui tood paralleeli inimaju toimimisega siis seda peab kinnitama või ümber lükkama argumentidega. Seda sa ei tee, minu arvates kõneargument ei ole "ebarelevantne".
Ja see "minu arvates" on argument? Mulle tundub, et sa üldjoontes ei saa aru laia ja kitsa tehisintellekti erinevustest. Muide, video lõpus öeldakse otse välja, et tegeletakse üsna kitsa AI arendamisega.
Madis Reivik kirjutas:Salvestatud materjali puhul tekib küsimus - kes hindab salvestises toimuvat "õigeks" ja "valeks" - st kas manöövrid mis tehakse, kas need on parimad võimalikud või siis pigem üle noatera surmast pääsemine. Kui materjali on tohutu palju siis ilmselgelt inimene sekkuda ei saa.
Vaatad videot, saad teada. Üldine põhimõte - valitakse keerulisemad olukorrad välja ja osad neist lähevad inimestele hindamiseks ja osa masinale.
Madis Reivik kirjutas:Kas pardakaamera salvestised on korreleeritud kiirendusanduritega ? Või saab seda infot pildist tuletada ? Jne
Jah. Lisaks kiirendusandmetel on seal veel muud andmed kaasas.
Madis Reivik kirjutas:Ning ikkagi - autoga sõites me kasutame TOHUTULT kogemust, kasvõi seesama lapse-jalgpalli näide. Ma hästi ei usu et kusagil on miljon tundi salvestusi sellise situatsiooniga, kusjuures pooled nendest on verise lõpuga
Jah, aga see on piiritletud, mitte piiritlemata, nagu vestluse puhul. Sinu enda näite põhjal ei ole sul vaja auto juhtimiseks teada, kuidas pähklit avada, aga robotil sinuga eduka vestluse pidamiseks on. Lisaks on seal videos ka juttu sellest, kuidas selliseid situatsioone käsitletakse.
Madis Reivik kirjutas:AI ja neural nets - kui õnnestub teha "Libamärke" siis järelikult on ebaselge kuidas AI märki üldse tuvastab ? Igatahes mitte nii et "ümmargune, punase rõngaga, keskel kiri suurusega..".
Kui sa arvad, et tegijad ei ole libamärkide probleemist teadlikud, siis vaata siit: https://www.youtube.com/watch?v=j0z4FweCy4M&t=10360s
Tuleb välja, et EM-l on endal Stop märgiga T-särk.
Madis Reivik kirjutas:Ilma radarita ma ei lubaks ühtegi isesõitvat liiklusesse. Peab olema mingi "tingrefleks" algoritm mis mõõdab kaugusi ja kiirusi ILMA närvivõrguta ja vajadusel sekkub, juhul kui võrk on lolliks läinud. Umbes nagu inimesel silma pilgutamine - see on refleks.
Radarit on tihti lihtsam lollitada, kui visuaalset kaamerat. Maksimaalselt kasutaksin IR lidarit, aga radar on segatav.
Madis Reivik kirjutas:Jätame egod kõrvale ja räägime asjast - teema on huvitav !
Jah, palun.