Meelsus Venemaal

Ideoloogiline sõda, ajupesu...
Heal lapsel mitu nime!
Vasta
aksel90
Liige
Kontakt:

Re: Meelsus Venemaal

Postitus Postitas aksel90 »

Kriku kirjutas: 20 Aug, 2024 7:02 Mul on väga raske uskuda, et kiriku tippametitesse ka lähiajaloos pääsesid kodanikud, kes juba polnud läbinisti riigitruud. Võimalik muidugi, et Jeltsini ajal, kui ohje lõdvemaks lasti, hakkas mõni neist arvama, et on ise ka mingil määral tegija, aga ma tõesti ei usu midagi, mis isegi kaudselt sarnaneks opositsioonimeelsusega.
Eks sellest intervjuust selgu kenasti, kuidas intervjueertav ise seda opositsioonilisust mõistab või vähemalt esitab. Selle põhjal on tegemist pigem tippametites olevate tegelaste vahelise ebasümpaatia ja sellest tuleneva teatava hõõrdumisega, mille siis nõrgemalt positsioonil olija lõpuks - kui tahab ametisse edasi jääda - peab alla neelama. See on üks selle intervjuu huvitavamatest kohtadest - kuidas Kirill kasutas Pussy Rioti skandaali ära suhete silumiseks Putiniga. Ja teine koht - minu hinnangul - on see, mis moel tänane sõda Ukrainas lähtub tegelikult olulises osas Kirilli mahitatud ideoloogiast.

Loomulikult ei saa seda intervjuud lugedes üle ega ümber küsimusest, et mismoodi õigeusukirikus kõrget karjääri teinud intervjuueritav ise sai hakkama kõigi nende eetliste dilemmadega, mis vene õigeusukirikus ametis olles paratamatult peaksid tekkima (kuna sisuliselt riigikirik, siis jagab vastutust ka riigi korraldatud sigaduste eest ja neid on Vene impeerium läbi aegade korraldanud oi kui palju) ja kui palju ta seejuures iseendale ja teistele valetas ja kui palju ta teeb seda intervjuu ajal. Aga ka siis, kui puudub võimekus sellele küsimusele ammendavalt vastata (ja minul puudub), on intervjuu huvitav ja pakub täiendava vaate teada-tuntud sündmustele.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ma ei usu ka seda, et kellelgi neist võiks olla mingeid eetilisi dilemmasid.
aksel90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aksel90 »

Võimalik, aga mina ei julge siiski sada protsenti kindel olla, et näiteks mõnel Moskva kirikus alustanud ja täna Ukraina iseseisvasse kirikusse kuuluval vaimulikul südametunnistus ikka kuskilt kripeldab.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Niipidi võib-olla küll, jah.
HAT
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas HAT »

https://t.me/pandoras_box_ua/38670
mingi vene sõnavõtja TV-s esitab küsimusi, häid küsimusi :
3 päevaga Kiiev vrs. UKR 2N Kurskis .
svo tõi sõja meie koju.

ps. tüüp saab asjadest õigesti aru.
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Vene ohvrimentaliteedist inglise keeles:

https://united24media.com/world/why-do- ... cence-1935
Kasutaja avatar
Gideonic
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Gideonic »

Sisuliselt ainukese mõistliku Venemaal elava venelase keda tean (Denis Zaharovi) kvaliteetlõim Venelaste muutuvast meelsusest. Seda paraku mitte just paremuse poole:

https://x.com/betelgeuse1922/status/1828890356890439871

kohandatud automaattõlge:
Viimaste Duroviga seotud sündmuste tõttu suhtlesin kaasvenelastega veebis tavapärasest rohkem. See ei olnud meeldiv ja ma olen märganud mõtteviisi muutust, mis oli üsna ootuspärane. Seda saab kirjeldada järgmiselt:
- Olen väsinud käitumast nii, nagu ma hoolin.

Vaid kõige vastikumad "patrioodid" sõimasid esimesel sõjaaastal ukrainlasi ja soovisid neile surma. See ei olnud vastuvõetav. Senimaani.
Liberaalsete Vene emigratsiooni arvamusliidrite uus mõtteviis näeb välja üsna sarnane Trumpi "Ameerika kõigepealt" ideoloogiale.

See algab sõnadega "me peame keskenduma iseendale", kuid keegi ei taha keskenduda tühjusele, nii et sellest saab "kõik seina taga on halb ja ohtlik". Ja sarnaselt Trumpile õitseb mõtteviis et "oleme globaalse vandenõu ohvrid".

Iga päev näen seda kasvamas. Ma vaatan, kuidas inimesed on uhked ukrainlaste vihkamise üle - isegi need, kes on Putini vastu, kordavad samu genotsiidseid jutte kurjast/lollast läänest ja Ukrainast, mis ei vääri olemasolu.

- Sa võid seista põlvili nii palju kui tahad, sina kurat, see on haletsusväärne ja sa oled hulluks läinud, vasakpoolne. Kuidas sa saad olla selline kannibal, et soovida oma rahvale surma? Me ei anna sulle seda kunagi andeks ega unusta seda. Peaksite häbi tundma.

Ma kuulen seda palju.

Veelgi kummalisemaks läheb, kui need inimesed, kes Venemaad kulutulena väldivad, kutsuvad mind lääne poolt ajupesuks. Ma arvan, et nende loogika järgi saab tõde selle riigi kohta mõista ainult siis, kui oled võimalikult kaugel.

Aga see ei ole räuskamine degradatsiooni üle. No mitte ainult räuskamine. Miks see juhtub? Miks ma eeldasin, et see nihe tuleb varsti?
Kujutage ette, et keegi käsib teil seina lüüa. Ütled "ok" ja lööd. Ja siis küsitakse ikka ja jälle. Ja sa lööd ja sa ei tea, miks.

See juhtub inimestega, kellel paluti tunda süütunnet ja häbi, kuid kes ei võtnud kunagi aega selle üle järele mõelda.
„Ma elasin normaalset elu ja mu riik oli korras, kuni see ei olnud ja ühtäkki olen MINA SÜÜDI. KAS SA TEED NALJA“.

Sellest vaatenurgast on kogu see sõda kõikvõimsate jumalate kätetegu, orkaan, katastroof, mis väljus meie kontrolli alt. Ja kogu vihkamine, kõik sanktsioonid, kõik, mis hiljem juhtus, on ülekohtune ja julm.
Ja see võis isegi kõlada usutavana kuni selle hiljutise nihkumiseni.

Nüüd näete sedasama:
"Ma tulin teie juurde, mulle ei meeldi, kuidas ma end pärast seda, kui ma näen, tunnen. Selle eest maksate."
"Sa väärid põlemist ja surma, sest ma olen väsinud sellest, et mind peetakse ilma põhjuseta halvaks meheks."

Nüüd näete, et väga sama:
„Ma tulin teie juurde, mulle ei meeldi see, kuidas ma ennast tunnen pärast seda, mida ma nägin. Selle eest te veel maksate“ mõtteviis.
„Sa väärid põlemist ja surma, sest ma olen väsinud sellest, et mind peetakse ILMA PÕHJUSETA halvaks inimeseks“.

See hiiglaslik peas hõõguv „ILMA PÕHJUSETA “ ongi põhjus. Mäletan, et 2022. aastal naersid kõik dekoloniseerimise üle. Mäletan, sest olin üks neist, kes arvas, et see on lihtsalt naljakas osa. No naerge nüüd, kui Venemaa opositsioon teeb ukrainlastele ettepaneku neid isandateks nimetada.

Mäletan väga hästi seda hetke, kui ma esimest korda mõistsin, kuidas minu reaalsustaju on kujundanud see „väga naljakas impeerium“. Aeglased eestlased, rumalad ameeriklased, barbaarsed tšetšeenid, sõbralikud, kuid võõrad soomlased, väikevennad ukrainlased. See kõik oli seal, otse minu peas.

Mida seal ei olnud, olid Talvesõda, 2 Tšetšeenia sõda, näljahäda Kasahstanis, Lätis ja Gruusias ning põlvkonnad, kes elasid ja surid, kui riik, mille üle ma peaksin uhke olema neid lüpsis sovetiseeris ja hävitas.

See ei olnud kena. Järsku ei olnud sõda mitte jumala tegu, vaid kogu eitamise ja juhusliku julmuse loomulik tagajärg.
Vajutades välgumihkli gaasinuppu ja naerdes „See on kogu gaas, mida sa kunagi saad“ igale teisele 12-aastasele Ukraina perekonnanimega poisikesele. Suurepärane, Denis. Lihtsalt suurepärane.

See tundus kohutav. Kogu mõtteviis koos "день победы", Mendelejevi, Dostojevski ja "загадочная русская душа"ga varises kokku uue teabe raskuse all. See õudusunenägu, kus sa jääd klassi ees alasti seisma, oli tol hetkel põhimõtteliselt minu rahvusidentiteet.

Minu jaoks ei saa see niipea läbi. Peame võtma kõige rõvedama lusika ja nühkima seda jama läbi aegade maha, et tunda vähemalt mingit erinevust. Kõik need "me oleme üks rahvas", kõik "meil oli koos parem", kõik "polnudki nii hull". See oli halb. Tegime asja hullemaks.

Ja sellepärast ma vihkan opositsiooni räuskamist. Nad raiskavad aega sellega, et laulda sõltlastele "Big in Japan"i.
Jah. 30 aastat sõltuvust lõpeb alles siis, kui te otsustate lõpetada ja see võib minna täitsa OKlt. Ei mingeid järelmõjusid. Võite lõpetada, kui tunnete, et see on õige.

Meil on väga vähe aega, et kogeda vähemalt murdosa normaalsest elust. Ja kui me jätkame enesele valetamist, siis sureme 1983. aastal Berliini peldikusse. Vaadake igaühe soontesse, kes arvab, et ma eksin.

Ma ei oota õnnelikku lõppu, kuid mis tahes positiivse muutuse võti on näidata, millised me oleme ja mida me oma kultuuri, pärandi ja tegevusega kaasa toome.
*taustanaer*
Nüüd ma näen, et eitamine läheb aina hullemaks. Lõime lõpp.
Mõned allegooriad on päris tabavad. Nagu näha, tõsiselt teravatele pliiatsitele jõuab midagi ikka päriselt kohale ka. Teistega läheb ilmselt veel palju hullemaks ennem kui läheb paremaks :(

Sisuliselt on enamik Vene ühiskonda kolme aastaga jõudnud Kübler-Rossi mudeli järgi alles teise - Viha staadiumisse. Kes teab millal tuleb veel Tingimine, Depressioon ja Leppimine ...

Ja antud juhul me ei räägi ju putionididest põhjakihist vaid "hartitlastest" ja "opositsioonist". Lootusetu värk.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Ikka seesama, et "miks nad küll meid ei armasta?"
Urams
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Urams »

Minu sugulased Venemaalt sõimasid mind fašistiks,mina olen ,,nedabitõi fašist,, st.maha löömata fašist nagu kroonus
hüüti.
kaugeltuuriv
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Väga hea ülevaatlik jutt sellelt normaalselt mõtlevalt Vene opositsiooni liikmelt omasenda taseme inimeste kohta,see tähendab haritlaste kohta,kes peab ennast samuti võimude vastaseks.Saksamaa šovinismi hävitamise hind oli miljonid sakslased ja arusaam,et sigaduste hinnaks oli enda rahvuse hävitamine võttis ikka oi oi,kui palju aega.Alles 70-nendatel hakkas suuresti tänu pealekasvavale põlvkonnale asi kohale jõudma.Isegi veel 60-nedatel olevat väga suur osa sakslasi arvanud,et Hitler oli ikka õige mees.Ma ei kujuta ette,mis oleks suurvene šovinismi hävitamise hind.
Nii,et pole midagi imestada,kui need vanglast välja tiritud ei ütelnud midagi selleks,et toetada Ukrainat.Ainuke oli Jašin,kes hiljem vabandas ja toetas Ukrainat.
Kui ikka kogu aeg on rahvusele pähe tambitud,et nemad on mingisugused erilised,kes ennast ohverdavad ja teisi aitavad,siis,mis me tahame saada.See on ju tüüpiline šovinism,mis algas tsaariajal ja mida Lenin-Stalin edukalt edasi ekspluateeris,kandudes läbi NSViidu hetkel kestvale Venemaale.Ma mäletan meie ohvesid Moskvas,kes kõik enam vähem kirusid poliitbürood aga ühes olid kõik nõus,me oleme erilised ja meiega peab arvestama.
NGolf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas NGolf »

Meelsuse avaldamine sotsiaalmeedias, postitus VF vägede kuritegudest Butšas. Resultaat, 8 aastast kolooniat.
Ajalehe Listok asutaja Sergei Mihhailov mõisteti Altai Vabariigis süüdi Venemaa armee kohta võltsingute levitamise eest.

30. augustil 2024 mõistis Gorno-Altaiski linnakohus Sergei Mihhailovi süüdi paragrahvi 2024. aasta lõike 1 alusel toimepandud kuriteos. "e" osa 2. Vene Föderatsiooni kriminaalkoodeksi artikli 207.3. karistuseks 8 aastat vangistust üldrežiimiga kartserikoloonias.

Mihhailov võeti Moskvas eriüksuste jõulisel toel kinni ja viidi Altai Vabariiki.

2022. aastal avaldas Mihhailov artikli Venemaa sõjaväelaste poolt Buchas toime pandud pseudosõjakuriteost, avaldades väidetavalt selles osalenud Altai Vabariigi elanike nimekirja, teades väga hästi, et selles loetletud isikud ei olnud sõjaväelased ja ei osalenud SVO-s. Avaldamine põhjustas piirkonnas laiaulatusliku avaliku pahameele ning laimas kohalike elanike au ja väärikust.

Tuleb meenutada, et Sergei Mihhailov on Altai Vabariigis tuntud Navalnõi ja Hodorkovski protestiaktsioonide aktiivse toetajana.
https://t.me/opersvodki/22539
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Miski taksist saab teada mida tast arvatakse. Peale esimest laksu läheb õhk välja. https://x.com/golub/status/1829775667006693543
Kasutaja avatar
Sander17
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sander17 »

_dumbuser_ kirjutas: 31 Aug, 2024 14:37 Miski taksist saab teada mida tast arvatakse.
Mul on keeleoskus nii kehv, et ei saa aru, mille üle nad kemplesid. Juht ütles vist "20 minutit" ja peale seda hakkas kaukaaslane tõmblema.
:dont_know:
AMvA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas AMvA »

Sander17 kirjutas: 31 Aug, 2024 16:58
_dumbuser_ kirjutas: 31 Aug, 2024 14:37 Miski taksist saab teada mida tast arvatakse.
Mul on keeleoskus nii kehv, et ei saa aru, mille üle nad kemplesid. Juht ütles vist "20 minutit" ja peale seda hakkas kaukaaslane tõmblema.
Ma sain aru, et kaukaaslane ütles taksistile, et oota 20 minutit kuni ta käib ära, aga arvet ei tahtnud maksta. Taksojuht eeldas ilmselt suht põhjendatult, et vend tahab külma arvet teha.
Üldiselt mul on väga hea meel, et dagestanlased on meist suht kaugel, parajad jätised.
_dumbuser_
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas _dumbuser_ »

Sander17 kirjutas: 31 Aug, 2024 16:58
Kuna algust pole näha siis pole ka aru saada miks see asi seal selliseks läks. Kui tahtis külma teha siis oleks ju võinud lihtsalt niisama minema joosta.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline