Ei tasu otsida vandenõuteooriaid seal, kus neid pole.
Alustan sellest, et Paside ost oli väga hea ost. Tõepoolest hea masin ning teenib ka nüüd 1. jalaväebrigaadi. Kuid ...:
- arusaamatu on mart2 sõbralikust nöökest Suunto kellade kohta hakata vedama mingit jaburat Kunnase-vastasust! Minu arust oli väga hea nali ja need ajad tulid mulle küll meelde, aitäh
- ikka kindlalt seisukohal olles, et Pasid oli hea ost, ütlen, et tegelikult mingit kulude arvestust sellele ostule ei eelnenud ja mingeid sisulisi ettevalmistusi ei tehtud. Kindlasti kohe ei tehtud elukaarearvutusi, hangitud tööriistu, rajatud vastavat taristut või õpetatud süsteemselt välja inimesi. Ainsad õpetatud inimesed olid (sellal) kalli raha eest Soomes koolitatud kaks(?) tehnikut, kes peatselt väest ka lahkusid. Remondi- ja hooldushooneid polnud, tööriistadeks hangiti kataloogikaubamajast paar tööriistakomplekti jne. Remont ja hooldus käis õues;
- no miks ma seda siin räägin? Aga ikka selleks, et kui kulude arvestused oleks tehtud sarnaselt nt lahingumasinate ostuga, siis oleks ka seda projekti pidanud kutsuma "über-pataljoniks", nii nagu siin osad kaasfoorumlased hooletult pillavad;
- ning kui oleks parem plaan ja teostus olnud, poleks KVJ kindral Laaneots pidanud (vist) 2008 andma välja karmi käskkirja, et kõik Pasid tuleb skautidele koondada. Olid näed laiali tassitud, eks üks tahtis proovida ja teine vaadata;
- näha Paside ostus Kunnase või Tamme ainuomandit on ju ka suhteliselt vale. Ma eriti ei mäleta, et keegi kaitseväest oleks nt Pandurite eest surmani seisnud. Ikka kõik said aru, et Paside hankimine on väga hea asi;
- samuti ei näe ma selle ostu taga mingit erilist geniaalsuse ilmingut, et hoiame raha ühe või teise asja jaoks. Sellal oli pakkumisi väga palju, kuid tegelikult häid asju on olnud alati ikka väga-väga vähe. Ei pidanud eriline tipp olema, et seda teiste seast ära tunda. Ning kui siin meie-kangelaste kirjeldamiseks läks, siis olen 100% veendunud, et Milanid ja 155mm tulid Saksamaalt (sisuliselt tasuta) ainult selle pärast, et sellal atašeeks oli kol-ltn Terras. Ma ei räägi sellest vastuvõtmisest, vaid sellest, et selline pakkumine tuli;
- ja lõpetan lausega, et Pasid olid väga hea ost.
Ning täiesti OT lisan vastuseks (Gideonic?), et Pitka katki lõikamise initsiatiiv tuli ikkagi kaitseministeeriumist. Ning kaitseväe juhtkond toetas seda 100%