Vene-Ukraina sõda: Ukraina kaotused

Kõik käimasolevast sõjast
Vasta
Ulfhednar
Liige

Re: Vene-Ukraina sõda: Ukraina kaotused

Postitus Postitas Ulfhednar »

Venelased on viimasel ajal süstemaatiliselt võtnud ette õhutõrje.

https://twitter.com/Roberto05246129/sta ... gNr-g&s=19
Ulfhednar
Liige

Kirs
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kirs »

Kas tõesti Harkovi ja Hersoni piirkonnas sihuke looduse erinevus? :roll:
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

goga66 kirjutas: 26 Apr, 2023 17:05 Ukraina 35D6/36D6 kolmemõõtmeline õhuseire radarisüsteem hävis kahe Vene Lanceti kamikaze drooni tõttu.
Kaaderhaaval plahvatusjärgset osa kerides on näha, et kogu apastraat koosneb paljast sõrestikust. Ning see mudru, mis ilmkärakaga laiali lendab, meenutab kangesti vineertahvleid. :mrgreen:

Ühesõnaga vandid panid kaks Lanceti järjekordselt maketi peale hakkama. 8)
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Ulfhednar
Liige

olavsu1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavsu1 »

isakene kirjutas: 26 Apr, 2023 18:42
goga66 kirjutas: 26 Apr, 2023 17:05 Ukraina 35D6/36D6 kolmemõõtmeline õhuseire radarisüsteem hävis kahe Vene Lanceti kamikaze drooni tõttu.
Kaaderhaaval plahvatusjärgset osa kerides on näha, et kogu apastraat koosneb paljast sõrestikust. Ning see mudru, mis ilmkärakaga laiali lendab, meenutab kangesti vineertahvleid. :mrgreen:

Ühesõnaga vandid panid kaks Lanceti järjekordselt maketi peale hakkama. 8)

sellised seisvad radarid on väga kahtlased, need võivad olla prussidest, vineerist ja penoplastist.

praegu on seal sõda ja sellised radarid kindlasti pöörleks ja päris kindasti oleks nende läheduses paar autonoomset kuulipritsi.

venelane kilkab et on himarse ka hävitanud, ju ta siis on saanud pihta prantsuse mööblifirma vineerhimarsidele.
Ulfhednar
Liige

Ei väida, et tegu on päris või makettidega aga radar ei tähenda 24/7 ringi pöörlemist.
Trummi jutust arusaades, ka radari pideval töötamisel kiirgab teine välja ja on omakorda radari vastastele rakettidele sihtmärgiks.
Peeter
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter »

Olete te üksainumas kordki kokku puutunud RLS-i lameantenniga? Olete kordki tundnud huvi milistest kihtidest ta koosneb ja kuidas nad välja näevad ja kui palju neid on? Ja kuidas selline asi põleb? Olete kordki võtnud lahti antenni all oleval saššiil asuvaid aparatuuri teenindusluuke? Olete operaatoriõppe tunnis kuulanud loengut "Kuidas ja milliste meetmetega avastatakse RLS-e, ehk mida teha, et jääda ise nähtamatuks ja tabamatuks, st jääda ise ellu?"

Mina olen. (PVO SV operaator, RLS-ide remondi ja hoolduse vanemmeister)

Soovitan nende juttudega vineeritahvlitest ja täispuhumisest natuke tagasihoidlikum olla.

Lisan veel, et kuna EKV-l pole selliseid relvainstrumente veel olnud, siis on täitsa arusaadav ka vähese militaar-know-how olemasolu "millised on sellise relvainstrumendi tehnilised näitajad ja võimekused, võimalikud kasutusvaldkonnad ja ülesanded". Ammugi siis veel "kuidas sellist instrumenti kasutada ja integreerida, kuidas sellist instrumenti kaitsta". Ka siin foorumis on teinekord vägagi naiivseid mõttevälgatusi lugeda saanud.
Peeter
Liige
Kontakt:

olavsu1 kirjutas: 26 Apr, 2023 20:59venelane kilkab et on himarse ka hävitanud, ju ta siis on saanud pihta prantsuse mööblifirma vineerhimarsidele.
A propos, kas keegi on näinud mõnd droonivideot HIMARSI stardiseadme hävitamisest? Mina pole trehvanud. Ei rauast, ei vineerist.
olavsu1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavsu1 »

Tahaks näha seda, kes julgeb tunnistada, et ta haneks tõmmati ja avaldab lanceti kaamera video, kus see peibutisele läheneb.

Miskipärast avaldatakse aint selised lanceti videod, kus see tabab sõitvat tanki/soomukit, tulistavat haubitsat jne.
Peeter
Liige
Kontakt:

olavsu1 kirjutas: 27 Apr, 2023 7:55 Tahaks näha seda, kes julgeb tunnistada, et ta haneks tõmmati ja avaldab lanceti kaamera video, kus see peibutisele läheneb.

Miskipärast avaldatakse aint selised lanceti videod, kus see tabab sõitvat tanki/soomukit, tulistavat haubitsat jne.
Ma olen neid ÕT hävitamisi kõiki ikka püüdnud jälgida ja analüüsida endamisi, et millist lahendust on kasutatud ja mis võiks olla reaalne ja mis makett. Mulle oma väljaõppe ja kogemuse pealt tundub, et need avaldatud videod on kahjuks ikka pigem kõik õiged. Muidugi on ka minul küsimusi. Ja loomulikult võib kõik olla hoopis teisiti ja vereorkid on ÕT-alal jumalalollakadjasaamatud. Aga ma ei soovitaks nii naiivselt vastast alahinnata ja naeruvääristada, see on väga riskantne tee. Arvata, et orkland töötades välja selles sagedusalas töötavad RLS-id ja ZRK-d jättis väljatöötamata antud alas töötavad peilimissüsteemid ja nende kasutamise meetodid, on sama naiivne. Aga täiesti mõistetav kui kommenteerija ÕT-temaatikat tudeerima pole trehvand.
Mina enda väljaõpet eespool kirjeldasin, aga milline on sinu ÕT-alane kompetents? Mille alusel liigitad neid orkivideoid tervikuna koos kõiki peibutspositsiooni tabamiseks?

Palun tungivalt mitte hakata ajama jura "etnüidsasiinesitatkremlijutupunktejne". Jäägem konkreetselt spetsiifiliselt ÕT-tehnoloogiliseks. Ma enam ei soovi emotsioonipostitustega vaidlema hakata.
P.S. Kui mode leiab, et vajalik, siis võib selle ÕT alla jälle tõsta, aga mulle tundub, et siis jääb tõenäoliselt enamikul jällegi see lugemata. Ja siis hakkavad mingi hetk need kulme kerkima panevad ÕT-postitused uuesti.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kilo Tango »

Peeter kirjutas: 27 Apr, 2023 9:03 ...

Arvata, et orkland töötades välja selles sagedusalas töötavad RLS-id ja ZRK-d jättis väljatöötamata antud alas töötavad peilimissüsteemid ja nende kasutamise meetodid, on sama naiivne. Aga täiesti mõistetav kui kommenteerija ÕT-temaatikat tudeerima pole trehvand.
...
Vabandust, et ma oma terava pliiatsi teie peene diskussiooni sisse torkan, kuid see, et RLS või ZRK peab kiirgama välja mingit spetsiifilistele parameetritele vastavat raariokiirgust ei välista kuidagi, et see tabatav aparaat võib olla peibutis. Tänapäevaste odavate tarkvara poolt juhitavate raadiovastuvõtjate ja -kiirgurite ajastul on selline kiirgus vabalt emuleeritav ilma, et seade peaks olema samal ajal täiskomplektne radar.

Ehk siis härrased - nende uduste videote pealt ei ole tõsikindlalt võimalik öelda muud, kui et laiali lendav materja käitub mõnede videote puhul natuke sarnaselt vineerile. KÕIK. Kas see on ka tegelikult vineer, ei ole võimalik öelda. Niisamuti ei saa ka tõsikindlalt väita, et tabatud seade oli makett. Samuti, kui ei saa tõsikindlalt väita, et see pidi olema õige RLS või ZRK.

Meenutagem korraks, kuidas serblased väidetavalt mikrolaineahjudega radarivastast moona peibutasid. Me ei tea siiamaani, kas see on tõsi, või mitte. Ainus, mida me teame, et peibutisi kasutati. Kui edukalt, teavad ainult serblased ise.

Sellega võiks selle oleksoloogilise OT siinkohal ka lõpetada.
Ulfhednar
Liige

Järgmine liikuv ÕT makett saab pihta

https://twitter.com/UAWeapons/status/16 ... So7Fw&s=19
Kasutaja avatar
isakene
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isakene »

Peeter kirjutas: 27 Apr, 2023 7:12 Soovitan nende juttudega vineeritahvlitest ja täispuhumisest natuke tagasihoidlikum olla.
Kuss-kuss, ää siis nüüd niiviisi pahanda... :D

Miks ma seda videot üldse täpsemalt jälgima hakkasin, oli kamo. Esimene emotsioon - päriselt ka või, varjeks sihuke kirju voodilina peale veetud, see ju lausa karjub et siin ma olen...?
Teiseks, võta stoppkaader, vahemikus 0:32 kuni 0:35, seal on paar täitsa selget värinavaba kaadrit. Ma ei tea küll, mis täpselt seal radari kuudis peab olema, aga seal PEAB olema päris võimekas mootor+generaator ja hunnik aparatuuri. Seest näeb see kuut välja selline: https://twitter.com/UAWeapons/status/15 ... 4125274119
Stoppkaadris ei ole mitte midagi peale karkassi. Tahad, teen suurenduse? Ma ise vaatan 23" ekraanilt ja kohe kuidagi ei leia mingit jälgegi seadmestikust...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Ulfhednar
Liige

Ei oska õelda millest radar ise koosneb..tundub miskilaadsed paneelid.
Kuut taga ise on kaetud plekk paneelidega ja luukidega.
Manused
Screenshot_2023-04-27-12-36-41-909_com.twitter.android.jpg
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist