trs kirjutas:Paljud vanemad on ikkagi veel nii stagneerunud, et peavad tööl käima. Paljud lausa nii vanamoodsad, et peavad töökohta kohale minema. Siit tekib esiteks hulgi probleeme lasteaia ja algklasside osas. Ega need, kes eelmise koduõppe perioodi said lastega kodus olla, kirusid seda ka lõpuks maapõhja, sest enamik lapsi ei ole sellised oivikud, kes 8.15-15.00 45min kaupa omaette õpiksid ja lõuna ajal kuskilt ise süüa otsiksid. Ehk siis keskmise lapse harimine on praktikas täiskohaga töö. Teine küsimus on õpitu kvaliteet ja sotsiaalsed kontaktid/oskused, sest kool pole ainult raamatutarkuse omandamise kohaks.
Olen nõus, et ega see kodune õpe ka siis, kui üks vanem ei pea 9-17 kuskil töökohal viibima, mingi mõnus asi pole.
Mu naisele tulid ikka hallid juuksed pähe, kui pead päev läbi utsitama 7-aastast poissi, kes seni oli õpetaja mure.
Suuremad lapsed õnneks saavad ise hakkama.
Kuidas saavad hakkama need, kel on algklassi lapsed, aga vanemad on 8-19 kodust ära, jääbki müstikaks.
Kui vanavanemaid pole võtta. Palka või koduõpetaja, sest ega mingi 7-10 aastane ise ei õpi midagi.
Teatud mõttes oli asjalik mõte need Tallinna toidupakid. Seal sees oli palju kergesti valmistatavat kraami, millega suuremad lapsed end ise toitlustada said ja sedasi koolilõunat asendasid. Neid õnneks jagati ka kõigile, kes koolilõunat said.
Õppe kvaliteet kindlasti langeb. Vähemalt kui ma nägin paari videosillaga tehtud tundi, mida viis läbi algklasside õpetaja, siis saad vahest aru - lihtsalt õpetajad suudavad lastega palju paremini toime tulla.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.