andrus kirjutas:Huvitav, mina ei tohi teatud raamatuid pakkuda, aga Tminoff, kelle teadmised 2.maailmasõja kohta, kui siinse foorumi postituste põhjal otsustada, on minu omadest palju väiksemad, tohib mulle ettekirjutusi teha? Pisike vastuolu, kui väljenduda läbi lillede.
1. Lugupeetud kaasfoorumlane ei peaks olema nagu pirtsakas plika, et iga asja peale kohe hingepõhjani solvuda. See tundub lausa naeruväärsena.
2. Arusaamadega "publitsistidest", raadio "Ehho Moskvõ" sensatsioonimaigulisusest ja selle raadiojaama kuulajaskonna iseloomustusest jätaks küll lugupeetud kaasfoorumlase südametunnistusele.
3. Väljend "loodan südamest" on küll kõike muud kui lugupeetud kaasfoorumlasele mingi ettekirjutuse tegemine!!!
4. Lugupeetud kaasfoorumlase väga subjektiivne isiklik arvamus ei saa kindlasti olla mitte kellegile siin foorumis "lõplik püha tõe kuulutus."
5. Selleks et paljusid sõjaajaloo huvilisi ja ka proffessionaale halvustada ja tühisteks pidada, neile nõmedaid silte külge kleepida, võiks lugupeetud kaasfoorumlane parem esitada oma raamatuid ja artikleid Teise maailmasõja kohta. Et arutada neis sisalduvaid järeldusi ja uusi lähenemisi sõjasündmustele.
Selles, et lugupeetud kaasfoorumlane on sõjaajaloo asjatundja ja proffessionaalselt selle valdkonnaga tegeleb, ei kahtle küll ilmselt keegi. Kuid olen veendunud, et konstruktiivne üksteise suhtes lugupidav suhtumine viib rohkem edasi kui mõttetu ajaraiskamine sisutühja vaidlemisega.
Mis puutub Issajevi raamatusse, siis tunnistan ausalt, et mina sealt midagi uut 1941.aasta sõjasündmustele Eestis ei leidnud. Solonini teostest olen aga vastupidiselt, leidnud väga palju uut. Arvan, et see olekski see, mille üle tasuks arutada.