Martin Herem kirjutas: ↑25 Juul, 2023 19:41
Tahtmata siin lahata kellegi isikuomadusi (olen siin VVP-ga sarvi ristanud mõnda aega), siis juhtimise teemal on üldiselt see, et sellised Elon Muski tüüpi inimesed püsivad ametis vaid talle endale kuuluvas firmas, suhtlus huvigruppidega (nii sisemiste kui välimistega) on tänapäeval üsna tähtis kriteerium. Et see on ekstra vajalik kunst kõikidega normaalselt läbi saada ja kui vaja, siis kannatlikult seletada, miks nii ikka vaja on.
Kellega poleks "sarvi ristanud"? Kui poleks Eestis ja maailmas asjad nagu on ...
Aga mis põhiline Kapten Trumm - on sul üldse mingigi ettekujutus mõne kindrali juhtimisest, et siin mingeid hinnanguid anda?
Ma olen elus tegelenud inimeste juhtimisega viimane 22 aastat. Arvan ise, et tunnen inimesi üsna rahuldavalt ja saan üsna kiirelt aru, mis on ühe või teise inimese isikuomadused. Kindralite omaduste kohta ei taha ma suud pruukida, aga inimese isikuomaduste kohta (mis on universaalsed) on (vähemalt ma ise usun seda) mingi ettekujutus nende aastate jooksul tekkinud. Ja ühte-teist olen ka loomulikult kuulnud. Ma jätan siinkohal viisakusest ütlemata, mis ma selles artiklis kirjutatust arvan, aga võid kindel olla - oma arvamus on mul siiski olemas ja olen selle kogunud siinse suhtluse käigus, hulga aastate jooksul. Selle põhjal annan hinnaguid (vähemalt enda jaoks).
Minu enda arvamus on stiili kohta selline, et eelistan olla pigem kaasav, sest elu on õpetanud, et mõeldes midagi välja ja virutades rusika lauale ei pruugi tulemus olla parem keskpärasest, isegi kui su mõte on väga hea, ei tee alluvad seda piisavalt hingestatult kaasa, sest nad ei võta seda mõtet omaks või on solvunud, et nende arvamust ei küsitud. Elus õpitud asjad (on ka minu ebaõnnestumisi olnud).
Sai nüüd väga viisakalt öeldud, loodetavasti mõte ei kadunud.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.