Jalutu kirjutas:2korda2 kirjutas:Jalutu kirjutas:Sealne -25 on hullem kui meie -25 ...
Kui tuult ei ole (või on tuul võrdse tugevusega), siis ei ole see väide õige. Kontinentaalne kliima (see, mida venemaal kogeda saab) sisaldab muuhulgas ka madalamat õhuniiskust. Kõrge õhuniiskus teeb vastava temperatuuri talumise raskemaks, nii ülemises kui alumises piiris. Iseküsimus on, et Venemaal pole -25 eriti külm.
Tean ilma kaardile vaatamata, et seal on hullem kui meil. Arvan, et ma ei eksi väites, et seal on mereline kliima... valdavalt. Kui tuul on teiselt poolt, siis soine...
Aga no mereline kliima või mitte - konkreetne koht on ikka põrgu mis põrgu oma kliima poolest.
Teatan tagasihoidlikult*, et kaardile tasub vaadata, Jalutu, tasub.
Kaart on vanem kui meie, nii ütelda - isa eest.
Koostatud meist targemate inimeste poolt - aitamaks meid, mitte segadusse ajamaks
Hullem on neil seal kindlasti kui meil, mõne koha pealt, aga kas just selle Sinu mainitud "valdavalt merelise miinus 25" kraadi koha pealt, mis kohati muundub "teiselt poolt sood puhuvaks miinus 25`ks" - selles pole ma niiväga kindel....
Aga ühes asjas olen ma kindlasti kindel - enne, kui suu lahti teha, tasub kaardile vaadata.
Sõbralikult,
Sinu Svejk

"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)