Eesti kaitsmine
Selleks peaks kõigepealt mõjutama avalikku arvamust suunas "ajateenistus on vajalik kõigile noortele meestele ja reservistidele kordusõppuste tegemata jätmine on kuritahtlik raiskamine." Siis ehk jõuab see pikkamööda pärale ka riigi täidesaatvaile organeile. Kui juba kõik mehed ajateenistuse läbivad ja reservistid regulaarselt kordusõppustel käivad, siis kasvab eesti kaitsevägi piisavalt suureks et mehitada mitte üks, vaid kümme brigaadi lisaks kaitseliidu- ja spetsiaalsetele sissiüksustele. Jah täiendavatele kuuli- ja miinipildujatelepildujatele, suurtükkidele, transpordivahenditele, infrale ja lennukeile/tankidelegi kulub hulk raha, kuid seda võib võtta investeeringuna neisse järeleandmistesse, mida me tugeva kaitseväe omamise korral venemaale tegema ei pea.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Enda viimase postitusega siin alateemas pidasingi silmas, et äkki võibolla on ikkagi olemas mingi kolmas suhteliselt lihtne ja odav võimalus peale hävitajate. Kapten Trumm kinnitas oma postitusega seda, mis on tulnud välja kõikides antud teemat puudutavates arutlustes. Kas või üks eskadrill hävitajaid peab meil olema võtta koheselt tagataskust võimaliku ohu korral.
PS! Üks asi on rannakaitse olukorras, kus kogu madin käib juba Tallinna all, kuid teine asi on olukord, kus Tallinna alla ei olda veel taandunud ning suurem osa Eestis veel vaba (mis takistab vaenlast juba sellisel momendil dessanti sooritamast). Esimesel juhul omavad tõesti efekti ka rekka peal asuvad süsteemid, teisel juhul nagu juba Kapten Trumm väitis, ei saa me kuidagi autodel baseeruvate süsteemidega hakkama.
Nii, et kui lennukitelt heidetavate intelligentsete miinidega Soome lahe lukku panemise võimekust pole (kes neile õhukaitset teeb?), siis järgmine tõsiselt võetav lahendus on oma hävitajad.
PS! Üks asi on rannakaitse olukorras, kus kogu madin käib juba Tallinna all, kuid teine asi on olukord, kus Tallinna alla ei olda veel taandunud ning suurem osa Eestis veel vaba (mis takistab vaenlast juba sellisel momendil dessanti sooritamast). Esimesel juhul omavad tõesti efekti ka rekka peal asuvad süsteemid, teisel juhul nagu juba Kapten Trumm väitis, ei saa me kuidagi autodel baseeruvate süsteemidega hakkama.
Nii, et kui lennukitelt heidetavate intelligentsete miinidega Soome lahe lukku panemise võimekust pole (kes neile õhukaitset teeb?), siis järgmine tõsiselt võetav lahendus on oma hävitajad.
Võtan Juhani ees mütsi maha ega vaidle poolt sõnagi vastu. Ei tunne kahjuks eriti Soome olusid, aga üks erinevus on meil siiski veel. Oletame, et Tallinna ümber on loodud tugev kaitserõngas ja ka õhurünnakuid õnnestub kuigivõrd tagasi tõrjuda, kulutades selleks pea kogu oma ressursi. Ei maksa unustada, et erinevalt Helsingist elab Tallinnas väga palju ... noh, ütleme viisakalt, muukeelset rahvast. See kontingent on arvestatav jõud algatamaks ja läbi viimaks rahutusi ja ka riigipöörde katset. Ühesõnaga - on oht saada nuga selga. Tallinna kaitsjad oleksid kahe tule vahel.
Mida spetsialistid kostavad?
Mida spetsialistid kostavad?
Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
On vaja võtta tarvitusele adekvaatsed abinõud - ja valmistuda ka selleks ette.Basilio kirjutas:Ei maksa unustada, et erinevalt Helsingist elab Tallinnas väga palju ... noh, ütleme viisakalt, muukeelset rahvast. See kontingent on arvestatav jõud algatamaks ja läbi viimaks rahutusi ja ka riigipöörde katset. Ühesõnaga - on oht saada nuga selga. Tallinna kaitsjad oleksid kahe tule vahel.
Kaldun endiselt arvama, et just seda viimast vastane tõsise vallutuskatse korral teebki.Qtec kirjutas:PS! Üks asi on rannakaitse olukorras, kus kogu madin käib juba Tallinna all, kuid teine asi on olukord, kus Tallinna alla ei olda veel taandunud ning suurem osa Eestis veel vaba (mis takistab vaenlast juba sellisel momendil dessanti sooritamast)...
Liiga palju plusse. Poliitiline - võimalus alla kirjutada igatsugu kapitulatsioone ja "sõpruslepinguid".
Raudteed ja maanteed igas suunas. Korralik lennuväli. Sadamad.
Võimalik toetajaskond.
Halval juhul on appitõtanud NATO-l väga keeruline vaenlast poole miljoni tsiviilelanikuga "sillapealt" välja urgitseda.
Aega reageerimiseks ja vastulöögi andmiseks 20 minutit...
Variant "parkida" dessantlaev otse sadamasse, või minupärast kasvõi Admiraliteedi Basseini on lihtsalt nii hea, et lausa võimatu on seda mitte kasutada...

Jah. Raketisüsteemid Rekka pealt.
Spetsiifiliselt Tallinna kaitseks...

Dessant tuleb hävitada kas merel või on linna kaitsmine poole miljoni pantvangiga ebaeetiline strateegiamäng...

Pluss muidugi Kapten Trummi nimeline eskadrill

Viimati muutis Karuke, 20 Jaan, 2009 19:09, muudetud 1 kord kokku.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Kirjutaks veel mõne sõna väljaõppest.
1. Kõigile on vaja anda samasugune baasväljaõpe. Olgu mereväelane, lennuväelane, suurtükiväelane või mis iganes;
2. Selle baasväljaõpe sees peab olema ka kõige elementaarsemad asjad sissitegevusest;
3. On vaja anda korralik eriväljaõpe näiteks suurtükiväelastele, miinipilduritele, õhutõrjujatele, sidelastele, pioneeridele - jne. - aga ka spetsialiseerunud sissidele. Sissi on samasugune spetsialist nagu näiteks õhudessantväelane.
Kordan veel - on vaja spetsiaalsed koolid:
- sidekool;
- pioneerikool;
- jne.
- aga ka sissikool.
Sidekoolis õpetatakse välja näiteks sideallohvitserid - sideallohvitserid jälle õpetavad väeosades tava sidelasi, ning sõjas toimivad näiteks jaoülematena.
Aga Sissikoolist peaksid põhimõtteliselt valmistuma kõik allohvitserideks - ja nad ongi kõige parimad sissid, keda on võimalik saata ka vaenlase territooriumile, erioperatsioonidele.
1. Kõigile on vaja anda samasugune baasväljaõpe. Olgu mereväelane, lennuväelane, suurtükiväelane või mis iganes;
2. Selle baasväljaõpe sees peab olema ka kõige elementaarsemad asjad sissitegevusest;
3. On vaja anda korralik eriväljaõpe näiteks suurtükiväelastele, miinipilduritele, õhutõrjujatele, sidelastele, pioneeridele - jne. - aga ka spetsialiseerunud sissidele. Sissi on samasugune spetsialist nagu näiteks õhudessantväelane.
Kordan veel - on vaja spetsiaalsed koolid:
- sidekool;
- pioneerikool;
- jne.
- aga ka sissikool.
Sidekoolis õpetatakse välja näiteks sideallohvitserid - sideallohvitserid jälle õpetavad väeosades tava sidelasi, ning sõjas toimivad näiteks jaoülematena.
Aga Sissikoolist peaksid põhimõtteliselt valmistuma kõik allohvitserideks - ja nad ongi kõige parimad sissid, keda on võimalik saata ka vaenlase territooriumile, erioperatsioonidele.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Kirja autor kirjutab oma 1990ndate teadmiste põhjal. Sidekool, pioneerikool, suurtükiväekool ja õhutõrjekool on täiesti olemas. Sissikool on ainult puudu. Alati pole ka mõtet Soomest kõiki kohmakaid ja ressursimahukaid asju 1:1 üle võtta.Juhani Putkinen kirjutas: Kordan veel - on vaja spetsiaalsed koolid:
- sidekool;
- pioneerikool;
- jne.
- aga ka sissikool.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Nõus. Aga raskeks läheb nende abinõudega. Pronksiööl ei saadud pätikarjast kuidagi jagu. Üheaegselt lahinguga välisvaenlase vastu tuleb ka lahing sisevaenlase vastu. Mida teha? Külgmiinid Toompeale ja Kadrioru lossi ette? Igaks juhuks muidugi Hugo Bossi poe ette ka!Juhani Putkinen kirjutas:On vaja võtta tarvitusele adekvaatsed abinõud - ja valmistuda ka selleks ette.Basilio kirjutas:Ei maksa unustada, et erinevalt Helsingist elab Tallinnas väga palju ... noh, ütleme viisakalt, muukeelset rahvast. See kontingent on arvestatav jõud algatamaks ja läbi viimaks rahutusi ja ka riigipöörde katset. Ühesõnaga - on oht saada nuga selga. Tallinna kaitsjad oleksid kahe tule vahel.

Nimi on Basilio, kõuts Basilio!
Mind väga huvitab info nendest intelligentsetest tänapäeva miinidest ning nendega Narva joonelt Soome lahe lukustamise võimekus ning seepärast tooks jutuotsa selle juurde tagasi.
Mida me teame nendest miinidest? Kui palju nad maksavad (tk)? Kas on tõsi, et põhimõtteliselt saaks 3-4 (+varud) miiniga panna Soome lahe lukku? Nende piisavalt kiire veeskamine saab ohu korral toimuda vaid helikopterilt või lennukilt. Kui palju kogu selline võimekus meile kokkuvõtvalt maksma võiks minna. Kui efektiivsed nad ikkagi on? Kui kerge/raske on vaenlasel nendest lahti saada? Ärgem tekitagem illusioone, ilma katteta andes vaenlasele aega, sealt ta ka vajadusel läbi lõpuks tuleb.
Kujutan juba ette, et esmaseks tõkestamiseks nad ju täiesti kõlbavad. A'la pistavad Venelased Kroonlinnast nina välja ja kaotavad mingi aluse. Pistavad teisegi korra ning kaotavad näiteks ühe allveelaeva. Eks kolmas kord ole nad juba matsu välja jaganud millega tegu ning....
Mis puudutab viiendat kolonni, siis sõja aeg on sõja aeg ning ei ole võrreldav Pronksööga. Kui keegi hakkab mässama, siis see surutakse lihtsalt relvade toel julmalt maha, meeleavaldused on sellisel ajal nii kui nii keelatud ning kui kuskil hakkabki kogunemine toimuma, siis pannakse osalejad külmalt kinni ning seda juba enne seda, kui neid liiga palju koguneb... või olen ma millestki valesti aru saanud? PS! Mainimata ei saa jätta, et iga venelane ei ole siiski automaatselt 5. kolonn. Ka nende seas on täitsa mõistlikke inimesi ning üks nendest on mu oma naine:)
Mida me teame nendest miinidest? Kui palju nad maksavad (tk)? Kas on tõsi, et põhimõtteliselt saaks 3-4 (+varud) miiniga panna Soome lahe lukku? Nende piisavalt kiire veeskamine saab ohu korral toimuda vaid helikopterilt või lennukilt. Kui palju kogu selline võimekus meile kokkuvõtvalt maksma võiks minna. Kui efektiivsed nad ikkagi on? Kui kerge/raske on vaenlasel nendest lahti saada? Ärgem tekitagem illusioone, ilma katteta andes vaenlasele aega, sealt ta ka vajadusel läbi lõpuks tuleb.
Kujutan juba ette, et esmaseks tõkestamiseks nad ju täiesti kõlbavad. A'la pistavad Venelased Kroonlinnast nina välja ja kaotavad mingi aluse. Pistavad teisegi korra ning kaotavad näiteks ühe allveelaeva. Eks kolmas kord ole nad juba matsu välja jaganud millega tegu ning....
Mis puudutab viiendat kolonni, siis sõja aeg on sõja aeg ning ei ole võrreldav Pronksööga. Kui keegi hakkab mässama, siis see surutakse lihtsalt relvade toel julmalt maha, meeleavaldused on sellisel ajal nii kui nii keelatud ning kui kuskil hakkabki kogunemine toimuma, siis pannakse osalejad külmalt kinni ning seda juba enne seda, kui neid liiga palju koguneb... või olen ma millestki valesti aru saanud? PS! Mainimata ei saa jätta, et iga venelane ei ole siiski automaatselt 5. kolonn. Ka nende seas on täitsa mõistlikke inimesi ning üks nendest on mu oma naine:)
Sõjaseisukord, komandanditund, rahvakogunemiste keeld, keeld tsiviilisikutel relva kanda. (ärakorjamiseks pole vast mahti)Qtec kirjutas:
Mis puudutab viiendat kolonni, siis sõja aeg on sõja aeg ning ei ole võrreldav Pronksööga. Kui keegi hakkab mässama, siis see surutakse lihtsalt relvade toel julmalt maha, meeleavaldused on sellisel ajal nii kui nii keelatud ning kui kuskil hakkabki kogunemine toimuma, siis pannakse osalejad külmalt kinni ning seda juba enne seda, kui neid liiga palju koguneb... või olen ma millestki valesti aru saanud?
Pluss KAPO eeltöö, ehk teadaolevad võimalikud ekstremistid isoleerida, (kasvõi kontrolliks kuni kriisiolukord möödas)
Ega palju muud ei saagi teha.
Aga pole ka lugu, sest valdav enamus inimesi on kuulekad

Minu oma ka...Qtec kirjutas:PS! Mainimata ei saa jätta, et iga venelane ei ole siiski automaatselt 5. kolonn. Ka nende seas on täitsa mõistlikke inimesi ning üks nendest on mu oma naine:)
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Loomulikult ma tean, et Sidekool jne. on Eestis olemas - aga ma rõhutan, selle SISSIväljaõppe vajadust.Kapten Trumm kirjutas:Kirja autor kirjutab oma 1990ndate teadmiste põhjal. Sidekool, pioneerikool, suurtükiväekool ja õhutõrjekool on täiesti olemas. Sissikool on ainult puudu.Juhani Putkinen kirjutas: Kordan veel - on vaja spetsiaalsed koolid:
- sidekool;
- pioneerikool;
- jne.
- aga ka sissikool.
- Juhani Putkinen
- Liige
- Kontakt:
Soomel on olemas uued "targad" meremiinid. Ma tean nendest midagi, aga loomulikult ma ei tohi nendest rääkida.Qtec kirjutas:Mida me teame nendest miinidest?
Selliseid oleks ka Eestile vaja, aga ma ei tea kas Soome oleks neid nõus müüma Eestile.
Neid saa veeskada ka näiteks kiirkaatridelt milliseid Eestis on olemas.
Aga ma arvan, et "kamina" ei taha midagi kuuldagi miinidest ja miinide veeskamisest - need ju oleksid vahendid millega Eestit saaks kaitsta.
Juhani Putkinen kirjutas: Soomel on olemas uued "targad" meremiinid. Ma tean nendest midagi, aga loomulikult ma ei tohi nendest rääkida.
Ilmselt "Uinuv" torpeedo mis vedeleb kuskil merepõhjas või ka sadamakai ääres näiteks...

"Vaatleb" uniselt ümbrust ja aktiviseerub sissekirjutatud programmi või välise käskluse toimel.
Seda tehnilist ülesannet ei saagi väga mitut moodi lahendada

Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
KÕIK KARUKESTEST
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline