Osta. ee ja segase päritoluga kaup?

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
Suletud
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Lõpetatud laused on alati paremad.
2004. aasta mai lõpus kaevasid juba
eelmisest juhtumist tuttavad A. Kabel ja T. Mägi Keila lähedal põllult välja 14. sajandist pärit
rahapaja, mis on viimaste aastate suurim aardeleid – kokku 446 hõbemünti koos keraamilise anuma
kildudega
See lause muide lõppes nii, et leid viidi ajaloomuuseumisse, numismaatik Ivar Leimusele. Selle kohta vormistati üleandmis-vastuvõtmis akt. Kogunisti leiutasu maksti.

Kusagil kähku algatatud ja sama kiirelt lõpetatud vanadest toimikutest välja nopitud oletustega liputamine liputamiseks jääbki. Jõudu.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Siga kirjutas:Lõpetatud laused on alati paremad.
eelmisest juhtumist tuttavad A. Kabel ja T. Mägi Keila lähedal põllult välja 14. sajandist pärit
rahapaja, mis on viimaste aastate suurim aardeleid – kokku 446 hõbemünti koos keraamilise anuma
kildudega
See lause muide lõppes nii, et leid viidi ajaloomuuseumisse, numismaatik Ivar Leimusele. Selle kohta vormistati üleandmis-vastuvõtmis akt. Kogunisti leiutasu maksti.

Kusagil kähku algatatud ja sama kiirelt lõpetatud vanadest toimikutest välja nopitud oletustega liputamine liputamiseks jääbki. Jõudu.
:shock: Ikka veel siin. Nahaalsusest Teil igatahes puudu ei tule...

Aga kui lauseid lõpetada, siis tehkem seda ikka korrektselt: Kõigepealt tuleb punkt ja siis algab uus lause: "Aardekütid kaevasid mündid välja, puhastasid ära ja viisid alles ligi kolm nädalat hiljem..."

Müntide puhastamine, paremate palade väljanoppimine ja siis leiutasu nõudmine on vist asjad, mida kommenteerima ei hakka :twisted:

Aga Järsi leid :twisted:
2006. aastal kaevati Järsi küla lähedal Jõelähtme kihelkonna aladel välja umbes mõnesajast mündist koosnev aare, mis kuulub täna erinevatele eraisikutele..., millest ligemale pooled müüdi edasi välismaale (Ulst 2009, 26).

Soovitan Teil sõpru valida kui tahate musta arheoloogiaga edasi tegeleda. Kompanjonid pole suutnud Teil kohe kuidagi keelt hammaste taga hoida :lol:
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Siga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Siga »

Müntide puhastamine, paremate palade väljanoppimine ja siis leiutasu nõudmine on vist asjad, mida kommenteerima ei hakka
Jah, puhastasin ära, skannisin iga viimase kui mündi sisse, lasin skanneeringute alusel ära hinnata ja nõudsin seadusega ette nähtud leiutasu. Sain ka. Küll ma olen nüüd halb inimene! Muide, ühel heal päeval hakkan riigilt ka seadusega ette nähtud pensioni vastu võtma. See oleks küll löök allapoole vööd?
Arheoloogianõukogu protokollist nähtub, et puhastamise küsimust arutati, ja leiti, et mündid on heas korras. Leimuse ja Haljaku arvates oli leid tervik. Nemad on kaks Eesti numismaatika tippu. Sinu versioon järelnoppimisest on hilisem. Aga eks sa olegi tuntud kui kahtlustuste võrdkuju.
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

LeBon kirjutas:
Siga kirjutas:
Jätsite LeBoni asjassepuutuvale küsimusele vist omal ajal vastamata; naiivne oleks olnud muidugi ka vastupidist loota.
Naiivne muidugi, eriti, kui eksiti adressaadiga. Mina nimelt ei ole ehete kollektsionäär. Tunnen ehteid ja oskan neid ka üldjuhul määrata, aga ei kogu. Restaureerin. Siin on tunnetatav vahe. Ja kui täpne olla-nagu ise kirjutad-siis sinu ees ma ju kelkinud ei ole, kuivõrd pole au olnud vestelda ? Nii et kelleltki kolmandalt kuuldud või omast peast välja mõeldud juttudega täpsust küll taga ajada ei maksa. Liiga ebatäpne kukub välja.
Kas läks adressaat väga mööda? :D
Meenutagem:
Harju Maakohtu
otsusest väärteoasjas nr. 4-06-407 68 nähtub, et augustis 2004. aastal teatati kultuuriväärtusega leiu
võimalikust rikkumisest kolme isiku – Annes Kabeli, Toomas Mägi ja Mati Kivistiku - poolt
Võrumaal ning kultuurimälestise rikkumise kahtluses algatati kriminaalasi KarS § 204 lg 1 alusel 69.
Teine juhtum:
kildudega
See on arheoloogide ja teiste asjatundjate sõnul minu teada vaid jäämäe tipp, millega Siga on hakkama saanud. Tegelik kahju, mis see rott on tekitanud, on võrreldamatult suurem. Ei tahaks uskuda, et mina olen siin ainus, kellele on mõne mehe kollektsiooni kohta ühtteist räägitud...
Minul isiklikult paneb taoline jultumus pead vangutama. Arusaamatu on ka see, miks mõned foorumlased kipuvad pätte sedavõrd kaitsma? Selge see, et detektoristid on oma hobi eest väljas - olen samal seisukohal isegi - aga milleks kaitsta pätte ja kurjategijaid? Kohati on ehk asi teadmatuse taga aga see scene on Eestis ju sedavõrd väike, et kõik teavad kõiki. Ja julgen öelda, et ka detektoristid teavad, kes on õige mees ja kes mitte. Milleks siis paari pätti kaitsta? Kui oleks nulltolerants kabelite ja veljode vastu, saaks ehk ka koostööst asja?
Ei saa enam üldse millestki aru...LeBon-i toodud kohtuasjad on saanud oma lahendid ja mõlemal juhul kostja kasuks.Kas nendel juhtudel on alust kahelda Eesti kohtuvõimu ja uurimisorganite erapooletuses või on tegu hoopis ebapädevusega?Miks ei kaevatud tol korral kohtuotsust edasi?
Vaadake mehed,me elame ikkagi demokraatlikus õigusriigis ja seega peame käituma ka sellesamuse riigi mängureeglite järgi.Kedagi ei saa süüdlaseks tembeldada enne kui on tehtud sellekohane kohtuotsus. .Veljo puhul on korrektne rääkida veel esialgu väidetavast kurikaelast ja lõplikult ''risti lüüa'' saab ta pärast süüdimõistvat otsust.Miks olete juba surmkindlad vennikese süüs.Aga kui see lihtne elektrik on hoopis kellegi ''tankist''?
Muuseas avaldas kodanik Harrier siin paar päeva tagasi kahtlust,et kas mitte mina ei ole Särtsu Veljo sõber,kellega ta koos kalmeid rüüstamas käib.Piisanuks tol korral veel mõnest kaasakirejast ja juba oleks see olnud kindel fakt.Suhtun sellistesse sõnavõttudesse stoilise rahuga ning ei pane isegi pahaks.Siin on tegu ju lapsepõlvest tuttava situatsiooniga,et kui liivakoogi pärast tülli pööranud põngerjatel argumendid otsa said,võeti varrukast see kõige viimane-''Aga sinu ema on lits!''.
Kasutaja avatar
Arheoloog
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arheoloog »

Tundud olevat mõistlik mees Westland! Ma arvan, et Sa saad väga hästi aru, milles probleem üleüldse on ning mis on sujuva koostöö eelduseks. Enesepuhastus loomulikult! Või arvad, et need eelpoolt tsiteeritud teod lihtsalt unustatakse nagu poleks neid kunagi toimunudki. Kardan, et mitte. Sa peaksid ka aimama, et tegemist on üksnes jäämäe tipuga. Kui Arnoldil õnnestub siia üles riputada see kohtus avalikustatud pealtkuulamismaterjal, millest me siin rääkisime, oleks EDK-l küll tagumine aeg pool valida. Te olete enamuses ju seadusekuulekad inimesed. Vähemasti minul jäi küll kohtumisest selline mulje :wink: Sama võib öelda ka teiste arheoloogide kohta...

P.S. Nibelungeni eelmine postitus võttis tegelikult kokku asja sisu.
Käed eemale muinaspärandist!!!

Rokas nost no pagātnes mantojuma !!!
Westland
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Westland »

Saa siis ka minust aru.Kuidas näiteks inimene,kes ei ole otseselt ega kaudselt toimunud sündmustega seotud ja peab pildi toimunu kohta kild-killu haaval postitustest nopitud info põhjal kokku panema, saab seisukohta võtta?Loen siin eri osapoolte sõnavõtte ja oleme ausad-need ei ole erapooletud ja kubisevad ülekeevatest emotsioonidest.Kumb pool siis valida?Mina näiteks ei vali ühte ega teist.Pigem austan kohtu poolt välja kuulutatud otsust ja eeldan,et Eesti kohus on erapooletu ning tugineb otsustes reaalsetele kontrollitud faktidele ning ütlustele.
Kasutaja avatar
Harrier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Harrier »

Esmalt siirad vabandused Westlandi ees. Ei soovinud alusetult ja pahatahtlikult kedagi solvata. Enese õigustuseks saan öelda, et 48 tundi mingit tööd trükkida jättis oma jälje- sellise valearusaamatuse näol.
Mis aga puutub sellesse teemasse üldse, siis selle eesmärk, ei olnud mingeid vanu haavu lahti sikutada, kedagi ära lintšida või siis lihtsalt õelutseda.
Mina ei tea seda müüjat ja ei teadnud mina nende nooleotsade tagamaid. Haritud inimesena lihtsalt jäi selline mulje, mis loomulikult ei pruugi õige olla, et see asi ei olnud õige. Selleks pöördusin ma siia asjatundjatelt nõu saama ja seda lihtsalt uudishimust, et mis toimub? Loomulikult võib neid osta seaduslikult ja kolektsioneerida, ning oleks vastatud, et kogu on seaduslik ja ei ole mõtet mingit jama postitada siia, siis oleks teema ammendatud olnud. Samuti oli kahtlane see, et kui inimeselt osta.ee s midagi küsiti, siis ei vastatud. Ausa kaupmehena ei oleks härral midagi varjata olnud, kuid vastamata jätmine oli kahtlane.
Seega mina sain oma küsimusele vastuse, ning kui midagi selle vastu ei ole, siis võime selle teema ammendatuks lugeda.
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Viimane soov on seaduseks.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline