Eestlased Hezbollah'i käes pantvangis?

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kalle Klandorf arvab, et operatsioonid kaamerate ees on muutumas komejandiks:

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/l ... d=43194381

Ka mulle tundus see tankide ja soomukite kasutamine pakasuhha, millega surve alla sattunud Liibanoni valitsus näitab, et ta teeb midagi.

"Ma ei kahtle, et kui Eesti julgeolekujõududel oleks niinimetatud pantvangikriisi organiseerijad käes, siis lähema poole päeva jooksul oleksid ka pantvangid päästetud, aga hetkel tundub kogu suurejooneline operatsioon ajakirjanike silme all ühe suure silmamoondusena," lisas pika miilitsa- ja politseikogemusega Klandorf Delfile.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Rügaja »

See pantvangide otsimise püüdlik varjupoks paneb vägisi järeldama, et asi lõhnab halvasti ja lootust rattureid tegelikult ära päästa eriti ei hellitata.
Hea, kui ma eksiksin.
Tiam
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tiam »

Rügaja kirjutas:See pantvangide otsimise püüdlik varjupoks paneb vägisi järeldama, et asi lõhnab halvasti ja lootust rattureid tegelikult ära päästa eriti ei hellitata.
Hea, kui ma eksiksin.
Ma siiski usun ja loodan, et peab paika selle Liibanoni siesjulgeoleku pealiku hinnang, et eestlastega on kõik korras. Kui röövi taga oleks mingi rühmitus, kelle eesmärgiks on mingite Lääne võõraste tapmisega pildile pääseda oleks seda ammu tehtud või vähemalt meediakära kogumiseks sellega avalikult ähvardatud.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Süürias on ka hetkel asi rahutu, CNN näitaks hommikul, et kah kohalik revolutsioon kogub hoogu, asi satub veel varsti kuskile kaose keskele...
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

[quote="Tiam"][quote="Rügaja"]See pantvangide otsimise püüdlik varjupoks paneb vägisi järeldama, et asi lõhnab halvasti ja lootust rattureid tegelikult ära päästa eriti ei hellitata.
Hea, kui ma eksiksin.[/quote]

Ma siiski usun ja loodan, et peab paika selle Liibanoni siesjulgeoleku pealiku hinnang, et eestlastega on kõik korras. Kui röövi taga oleks mingi rühmitus, kelle eesmärgiks on mingite Lääne võõraste tapmisega pildile pääseda oleks seda ammu tehtud või vähemalt meediakära kogumiseks sellega avalikult ähvardatud.[/quote]

Loodame muidugi. Aga kui järele mõelda, kui vähe sel sisejulgeoleku sellil teatud piirkondades tegelikku kontrollivõimekust jagub...

Ma ei hindaks kohalike tegelinskite meediapüüdlusi üle. Kui mõni piirkondlik jõugujuht tahtis püüda suurt purikat ning kinni nabida näiteks gruppi jänkisid või prantslasi, ning "töö teostajad" talle hoopis eestlastest prügikala näha tõid, siis - mis tehakse prügikalaga?
Lased vette tagasi - aga see läheb ju kohe kellama!
Paned õngesöödaks - aga paljukiidetud Lääne meediat mingite eestlaste röövimine üldse ei morjendanud, järelikult ei taha seda sööta keegi.
Korraldada internetis näitlik kalarappimine - aga kui tulevikus soovid samast veest palju kõvemaid kalu püüda, siis milleks liigset ja tülikat tähelepanu?
Või mis te ise säälse jõugujuhi asemel teeksite? Kui too on plussid ja miinused kokku löönud, võib ta vabalt teatada sinna, kus asja vastu huvi tuntakse: saadaval seitse doonorkomplekti sportlikult heas korras organeid... hind läbiräägitav, võimalus ka vahetada kvaliteetse relvastuse vastu.
Väga loodan, et ma eksin.
Aga viidatud ringkondi uurimisel tähelepanuta jättes eksime me kardetavasti rohkem.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Corvus kirjutas:
See, et otsingud ei ole andnud konkreetset resultaati ei näita täna siiski muud kui vaid seda, et röövlid on oma jälgi suutnud hästi varjata.
Jaa - mis me küll ilma sellise tarkuseta teeksime?
Võime vaid õnne tänada, et on keegi, kes nii hästi kõike teab :lol: :lol: :lol:
Medusa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Hea, kui ma eksiksin
/.../
Jaa - mis me küll ilma sellise tarkuseta teeksime?
Võime vaid õnne tänada, et on keegi, kes nii hästi kõike teab
/.../
Väga loodan, et ma eksin.
kas selline kätemudimine ja halamine ongi kogu Sinu panus teemasse? Mida Sa siit teemast hetkel üldse ootad? Et keegi asjaga seotutest hakkaks Sulle isiklikult midagi põhjendama ja selgitama? Kasva suureks.

Sitas olukorras antakse endast parim. Elu ei ole Hollywood, et saadame SOFi sinna ning kahe päeva pärast on pidulik vastuvõtt lillede ja šampanjaga. Vaata vähem telekat.

Avalik hukkamine oleks ilmselt praeguseks hetkeks tehtud, kui just ei oodata mingil erilisel põhjusel. Raha pole ametlikult välja öeldes veel küsitud, aga mina ei teeks sellest paikapanevaid järeldusi. Miks me peaksimegi sellest värgist eriti palju teadma? Siis kui asi läbi on, saame võibolla targemaks, praegu ei ole mõtet oma teadmiste janus teiste elu niisama ohtu seada.

Ja kui juhtubki kõge hullem ning me ei saa neid enam tagasi, siis kahju küll aga pole midagi parata. Mõned inimesed on õnnetud, aga elu ongi ebaõiglane. Ning oleks ka meile edasi elavatele õpetuseks. "Ära hala asjade üle, mida muuta ei saa", seda olen ma piisavalt palju kuulnud ja soovitan ka kõigile teistele..
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Tubli nõukaaegse tsiteerimise praktik Medusa, kui Sind minu postitustes miski häirib, ei pea Sa neid lugema. Eks mõtted, millest aru ei saada, ikka häirivad. Loe vähem, siis satub ka arusaamatuid mõtteid harvem ette :wink:
Medusa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Nojah, tekkis nüüd siia arvamusliider ja suur ning mittemõistetav teoreetik :dont_know:
uusmario
Liige

Postitus Postitas uusmario »

Vastasel juhul nimetame me saamatuks ka juutide julgeolekujõudusid, kes pole siiani suutnud vabastada näiteks seersant Gilad Shalit, kes muideks rööviti lausa Iisraeli enda territooriumilt üle kolme aasta tagasi!
Gilad Shalit rööviti siiski peaegu viis aastat tagasi, 100-150.meetri sügavusel Iisraeli territooriumil. Ei saaks just öelda, et IDF oleks ennast tagasi hoidnud, operatsioon Gishmey Kayitz (Suve Vihmad) põhieesmärk oli ta leidmine ja see läks Gazale ikka väga kalliks maksma.
Tegelikult on ka Iisraelil võimalused teatud juhtudel üsnagi piiratud, nagu näitab näiteks 1985.aastal (sel ajal üsnagi selgelt ei olnud Iisraeli meetodid siidikinnastes silitamised) tehtud vahetus, mil 3 mehe vastu lasti vabaks 1500 potensiaalset "pommimeest" (kellest üks lõi Hamasi)
Kokkuleppe järgi vabastati ca 1150 inimest, mitte 1500.Yassin oli küll Hamasi kaasrajaja, koos Aziz al-Rantissiga ja veel viie mehega, aga suure osa Hamasi arengust oli ta taas vangis (aastatel 1989-1997).

Iisraeli seisukoht on see, et tulevikus võivad nad pantvange vahetatada küll vangistatud palestiinlaste, aga mitte terrorsimis kahtlustatavate vastu.
vetewana
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vetewana »

Siin üks Liibanoni lääne meelne blogija tõsimeeli väidab nagu Hezbollah meelest oleks need 7 eestlast olnud Mossadi spioonid. Samas on Hezbollah seni igasugust seotust ju nende eestlaste röövimisega ise eitanud. Huvitav kust see blogija sellise huvitava kuulujutu küll võttis või üritab röövile ise mingit "loogilist" legendi luua? :)

http://lebanoniznogood.blogspot.com/201 ... raeli.html

Siis ei jää enam palju võimalusi. Mossad kas pani meelega eesti mehed tanki ja ohverdas Süüria eriteenistustele või lavastati rööv koos röövitutega. Lõppeesmärk on sisuliselt sama, survestada Liibanoni armee abil Hezbollah-d Bekaa orus.
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Wetewana kirjutas:
Siis ei jää enam palju võimalusi. Mossad kas pani meelega eesti mehed tanki ja ohverdas Süüria eriteenistustele
Seni ainus usutav versioon.
Ja sestap ka senised otsingud on olnud valel aadressil - millele ka mõnes eelmises postituses sai vihjatud. Kui sogases Liibanonis näpatakse inimesi, jättes rattad nimme tee äärde, siis - olgugi esimene must töö kohalikele korraldada jäetud - on selle taga "armsad naabrid".
uusmario
Liige

Samas Gazale võis ta vabastamise üritus ju kalliks maksma minna ja IDF võis ju end mitte tagasi hoida, kuid lähtudes mõnede siinsete tegelaste retoorikast, siis oli IDF operatsiooni puhul tegu pakasuhha, mis pakasuhhaga, sest mees jäi tagasi toomata ning täna üritatakse ka teda vabastada vanade heade diplomaatiliste pingutustega. Nagu on suudetud vabastatuks rääkida teised sarnased juhtumid (tõsi, mõnede puhul taheti saada tagasi vaid surnukehad).

Tegelikult Iisraeli eesmärk ei olnud jõuga Shalit vabastada, sest peaegu alati toob selline tegevus kaasa vangistatu surma. Vaid nende eesmärk oli (nagu ka samal aastal Liibanonis) tekitada Hamasile niipalju kaotusi ja Gazas niipalju purustusi, et loogiliselt mõtlevad inimesed mõistaks, et parem on vang vabastada, ilmselge vastase mõistuse ülehindamine. Tegelikult käib sõjaline tegevus ta vabastamiseks siiani, ta vabastamist võib pidada ka üheks Gaza blokaadi põhjuseks

Siis ei jää enam palju võimalusi. Mossad kas pani meelega eesti mehed tanki ja ohverdas Süüria eriteenistustele või lavastati rööv koos röövitutega. Lõppeesmärk on sisuliselt sama, survestada Liibanoni armee abil Hezbollah-d Bekaa orus.
Ei näe küll põhjust, miks Iisrael midagi sellist oleks pidanud korraldama, isegi kui oleks, siis kindlasti oleks valitud mingisuguse suurema ja kurjema riigi kodanikud, USA või Venemaa nt - mitte eestlasi, samahästi oleks võinud ju valida Andorra või San Marino kodanikud
Kasutaja avatar
Rügaja
Liige
Kontakt:

Miks nii närviline, Corvus? 8) Kui sa asju rahulikult arutaks, ei jääks suures allajoonimise tuhinas märkamata, et tegelikult polemiseerid sa enda väidetega ja needki on omavahel hm, vastuolus.
Liibanoni julgeolekujõud ei ole Corvuse järgi saamatud, sest muidu peaksid ka juutide julgeolekujõud saamatud olema, aga oh ei, lihtsalt juutide võimalused on "üsnagi piiratud". :P

Kas nimetada Liibanoni jõude saamatuteks või "võimalustelt üsnagi piiratuteks" - tulemus on ikka sama.
Ja muide, juutide võimalused on küll mitmeid kordi vähem "piiratud" kui mujal :lol:
Viimati muutis Rügaja, 05 Apr, 2011 13:03, muudetud 1 kord kokku.
uusmario
Liige

Tore, et sa mulle üritad selgeks teha asju, mis siinpool kuvarit on niigi selged. Loe nüüd uuesti ilusti läbi, mida ma selle pakasuhha väitega või juutide julgeolekujõudude "saamatusega" öelda tahtsin... siis pigem kellele.
See ei ole mõeldud sulle.

Antud piirkonnas ei toimi ei sõjaline, ega diplomaatiline lähenemine. Et sõjaline lähenemine aitaks, peaks kampaania olema väga julm, mida tsiviliseeritud riik endale lubada ei saa, sest siis võivad liitlased talle seljapöörata.Diplomaatiline lähenemine ei aita, sest vastaspool keeldub läbiräägimast ja oma nõudmisi muutmast, arvestades Iisraeli tugevat soovi oma sõdur tagasisaada, oleks seal võimalik kaubelda väga head tingimused, mis aitaks näiteks Gaza elanikke. Aga seda ei tehta.

Seda väga lihtsal põhjusel, äärmusrühmitusetel on tava elanikest jumala pohhui.See tähendab, et tegelikult ei ole neid diplomaatiliselt võimalik mõjutada, millega sa neid ähvardad, et ei saada enam humanitaarabi - ilmselgelt leidub keegi kes ikka saadab, vähemalt niipalju, et organisatsiooni liikmed söönud saaks. Ja igasugune karmim lähenemine, tekitab jällegi läänemaailmas pahameeletormi.Mis tekitabki olukorra, kus sellised oragnisatsioonid võivad esitada oma nõudmised ja siis aastaid (aastakümneid) oodata, nende täitmist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline