Tääkide jm külmrelvade välimääraja

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
müller
Liige

Võibolla hind

Postitus Postitas müller »

Arvestades seda et ideaalkorras saksa tikk oli 04 sügis 1100-1200 EEK, japsi tääk ilma tupe, vedruta ja põskedeta 300 EEK siis: praegune hind vast selle asjakese puhul on vast heal juhul 500-600 EEK (arvestades et põsed tunduvad olevat isetöö, nahkasid ei ole, käekaitse kõver, veidi roostes, teritatud jne). Kuigi vahetuskaubana, arvan, on neid asju alati kasulikum ajada...
propatria
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas propatria »

Tõsisema koguja jaoks on sellises seisukorras asi lausa alla igasugust arvestust...
Täie mõistusega inimene ei maksa sellest üle 200-300.- EEK (arvestusega, et kaks korda niipalju läheb maksma tema taastamine ja ega korralikku asja sellest ikkagi saa...).

ProPatria
Hea sõna ja pussiga saavutab enamat, kui lihtsalt hea sõnaga...
mustlesk
Liige
Kontakt:

mis tääk?

Postitus Postitas mustlesk »

siin on palju asjatundjaid inimesi,mul on tääk millel on peal kiri winchester repeating,millega tegu?

http://www.pilt.ee/view/434077/
Viimati muutis mustlesk, 04 Juun, 2005 14:53, muudetud 1 kord kokku.
soadf
Liige
Kontakt:

Re: mis tääk?

Postitus Postitas soadf »

mustlesk kirjutas:siin on palju asjatundjaid inimesi,mul on tääk millel on peal kiri winchester repeating,millega tegu?
Inglise tehase oma aga mis mudel seda küll ei oska öelda kui pilti pole näinud.
propatria
Moderaator
Kontakt:

soadf kirjutas:Inglise tehase oma aga mis mudel seda küll ei oska öelda kui pilti pole näinud.
Tegu ikkagi USA tehasega - Venemaa jaoks valmistatud 1895. a. mudel vintpüssi (7,62 x 54 R) täägiga.
Täpsemalt - sellega, mis täägist on järgi jäänud...

ProPatria
Kasutaja avatar
MG 42
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MG 42 »

Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Mia pean kurbdusega tõdema ,et Patika täikal käies pean alati tegema mingi lohutusostu - ükskord oli selleks korralik vene tikk -lukustiga ja täismõõdus. Tehasemust oli muidugi maas ,aga hind oli 250. EEK.
Lukusti uuema tüübi oma -nn. pedaaliga.
silverykssilm
Liige
Kontakt:

mis tääk?

Postitus Postitas silverykssilm »

sattus siis minu kätte sellised pildid.Tahaks ,siis teada,et kas sel täägil tupe osa nahkosa on originaal(kahtlust äratab see et nahkosa nigu liigheas korras).Kas käpidemel plastmassist osa on õige?Aitäh asjaliku infi eest.
http://www.album.ee/?o=316868193
Epaminondas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Epaminondas »

silverykssilm kirjutas:sattus siis minu kätte sellised pildid.Tahaks ,siis teada,et kas sel täägil tupe osa nahkosa on originaal(kahtlust äratab see et nahkosa nigu liigheas korras).Kas käpidemel plastmassist osa on õige?Aitäh asjaliku infi eest.
http://www.album.ee/?o=316868193
Bakeliidist osa tundub olevat originaal, nahkosa on heas korras, kuid ma ei oska öelda, kas see on originaal või mitte. Kui tääki teritatud ei ole, siis omad igatahes ühte väga korraliku eksemplari.
silverykssilm
Liige
Kontakt:

Tääk teritamata,nigu uus ja õline veel.See siis saksa oma jah?
soadf
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soadf »

silverykssilm kirjutas:Tääk teritamata,nigu uus ja õline veel.See siis saksa oma jah?
jep
Kasutaja avatar
Kriuks
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kriuks »

See on täiesti OK tääk ja samuti on nahkosa OK. Ja väga tore, et sälinud on käepideme kinnitamise rihm. Tihtilugu on see võitlejate poolt ära lõigatud, kuid selle olemasolu annab esemele kindlasti lisaväärtust. :wink:
propatria
Moderaator
Kontakt:

silverykssilm kirjutas:Tääk teritamata,nigu uus ja õline veel.See siis saksa oma jah?
Ütlen siis otse ja pikalt keerutamata välja, et tegemist on tõesti saksa 7,92 mm kaliibriga (1898/1935 a mudel) Mauser süsteemi karabiini K98k täägiga.
Säilivus on tõepoolest kõvasti üle keskmise.

ProPatria
silverykssilm
Liige
Kontakt:

Aitäh teile infi eest.Katsun siis lähiajal uurida selle täägi ajalugu kuidas kuhu ja miks sattus.Kahjuks ei ole see tääk minu omanduses. Sain lihtsalt seda niiöelda katsuda ja näppida.
silverykssilm
Liige
Kontakt:

Tere!
Kõigepealt kõigile foorumlastele head jaanipäeva jätku. Nyydseks olen siis nii palju teada saanud, et kõnealune tääk on leitud Jägalas asuvast yhest majast kuskilt katuseräästa alt või oli see pööningult.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline