"Tankid EKV-le"

Vasta
sg01
Liige
Kontakt:

Re: "Tankid EKV-le"

Postitus Postitas sg01 »

Võibolla oleks selle 693 miljonit euro eest pidanud Türgist ostma hoopis Nurol Makinasid ja nendega esimese ning teise jalaväebrigaadi elementaarselt ära soomustama. Neid logistilisi vedusid saab vajadusel teostada ju ka tsiviilsfäärist rekvireeritud veokitega või peab see kabiin seal peal kindlasti nüüd roheline olema? Ukraina rindel see asi vist peaasjalikult niiviisi toimibki?
War isn't a 100-meter dash, it's a marathon. Baseless optimism is a form of self-deception.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

Kusjuures ma olen üsna veendunud, et meil on NATOs mingi nõue selle kohta ka kehtestatud mingi STANAGi või mingi muu õigusakti kujul.
A la NATO AEP-55 STANAG 4569, mis ainult kehtestab nõuded soomustatud tehnika kaitse omadustele. See ei ütle kus ja kuidas seda tehnikat kasutada. Küll, aga ütleb ära millist kaitset meie sõidukit peavad pakkuma.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

sg01 kirjutas: 25 Okt, 2024 11:43 Võibolla oleks selle 693 miljonit euro eest pidanud Türgist ostma hoopis Nurol Makinasid ja nendega esimese ning teise jalaväebrigaadi elementaarselt ära soomustama. Neid logistilisi vedusid saab vajadusel teostada ju ka tsiviilsfäärist rekvireeritud veokitega või peab see kabiin seal peal kindlasti nüüd roheline olema? Ukraina rindel see asi vist peaasjalikult niiviisi toimibki?
No aga sellest ju jutt käibki, et logistilistel on meil kabiinid soomustamata. NMS-i vms türgi soomukiga väga kütust ei vea, või mis?
KastivanemaAbi
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas KastivanemaAbi »

ei eksi . Väga õige. Kõigel mis on võimalus tina saada peab olema soomusel. Alates sellest masinast, mis veab soomustatud JV kütust lpetades üksuste juhtimspunktidega.
Ma ei väsi kordamast. Vaadake eFP üksusi. Isegi tavaline recovery on soomustatud kabiiniga.
Äkki võiksite väsida? Kas tõesti on nii hoomamatu fakt, et eFP ja EKv Sa koossseisu suuruste vahe on u 20-kordne (isegi suurem)? Millise valemiga peaks oluliselt vaesem Eesti suutma samal tasemel soomustada oluliselt suurema isikkoosseisu?
isonts
Liige
Kontakt:

KastivanemaAbi kirjutas: 25 Okt, 2024 12:07
ei eksi . Väga õige. Kõigel mis on võimalus tina saada peab olema soomusel. Alates sellest masinast, mis veab soomustatud JV kütust lpetades üksuste juhtimspunktidega.
Ma ei väsi kordamast. Vaadake eFP üksusi. Isegi tavaline recovery on soomustatud kabiiniga.
Äkki võiksite väsida? Kas tõesti on nii hoomamatu fakt, et eFP ja EKv Sa koossseisu suuruste vahe on u 20-kordne (isegi suurem)? Millise valemiga peaks oluliselt vaesem Eesti suutma samal tasemel soomustada oluliselt suurema isikkoosseisu?
Teie paraku ei suuda hoomata, et oma Unimogi roolis saad sa ainult Kevadtormil ringi rallida. Päris sõjas sa sellega väga kaugele ei lenda. Esimene varitsus jääb ka viimaseks. JA kui peaksidki kaugemale jõudma siis saad sõita ainult nii kaua kui kütust paagis jagub peale seda oled tavaline jalaväelane.
KastivanemaAbi
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas KastivanemaAbi »

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 12:15
Teie paraku ei suuda hoomata, et oma Unimogiga roolis saad sa ainult Kevadtormil ringi rallida. Päris sõjas sa sellega väga kaugele ei lenda. Esimene varitsus jääb ka viimaseks. JA kui peaksidki kaugemale jõudma siis saad sõita ainult nii kaua kui kütust paagis jagub peale seda oled tavaline jalaväelane.
Ma isegi ei tea, miks sellise ilmselge trollimise peale oma aega raiskan, aga küllap pole siis paremat teha. Küsin ühe viimase küsimuse (mida on erinevates vormides muidugi korduvalt küsitud): kust peaks Eesti kaitsevägi saama raha, et ka iga Kaitseliidu Unimogu soomustada?
isonts
Liige
Kontakt:

KastivanemaAbi kirjutas: 25 Okt, 2024 12:18
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 12:15

Teie paraku ei suuda hoomata, et oma Unimogiga roolis saad sa ainult Kevadtormil ringi rallida. Päris sõjas sa sellega väga kaugele ei lenda. Esimene varitsus jääb ka viimaseks. JA kui peaksidki kaugemale jõudma siis saad sõita ainult nii kaua kui kütust paagis jagub peale seda oled tavaline jalaväelane.
Ma isegi ei tea, miks sellise ilmselge trollimise peale oma aega raiskan, aga küllap pole siis paremat teha. Küsin ühe viimase küsimuse (mida on erinevates vormides muidugi korduvalt küsitud): kust peaks Eesti kaitsevägi saama raha, et ka iga Kaitseliidu Unimogu soomustada?
Tahad kogu ahelat teada või piisab, kui ütlen "riigieelarvest"?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

Ülal ta ütleb, et tal pole aimugi, kui suur osa SA koosseisust sõja korral otseselt rindel on ja seega tema järgi soomust vajaksid, nii et niisuguste küsimuste esitamisel pole erilist mõtet.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 12:28
Ülal ta ütleb, et tal pole aimugi, kui suur osa SA koosseisust sõja korral otseselt rindel on ja seega tema järgi soomust vajaksid, nii et niisuguste küsimuste esitamisel pole erilist mõtet.
Ma võin ka kindral Heremit tsiteerida:
"mind ei huvita, kust tuleb raha, vaidet see otsus, et need kulutused teha, tuleks teha ära kiiresti"
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Erinevalt Heremist ei huvita sind ka see, kui palju sinu poolt soovitatud tehnikat üldse vaja oleks.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 12:40 Erinevalt Heremist ei huvita sind ka see, kui palju sinu poolt soovitatud tehnikat üldse vaja oleks.
Ma ei tea sõjaaja struktuuri ja varustustabeleid. Ja kui teaks ei tohiks ka neid numbreid vabalt loopida.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 12:43
Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 12:40 Erinevalt Heremist ei huvita sind ka see, kui palju sinu poolt soovitatud tehnikat üldse vaja oleks.
Ma ei tea sõjaaja struktuuri ja varustustabeleid. Ja kui teaks ei tohiks ka neid numbreid vabalt loopida.
Küsimus ei ole tegelikult isegi mitte selles - sõjaaja struktuuri üldine suurus on ju teada ja see annab suurusjärgu kätte - vaid selles, et sa ei tea, kui palju sellest rindel olema hakkab ja seega sinu enda jutu järgi soomustamist vajab. Mis muudab kogu su jutu siin lobaks.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 25 Okt, 2024 12:46
isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 12:43
Küsimus ei ole tegelikult isegi mitte selles - sõjaaja struktuuri üldine suurus on ju teada ja see annab suurusjärgu kätte - vaid selles, et sa ei tea, kui palju sellest rindel olema hakkab ja seega sinu enda jutu järgi soomustamist vajab. Mis muudab kogu su jutu siin lobaks.
Ma enne vastasingi. Ma ei teagi palju sellest rindel olema hakkab. Aga põhimõtteliselt kõik, mis liigub operatsiooni alal peaks pakkuma meie võitlejatele soomus katet.
Toon jälle näiteks eFP. Nad ei lase oma tegutsemis alale oma üksuste juurde mitte ühtegi soomustamata sõidukit.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 25 Okt, 2024 12:51Aga põhimõtteliselt kõik, mis liigub operatsiooni alal peaks pakkuma meie võitlejatele soomus katet.
Ma usun, et kõik on praeguseks juba aru saanud, et sa nii arvad.

Edasise diskussiooni jaoks - kui palju soomukid maksaksid, mis nende prioriteet peaks olema vms. - on vaja teada, kui palju noid soomustatud masinaid siis üldse olema peaks. Kuna sa seda ei tea, ei olegi sul peale ülal tsiteeritud lause tegelikult mitte midagi rohkemat öelda.
zephys
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas zephys »

Õudne trolli toitmine on siin ikka toimunud. Aga mööda ei saa ka vaadata - pulss läheb lakke, kui lauslollust kordistatakse.

Sakraalne eFP recovery on soomustatud kabiniiga = meil on üldse naastetank! Beat that :D
Ja diskussiooni arendamiseks palun lugupeetaval defineerida operatsiooni ala, või tema arusaam sellest.

Oleks siis tegevteenistuses samavisalt panustanud...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist