Viktoriin
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Re: Viktoriin
Raketi radoomi kaitsev ninakoonus?
Corvuse vastuse võib õigeks lugeda. Sedapidi seda asja on valgustet neh...Küsi.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Ahhaa.. lähiajalugu nihkub kaks sajandit varasemasse aega.
Kas küsitud on mingeid tsaaririigist emigreerunud tegelinskeid.. mingeid leninlaste laadseid?
Kas küsitud on mingeid tsaaririigist emigreerunud tegelinskeid.. mingeid leninlaste laadseid?
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Corvus, Sa kohe õrritad selle 30.a. taguse eksmati ähvardusega 
Kus kuradi kohas Londonis see VSDTP teine kongress toimus? Oli see palvela siis Charlotte striidil?
Või siis, kui kongress kaheks leeriks jagunema hakkas, käisid tulevased bolševikud seal oma eraldi koosolekuid pidamas?
Kus kuradi kohas Londonis see VSDTP teine kongress toimus? Oli see palvela siis Charlotte striidil?
Või siis, kui kongress kaheks leeriks jagunema hakkas, käisid tulevased bolševikud seal oma eraldi koosolekuid pidamas?
Leidsin siiski üles
hoopis VSDTP viies kongress 1907.
Pagana kommud, igal võimalikul juhul Londonis
hoopis VSDTP viies kongress 1907.
Pagana kommud, igal võimalikul juhul Londonis
Lähiajaloost uusaega
Ühes lahingus õnnestus vaenlastel prantslasi ebaviisakalt üllatada. Nimelt asuti pealetungile hommikul, kui prantslased polnud veel hommikutualetiga lõpule jõudnud. Viimased tormasid lahingusse sassis vormirõivastusega (mida siis loeti halvaks märgiks), aga sellest hoolimata purustasid vastase täielikult. Mundri korrastamata osa sai uuel kujul aga mõningateks aegadeks moehitiks.
Mis lahing ja mis osa vormist?
ps! Corvus, ära kohe ära vasta!
Ühes lahingus õnnestus vaenlastel prantslasi ebaviisakalt üllatada. Nimelt asuti pealetungile hommikul, kui prantslased polnud veel hommikutualetiga lõpule jõudnud. Viimased tormasid lahingusse sassis vormirõivastusega (mida siis loeti halvaks märgiks), aga sellest hoolimata purustasid vastase täielikult. Mundri korrastamata osa sai uuel kujul aga mõningateks aegadeks moehitiks.
Mis lahing ja mis osa vormist?
ps! Corvus, ära kohe ära vasta!
Alustame siis elimineerimisega..
Lähiajalooga juba panin puusse.. vaatasin siis, et mis loom on uusaeg.. väidetakse, et 1500 kuni Esimese Ilmasõjani.
Piirame seda veelgi.. varahommikused pealetungid tulid moodi (ja polnud seega enam ebaviisakad) peale Suurt Prantsuse Revolutsiooni.. ühtsed univormid aga tekkisid koos Louis XIV esimese modernse armeega 1670-ndate kandis. Samas hommikune tualet sai oluliseks alles Louis XV armees.
Milline vormirõivastuse osa võib olla "sassis"?
Esiteks võib mitte jõuda vormikuube kinni nööpida, nii et kõik alussärgi pitsid-satsid paistavad rinna eest välja. Selline moeröögatus leidis tõepoolest korduvalt aset.
Teiseks võib kolmnurkmütsi hooletult pähe pannes see viltu jääda, mis samuti oli prantslastel vahepeal moes.
Kolmandaks võib kiiruga jääda selga tõmbamata pealiskuub. Ja tõepoolest, suvisel ajal võtlesid paljud armeed ainult veste kandes..
Lähiajalooga juba panin puusse.. vaatasin siis, et mis loom on uusaeg.. väidetakse, et 1500 kuni Esimese Ilmasõjani.
Piirame seda veelgi.. varahommikused pealetungid tulid moodi (ja polnud seega enam ebaviisakad) peale Suurt Prantsuse Revolutsiooni.. ühtsed univormid aga tekkisid koos Louis XIV esimese modernse armeega 1670-ndate kandis. Samas hommikune tualet sai oluliseks alles Louis XV armees.
Milline vormirõivastuse osa võib olla "sassis"?
Esiteks võib mitte jõuda vormikuube kinni nööpida, nii et kõik alussärgi pitsid-satsid paistavad rinna eest välja. Selline moeröögatus leidis tõepoolest korduvalt aset.
Teiseks võib kolmnurkmütsi hooletult pähe pannes see viltu jääda, mis samuti oli prantslastel vahepeal moes.
Kolmandaks võib kiiruga jääda selga tõmbamata pealiskuub. Ja tõepoolest, suvisel ajal võtlesid paljud armeed ainult veste kandes..
Sho, Su loogika töötab hästi . Ühte väljendit tõlgendad Sa küll paraku liiga kitsalt, aga see selleks.
Täpsustuseks küsimusele niipalju, et lahinguga tekkinud moestiil kestis järjest u 30 aastat.
Täpsustuseks küsimusele niipalju, et lahinguga tekkinud moestiil kestis järjest u 30 aastat.
Mundrite evolutsioon on minu ampluaa.. aga konkreetne fakt on mulle teadmata. Siin saabki ainult elimineerides vastusele ligineda.
Ma loodan, et sa ei viidanud 30-aastasele sõjale? Siis polnud veel mundreid kui selliseid, rügemendid üritasid üksteisest eristuda konkreetsete värvidega. Või seda sa peadki mul "liiga kitsaks tõlgenduseks"?
Ma loodan, et sa ei viidanud 30-aastasele sõjale? Siis polnud veel mundreid kui selliseid, rügemendid üritasid üksteisest eristuda konkreetsete värvidega. Või seda sa peadki mul "liiga kitsaks tõlgenduseks"?
Ei mingit 30. aastast sõda.
Tead, esimest korda lugesin sellest loost lapsena sellisest ajakirjast nagu "Siluett"
Jäi meelde. Igaks juhuks vaatasin nüüd järele, kas neti avarustest midagi asja kohta leiab. Küll, ainult mitte kodukeeles.
Tead, esimest korda lugesin sellest loost lapsena sellisest ajakirjast nagu "Siluett"
Sho, võimalik, et mu küsimus on õige pisut ebakorrektne. Uurisin netis leiduvaid tolleaegseid prantsuse sõjameeste pilte. Ma ei väida, et see mundriosa oli esindatud 100% kõigil sõjameestel, aga väga olulisel osal kindlasti.
Ja ülla-ülla, leidsin isegi paar eestikeelset lühilinki.
Ja ülla-ülla, leidsin isegi paar eestikeelset lühilinki.
paraku mitte
Tüüpilised prantslased.. kas küsitud mood on siin esindatud?
Kui on.. siis mina pakuksin korralikult kinninööpimata mundrikuube..

Kui on.. siis mina pakuksin korralikult kinninööpimata mundrikuube..

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: erkilo ja 2 külalist