64. leht 323-st
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 22 Juul, 2017 6:58
Postitas Svejk
Aga neile, kes eelistavad rotisöömisele midagi tootlikumat, et kogu toiduvalmistamisele kulunud energia ikka ka toidust tagasi tuleks, mitte et ise peale maksma peakse, siis:
http://omaporsas.com/
Ostes veerand, pool või terve lihakeha
Seahakkliha 2,35 €/kg
Sealiha al veerandist 2,40 €/kg
Kampaania sealiha 2,79 €/kg
Avamishinnad Balti Jaama Turul
Sealiha al 2,25 €/kg
Seahakkliha 2,09 €/kg
POED TALLINNAS
Vilde tee 75a Tallinn
E-L 9-18, P 9-17
53 044 597
Turu plats 8 Tallinn
T-L 9-18, P 9-17, E suletud
59 198 149
Punane 48a Tallinn
T-R 9.30-16, E,L,P suletud
59 199 330
Espessaali foor Fuks (ja kuna ma tean et ta esmaspäävani siin oma nägu ei näita ja istub oma kalliksmaksnud kanakontide otsas kusagil metsas, siis)

:
(ja ma võin rahus laamendada ja ta ei tule mind segama, sest postitamine on inteligentne ja tähtis vaimutöö ja koerte haukumine seda vägagi segab ja kui seda kuulda pole siis see väga hää kuulda on)
POED RAKVERES
Lõõtspilli 2 Rakvere
E-R 10-19, L 10-16, P suletud
58872211
Pikk tn 11 Rakvere
10.07-07.08 suvepuhkus, ootame Teid sellel ajal Vaala keskuse lihapoes Lõõtspilli 2 Rakvere
53 418 470
P.S.
Veel lisan siia, et mul naabermees müüb rümbakaupa lammast, viis euri kilo.
Tunnen neid lambaid nägusidpidi
Kontaktid privas
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 22 Juul, 2017 18:03
Postitas Svejk
Teatan tagasihoidlikult, et just laekus Maximast "Nostalgiiija" seerija sealihakonserv, niiet oodata on ekstsesse...
P.S.
Kuna akftp Fucs on juba kanadega puhta töö teinud ja pealegi Rapla Maksimas muud ei polnudki, siis seekord sedasi...
AGA
Küllaga oli klaaspurgis veiseliha:
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 23 Juul, 2017 16:56
Postitas Svejk
Testitud sai seda
92% konservi pühapäevastes tingimustes, välioludes, looduslikult kaunis kohas:
Maksis maksimas kolm raha, millele oli 80 senti allahindlust tehtud.
Kiirustage, seltsimehed näjased, kiirustage.... kümnest pallist üheksa paneks lätlastele ära selle klaaspurgis elamuse eest
Võibolla oleks soola - pipart ise juurde taht, aga maitse asi...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Juul, 2017 6:38
Postitas Svejk
Põhjus, miks akftp Fucs notsalgilisest sealihakonservist kaarega mööda käis ja risti ette lõi, on leebelt liialdatud:
Liha rasva seas ikkagi oli ja osaliselt isegi kiudus tükkidena
AGA
Ma olin juba selle vea teinud et veiselihakonservi esimeseks testinud, niiet koledamat ja tüsedamat õde takkaotsa ei jaksanudki kohe lõpuni....
Natukene hakkas vastu kaa. Sõin muidugi külmalt - ma sööngi kõike.
Elukaasa seekord paljalt pealt ei vaadanud vaid lõi tagasihoidlikult kaasa...(kusjuures ühines minu arvamusega)
P.S.
Troll kirjutas:Kas on julgeid degusteerijaid, kes teeksid kindlaks, mismoodi see partii välja kukkus?
Vanamehe pikk multikas (alaealise ahistamise stseen):
https://youtu.be/NJ0l6gY7EeQ?t=874
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Juul, 2017 8:06
Postitas ruger
Raiskate siin liha... Kas te muttidest konservi olete teinud? Ühes teemas tapate neid ja lasete heal kraamil raisku minna...

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 24 Juul, 2017 10:22
Postitas Fucs
Svejk kirjutas:Elukaasa seekord paljalt pealt ei vaadanud
Meie vaatame, et Teiel on see lihakonservide tegusteerimine muutunud teinekord (mitte seekord, nagu võis aru saada) perekondlikuks fetišiks vist juba, ahh
Seda, et ainus riietuselement, mille võiks tavaolukorras selgast ära võtta ja eemale visata konservide degusteerimisel, on püksirihm.
Täiesti paljalt, isegi "pühapäevastes tingimustes, välioludes, looduslikult kaunis kohas", degusteerib konserve ainult inimene, keda selleks on väevõimuga ahistavalt sunnitud....
http://www.naisteliin.ee/index.php?id=1
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 25 Juul, 2017 7:19
Postitas Svejk
Fucs kirjutas:Seda, et ainus riietuselement, mille võiks tavaolukorras selgast ära võtta ja eemale visata konservide degusteerimisel, on püksirihm
"ilman rihman kiertämää":
http://press.hotels.com/fi/naturistit-n ... kiertamaa/
http://www.suomenmaa.fi/uutiset/maaseut ... bc1cf663ae
http://www.iltalehti.fi/jalkapallo/2017 ... 7_jp.shtml
Nagu tähelepanelik lugeja kindlasti tähele paneb, siis soomlasedki on tähele pannud, et võttes pealt püksirihma, võtad sa endalt kõik.
NIMELT
Eriti veel keksealise toidunautleja figuuriga on sedasi, et rihm see ainult hoiabki veel, ja ilma selleta on püksid momentaalselt rebadel.
Niiet Teie hoidke oma soovitused enestele ja käed eemale meie püksirihmast või tulge tooge meile traksid...

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 25 Juul, 2017 21:59
Postitas hulgus
alo kirjutas:lugeja kirjutas:
See avab kõige paremini igasuguseid plekist vidinaid, järgmisel kohal on Victorinox noa küljes olevad avaja.
Kõige paremini/kiiremini avab ikka pussnoa tera.
Pisut ot, aga kroonus 700 näljast soldatit kuude kaupa konservidega! toites, oli vaja "duhhidel" igal õhtul/öösel sadu karpe avada. Ikka "tušonka s setškoi" jm delikatessid.
Toodi mingeid avajaid ja nugasid, aga ei edenenud... ja magada tahtsid kah.
Tuletõrjekilbist laenasime ööseks kirve, selle punase ja konksuga. Piirdeaiast silikaattellisega ihusime uduteravaks, kolm neli karpi servi pakule ja karp sekundis...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 25 Juul, 2017 22:14
Postitas Svejk
hulgus kirjutas:Toodi mingeid avajaid ja nugasid, aga ei edenenud... ja magada tahtsid kah.
Tuletõrjekilbist laenasime ööseks kirve, selle punase ja konksuga. Piirdeaiast silikaattellisega ihusime uduteravaks, kolm neli karpi servi pakule ja karp sekundis...
Kusjuures ühinen akf hulgusega, sest juba aastakümneid - täpsemalt tehnikumi ühiselamust saati, avan konserve ja muud pudeleid mittestandardsete vahendite/meetoditega...
Limpsipudeleid (ja hiljem õllet) sai praktikal avatud vukksaega. Käsi pigistamas kõri ja rusikat pingutades suru saeleht korgi serva alla. Järgnevalt keera saagi käepidemest.
Kork lendab valju popsatusega kümme meetert ja rohkemgi.
Nii.
Konservid. Avaja on nõrkadele. Pussnuga on algajatele. Kirves on proffidele..
Avan siiani konserve esimese kättejuhtuva terariistaga, k.a kirvega
P.S.
See punase kapi punase varrega kahe otsaga kirka sobis ideaalselt kirveviske harjutusteks algajale
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 25 Juul, 2017 22:17
Postitas Haugas
Svejk kirjutas:Eraldi tänud Haukale heade soovide eest ja täpsustan, et paljusid meid töödeldatkse (täpsemalt meie lihakehasid) termiliselt ka pärast pika ea möödumist...
Erinevalt igasugustest tušonkadest ei kavatse keegi pärast meie termotöötlemist meid... ohh... õäkk... noh, saad ise aru...
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 27 Juul, 2017 8:03
Postitas Svejk
Teatan tagasihoidlikult, et muretsesin eile endale eesti kõige kallima ostukorviga ketist ehk ETKVL`li kuuluvast Koonga A@O`st
"Minu" odavmärgiall toodetud turisti einet sea- ja lehmalihast. Kilohind jäi nõksa alla nelja euro...
Täna võib minna avamispeoks koos preservteerivate piltidega, aga ei karanteeni...

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 27 Juul, 2017 16:52
Postitas ruger
Loodetavasti ei panda akf Svejki peale seda karantiini... Peaks ka mõne liharohke(sildi järgi) toote ette võtma... Tagajärgede eest ka ei vastutaks.

Aga suur lemmik on mul skumbria konserv.
EDIT-väljavalituks osutus Rannarootsi metssealiha omas mahlas. 64% metsanotsut ja ülejäänut on natuke ka juurde pandud. Aga konserv on suisa ootamatult hea.

Annaks neile meie kodumaa ülessonkimise selle eest andeks. Teinekord, kui üleskaevajaid näen siis otsin juba jahipüssi... Praegune toode-arvatavalt metsseataudi ohver leidis hea tagasiside. Täitsa soovitatav nii soojalt, kui külmalt. Seda siis taudiga või ilma... Kumb see parem on???

Läks koos rukkileivaga nagu kerisele.

Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 27 Juul, 2017 22:53
Postitas Raubritter
Konservid on muidugi toredad, aga viimsepäevavarudeks pigem raskelt dehüdreeritud asjad. Konservid võivad saada vett, minna kummi ja kogu ladu on äkki pees.
Kuivatatud kala (õlid!), õunad(!), kuivikud. Kestavad 10+ aastat kui hästi (pimedas, kuivas) hoida. Soolapähklid ei sure ka aastaid ära kui on pimedas kogu aeg. Kiudu, soola ja proteiini on vaja. Vett saab Eestis kusagil ikka. Soolalihatünn ja mitu purki kohvi oleks muidugi juba täisluksus. Viimsepäeva-võtmes, ikka.
Sellise menüüga muidugi Stalingradi tagasi ei valluta. Aga hing püsib sees.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 28 Juul, 2017 15:40
Postitas Svejk
Teatan tagasihoidlikult, et Kehtna REY lihatööstus on nüüd Frank Kutter ja esimesed isetapetud sead on müükis nädalalõpupakkumishinnaga:
https://www.facebook.com/Frank-Kutter-340366263016238/
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Postitatud: 29 Juul, 2017 21:22
Postitas Svejk
"Pust vsegdaa budjet vkusno...."
Teatan tagasihoidlikult, et lendasin totaalselt orki!
Mitte kunagi ei tohi mitte keegi iial ealeski osta sellist konservi ja veel vähem seda söömahakkama:
Rasva oli rohkem kui rublaeest ja soolast polnud kellelgil kahju hakanud.
Vedelik tundus ei olnud liha oma mahl vaid mingisugune keeduvesi. Pool karpi oli rasv ja ülejäänud kibesoolane segu rasvast ja sorteerimata kuldilihast....
Sõin külmalt pool karpi, sest ma söön kõike, aga kui purgi põhjast (sic!) selget rasva hakkas vastu vaatama, andsin alla.
Võibolla homme praeb sibulaid alla sellega...
Müügil Harju-Risti hästivarustatud külakaubamajas...