Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas Castellum »

Tarmo Männard kirjutas:Kes oli see kindral, kelle matuseronkäiku saatev orkester osa inimesi "ära eksitas"
Feodor Keller. Lugu on siingi üleval:
https://et.wikipedia.org/wiki/Anton_T%C ... ja_matused
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Tarmo Männard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tarmo Männard »

Ojaa. Nii see tõesti on.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Eesti Vabariigi alguses jäid Vene sõjaväe varadena üle ka endised sõjaväe (õigeusu) kirikud. Enamikke neist enam kirikutena ei kasutatud, üks sõjaväe õigeusu kirik aga muudeti hiljem luteri kirikuks (siis muidugi enam mitte sõjaväe omana).
Küsimus: milline endine Vene sõjaväe kirikuhoone muutus Eesti Vabariigi ajal luteri kirikuhooneks?
Telc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Telc »

Sõjaväe osas ei tea, aga nt Tõrvas on endine õigeusu kirik, kus praegu tegutseb EELK Helme Maarja kogudus.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Telc kirjutas:Sõjaväe osas ei tea, aga nt Tõrvas on endine õigeusu kirik, kus praegu tegutseb EELK Helme Maarja kogudus.
Ma kahtlen, kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge? Ei tohiks olla õige vastus...
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Ma ise küll viktoriinist väga osa ei ole võtnud, aga kahju kui nii aktiivne teema soiku vajub. Lootuses asja natuke ellu äratada küsin peast ühe küsimuse, vastust hetkel vähemalt tõestada ei saa, aga peaasi, et teema ellu ärkaks :D
Kui sügavas vees võib sõita MB Unimog 416 (tehniliste andmete järgi)?
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Telc
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Telc »

85cm?

tegelikult Castellum saaks ehk oma küsimusele pisut lisavihjeid anda?
allatah
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas allatah »

Leidsin selle sama numbri ka ise kiire otsingu tagajärjel. Huvitaval kombel mäletan ma ise muud ning mina ju ometigi eksida ei saa.
Ütleksin, et mälu järgi peaksid nii 416 kui ka 435 olema võimelised sõitma sama sügavas vees (ilma mingite täiendavate modifikatsioonideta). Kuid kui otsisin 435 läbivust, siis leidsin kah justkui vale vastuse ning 435 näitajates olen ma siiski kindel :D
Noh, kus siis kõik KL autojuhid ja jao- ning rühmaülemad on, kes enda kasutuses oleva tehnika andmeid peast teavad?

Seega Telcil on interneti otsingu baasil justkui õigus, aga ise ma ei julgeks seda päris õigeks lugeda. Aga kui on hea küsimus varrukast võtta, siis lase tulla.
Riigi kaitse on liiga tähtis asi, et seda teistele usaldada.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Castellum kirjutas:
Telc kirjutas:Sõjaväe osas ei tea, aga nt Tõrvas on endine õigeusu kirik, kus praegu tegutseb EELK Helme Maarja kogudus.
Helme-Tõrva õigeusu kogudus lõpetati 16.12.1950. Kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge, kahtlen selles ikka veel. Seega ei saaks Tõrva olla õige vastus.

Mõelge nüüd ise. Et seal oli Vene ajal sõjaväe õigeusu kirik, pidi see ikkagi olema küllaltki oluline koht. Ja kui seal EW ajal oli luteri kirik (sõjaväe oma enam ei saanud olla), pidi see ju ka olema suur koht.

Seega oli tegu suure ehitisekompleksiga, iga metsakolgas ei lähe arvesse. Õigeusu kirikut ei tehtud kohe luteri kirikuks, alles 1931. Luteri kiriku hävimise kohta on kaks varianti - kas põles maha 1939 või taganevad Soveti väed põletasid maha suvel 1941. See on ka vihje - kus sovetid jõudsid 1941 teha palju kurja?
Kasutaja avatar
Noor
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Noor »

Castellum kirjutas:
Castellum kirjutas:
Helme-Tõrva õigeusu kogudus lõpetati 16.12.1950. Kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge, kahtlen selles ikka veel. Seega ei saaks Tõrva olla õige vastus.

Mõelge nüüd ise. Et seal oli Vene ajal sõjaväe õigeusu kirik, pidi see ikkagi olema küllaltki oluline koht. Ja kui seal EW ajal oli luteri kirik (sõjaväe oma enam ei saanud olla), pidi see ju ka olema suur koht.

Seega oli tegu suure ehitisekompleksiga, iga metsakolgas ei lähe arvesse. Õigeusu kirikut ei tehtud kohe luteri kirikuks, alles 1931. Luteri kiriku hävimise kohta on kaks varianti - kas põles maha 1939 või taganevad Soveti väed põletasid maha suvel 1941. See on ka vihje - kus sovetid jõudsid 1941 teha palju kurja?
Kas Paldiski?
Ostan või vahetan kõike, mis puudutab EW lennundusega seonduvat.
Enkus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Enkus »

Paldiski?
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

Znamenski kirik Narvas?
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Paldiski nii õigeusu kui ka luteri kirik suleti ju 1939. Enne tegutsesid mõlemad kenasti, lisaks polnud õigeusu oma sõjaväekirik. Ja 1941 ei juhtunud seal vist eriti midagi?
Narva Znamenije kirik oli harilik õigeusu kirik, täiesti puutumata ja tegutsev. Sai 1941 küll kannatada, varemed olid aga pärast sõdagi veel püsti...lammutati 1950-tel nagu Eesti alla jäänud Narvagi...

Pole veel õiged vastuseid...viimane vihje: Harjumaa
Illike
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Illike »

ega ometi Rootsi Mihkli kirik Tallinnas?
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Kontakt:

Illike kirjutas:ega ometi Rootsi Mihkli kirik Tallinnas?
Ei, Rootsi Mihklil pole õigeusu kirikuga vist midagi pistmist...kui, siis oli mingi imelühike aeg Rootsi/ Vene võimu vahetusel 1710-tel, kui Vene sõjavägi otsis alles endale garnisonikirikut...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline