Feodor Keller. Lugu on siingi üleval:Tarmo Männard kirjutas:Kes oli see kindral, kelle matuseronkäiku saatev orkester osa inimesi "ära eksitas"
https://et.wikipedia.org/wiki/Anton_T%C ... ja_matused
Feodor Keller. Lugu on siingi üleval:Tarmo Männard kirjutas:Kes oli see kindral, kelle matuseronkäiku saatev orkester osa inimesi "ära eksitas"
Ma kahtlen, kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge? Ei tohiks olla õige vastus...Telc kirjutas:Sõjaväe osas ei tea, aga nt Tõrvas on endine õigeusu kirik, kus praegu tegutseb EELK Helme Maarja kogudus.
Helme-Tõrva õigeusu kogudus lõpetati 16.12.1950. Kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge, kahtlen selles ikka veel. Seega ei saaks Tõrva olla õige vastus.Castellum kirjutas:Ma kahtlen, kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge? Ei tohiks olla õige vastus...Telc kirjutas:Sõjaväe osas ei tea, aga nt Tõrvas on endine õigeusu kirik, kus praegu tegutseb EELK Helme Maarja kogudus.
Kas Paldiski?Castellum kirjutas:Helme-Tõrva õigeusu kogudus lõpetati 16.12.1950. Kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge, kahtlen selles ikka veel. Seega ei saaks Tõrva olla õige vastus.Castellum kirjutas:Ma kahtlen, kas Tõrvas oli üldse EW sõjaväge? Ei tohiks olla õige vastus...Telc kirjutas:Sõjaväe osas ei tea, aga nt Tõrvas on endine õigeusu kirik, kus praegu tegutseb EELK Helme Maarja kogudus.
Mõelge nüüd ise. Et seal oli Vene ajal sõjaväe õigeusu kirik, pidi see ikkagi olema küllaltki oluline koht. Ja kui seal EW ajal oli luteri kirik (sõjaväe oma enam ei saanud olla), pidi see ju ka olema suur koht.
Seega oli tegu suure ehitisekompleksiga, iga metsakolgas ei lähe arvesse. Õigeusu kirikut ei tehtud kohe luteri kirikuks, alles 1931. Luteri kiriku hävimise kohta on kaks varianti - kas põles maha 1939 või taganevad Soveti väed põletasid maha suvel 1941. See on ka vihje - kus sovetid jõudsid 1941 teha palju kurja?
Ei, Rootsi Mihklil pole õigeusu kirikuga vist midagi pistmist...kui, siis oli mingi imelühike aeg Rootsi/ Vene võimu vahetusel 1710-tel, kui Vene sõjavägi otsis alles endale garnisonikirikut...Illike kirjutas:ega ometi Rootsi Mihkli kirik Tallinnas?
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline