Militaarnet ostab soomuki.

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Re: Militaarnet ostab soomuki.

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Olen igati soomuki(te) ostmise poolt, kuid mis on antud algatuse lõppeesmärk?
Osta üks soomuk, kinkida see ühele malevale, eneserahulolu tunda?
Aga kui see paneb sihikindlalt liigutama need, kes selle töö eest maksmaksja raha eest palka saavad.....?
Kui mitmed asjad on Eestis läinud normaalsetele rööbastele seepärast, et kodanikud ei nõustu jamaga ning tõstavad kisa? Palgaarmee läbi kukkumine, kasvõi viimane trahvide poole suuremaks muutmine....

Minu arvamus on, et kui vabatahtlike üksus suudab paari-kolme tunniga tegevust alustada, väärib ta varustamist samal tasemel Scoutspataljoniga, mitte varustamist ajateenijate reservüksuste ülejääkidega (ja ka sellega on raskusi).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Mercurius »

Poisid, ma olen igas aspektis teiega päri.

Ühes jään ikkagi enda juurde, me ei vaja ühte soomukit, vaid me vajame plaani :!:

(See, et üks soomuk on plaani osa või siis suisa esimene kukkuv doominokivi, siis minugipoolest, teeme ära)
mhmrr12
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mhmrr12 »

Kui on hästi läbimõeldud ost siis luban enda poolt kah 50 euri. Hea kui vastuvõtvas malevas oleks piisavalt aktiivseid inimesi, et asja ka reaalselt kasutama hakata + oskaksid vajadusel minimaalset hooldust teha jne.
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Plaani on tõepoolest vaja, sest ka igatsugu muud tehnikat on liikvel. Näiteks 2S1 Gvosdikad, mis võivad (ja võivad olla ka mitte) täitsa kasutatavad asjad, juhul kui tema haubits kasutuskõlblik on. Lisaks on seal platsil ka T72 olemas jne. See oleks ikka paras skandaal küll kui mingi seltskond kingib näiteks 10tk 2S1 kaitseväele.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Viiskümmend
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Viiskümmend »

Rahvasoomuk (nagu ka rahvatank, rahva automaat, rahvaõhutõrje, rahva kaudtule süsteemid, rahvamiin, rahvasidevahend, rahvaradar, rahva eelhoiatus jne...) on ju puhtalt KLi teema ning vabatahtlik rahvaalgatus on alati väga bro ning ka konsolideeriv (v.t ka Teeme ära, Jõulutunnel, Toidupank jne), seriously! :)

E-riigina võiks ju teha juba eraldi e-platvormi "Riigikaitse hooandja" kus erinevad algatusgrupid panevad oma riigikaitseprojektid ülesse (on see siis soomuk, raadiojaam, kuulivest, UAV, toidupakk, telk, sokid või mida iganes) ja panustajad saavad ise valida nende vahel, mis tuumakam tundub ja ka algatusgrupid on sunnitud siis oma projekti eelnevalt korralikult läbi seedima ja veenvalt esitama. :)
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

Vaatame kuidas see on Ukrainas tehtud:
http://www.peoplesproject.com/en/
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Minu arvamus on, et kui vabatahtlike üksus suudab paari-kolme tunniga tegevust alustada, väärib ta varustamist samal tasemel Scoutspataljoniga, mitte varustamist ajateenijate reservüksuste ülejääkidega (ja ka sellega on raskusi).
Trumm see ongi AINULT sinu "arvamus". Selle paari-kolme tunni osas ei hakka vaidlema, kuid: mitte varustamist ajateenijate reservüksuste ülejääkidega (ja ka sellega on raskusi) on jälle mingi sihipärane vastandamine. Järgmiste aastate jooksul varustatakse KL samaväärselt 2.JVBr-ga. Minu andmetel läheb KL-is isegi kiiremini.
Siin räägitakse soomuki ostmisest. Tegele sellega.
Kasutaja avatar
Smith
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Smith »

Martin Herem kirjutas:
Trumm see ongi AINULT sinu "arvamus". Selle paari-kolme tunni osas ei hakka vaidlema, kuid: mitte varustamist ajateenijate reservüksuste ülejääkidega (ja ka sellega on raskusi) on jälle mingi sihipärane vastandamine. Järgmiste aastate jooksul varustatakse KL samaväärselt 2.JVBr-ga. Minu andmetel läheb KL-is isegi kiiremini.
Siin räägitakse soomuki ostmisest. Tegele sellega.
Aga isand Heremi arvamus asjast (soomuki ostust) ?
Sõbralik õlalepatsutus või hukkamõist ?
"We have 50 million Muslims in Europe. There are signs that Allah will grant Islam victory in Europe—without swords, without guns, without conquest—will turn it into a Muslim continent within a few decades." Muammar Gaddafi
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Mõni kulutab soojale maale, mõni laste haridusele, mõni joob maha ... ei ole minu asi targutada, kuhu keegi oma raha tahab panna.
Küll aga ma ei mäleta, millist varustust oleksin ma kunagi omale juurde ostnud. Midagi ehk ikka aga meelde ei tule. Ühe riista siiski. Samas on mul tuttavaid ja sõpru, KVs ja KLis, kes on omale üsna palju staffi soetanud. Veste, saapaid, relvi, relva osi, laskemoona jne. Mina seda pahaks ei pane.
Kui keegi tahab omale sotra hankida - andku minna.
Üks asi tuli meelde. 2.JVBr ülematest kuni reameesteni, sõidavad kõik presendi all sõtta. Veel aastaid. Pole kuulnud, et nad end seepärast surmaminejateks peaksid. Samas ei ole see põhjuseks, miks mõni kodanik peaks sotra hankimisest loobuma.
ganzz
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas ganzz »

Eilse lõuna seisuga vastati
- hind on renoveerituna 14000 EUR, ilma tornita (peal on muuseas BTR torn)
- renoveeritud asju pole (ilmselt müüdi kõik kodukal olevad asjad maha, pidi olema hunnik lõikamist ootavaid sõidukeid)
- soovi korral hakatakse renoveerima, ettemaks 50%
- transporti pakuvad- see lisandub hinnale
Väidetavalt on kõik platsi romud vähe sõitnud.

Ootan vastust kas hind on maksudega ja kas demo sõidukit on. Renoveerimise all oli neil vahepal pikk pildiseeria: renoveeriti õhusüsteem, pidurid, motor, vahetati õlid, värviti.
Ei viitsi enam üles otsida. Põhimõtteliselt peaks soovi korral kohale minema, võimalusel proovima demosõidukit ja kokkuleppe sõlmima.
Ilma kohale minemiseta mõistlikku kaupa ei saa.
Nagu asjad eräris käivad.

Loomulikult ei muuda 1 sõiduk taktikalist olukorda, aga kas 10 tk rahuajal kohe kättesaadavatena malevas muudaks? KV üldjuhul ei mõista KL- i olukorda. Mõnele veeblile asjast (varustatusest) rääkides näed kuidas isik läheb keema ja käed tõmbuvad rusikasse. Ma ei jaga neid teemasid siin avalikult, aga usun et hr. Heremil läheksid ka käed rusikasse.
Oluline ongi plaan- minu küsimus ongi "Mis plaan teil on?". Minul on plaan aga pole raha, KL-l/riigil on raha aga pole plaani.

Justkui OT: kogutakse raha pisaratest nõretavate videotega näiteks Toidupangale. Iseenesest norm. ettevõtmine aga...
Peale seda kui Toidupanga juhataja TV- s nuttis et riik võiks neile tasuta ruumid anda pani mind kui küünikut pead kratsima.
Elus on asjad väga lihtsad: võtsin ette nende kodulehe ja sealt aastaaruanded (miks ma ei näe seda lugupeetud ajakirjanikke tegemas).
2014 a. saadud annetusi Jõulutunneli kaudu ca 190 000 tuh. EUR. Toidupanga projektile kulutatud ca 50000 EUR. Palgakulu juhatuse esimees ca 20000 EUR (+sotsmaks).
Töötajaid 3- palgakulu 54 000 EUR(+ sotsmaks). Kokku ca 100 000 palkadeks. Ruumide rent ca 2000 EUR aasta. Juhatuse liikme lahkumise hüvitis 2014a 5 kuud ca 10000 EUR.
Ma saan aru et ka heategevuses peavad sööma ja arveid maksma- aga noh.

Mingis mõttes on nende KV hangete ja suhtega riik versus KL sama.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Martin Herem kirjutas:2.JVBr ülematest kuni reameesteni, sõidavad kõik presendi all sõtta. Veel aastaid.
Ehk teab lp. kfl. kommenteerida, kas 2.JVBr plaan (nt. killukindluse tõstmiseks?) on?

Kui see plaan on olemas, kas seda on võimalik laiendada KL-le?
Kui seda plaani ei ole, kas me näeme siin KL ja 2.JVBr ühishuvi?

Kas hüpotees, et kasvõi killukindlam tagalatoetus tõstab oluliselt võitleva üksuse lahingulist jätkusuutlikust, peab paika?

USP kirjutas:Küsisin hiljutisel Ukr. reisil ühe pataljoniülema käest, kui palju tehnikat nad on sõja jooksul kaotanud (tegemist on pataljoniga, mis valvab kaudtulerelvi ning mehitab esimese kaitseliini taguseid kontrollposte; sõdureid on 800 kandis, alakomplekteeritud). Tegemist on seega pigem tagalas oleva üksusega. Nad on kaotanud 22 masinat. Soomukeid ja veokeid (kusjuures väiksem osa neist on purustatud otsese lahingutegevuse käigus). Seega on pidevalt vaja tehnikaparki täiendada jne. Muide, puhtakujulisi meditsiinisõidukeid on neil pataljonis 5 tk. Lisaks on ka masin, kus desinfitseeritakse riideid...
Point on selles, et tehnika hävib sõjas väga kiiresti ning esialgsetest arvudest jääb juba esimese nädala järel alles midagi hoopis muud.
Martin Herem
Liige
Kontakt:

KV üldjuhul ei mõista KL- i olukorda. Mõnele veeblile asjast (varustatusest) rääkides näed kuidas isik läheb keema ja käed tõmbuvad rusikasse. Ma ei jaga neid teemasid siin avalikult, aga usun et hr. Heremil läheksid ka käed rusikasse.
Oh ei. Käed kukkusivad rippu ja itk tuli pääle! :lol:
Räägi mees, kuidas mina saan siin "avalikult" rääkida, aga sind ähvardab mingi oht?

2.JVBr killukaitset tõstetakse kuni aastani 2022 kuulivestide, kiivrite ja presentsoomusega. Vähemalt tänaste plaanide järgi. Paned tähele ganzz, kuidas varustusest avalikult räägitakse? :)
Mulle jääb mulje, et see oleks paljudele nagu üllatus.
Mercurius
Liige
Kontakt:

Martin Herem kirjutas: 2.JVBr killukaitset tõstetakse kuni aastani 2022 kuulivestide, kiivrite ja presentsoomusega.
Ülimalt murettekitav :?
Isegi gruppi PASI-sid ei eraldata? Näiteks moona pealevedamiseks ja haavatute äravedamiseks?
:|
Kaua te niimoodi kestate :dont_know:

Igatahes, ma mõistan, et siin on ainet KL ja 2.JVBr ühishuviks antud valdkonnas. Just järgmist Riigikaitse arengukava silmas pidades.
On arusaadav, et soomust ei ole võimalik pakkuda "kõigile kirssidega", kuid väheste vahendite korral peaks püüdma kõige kriitilisemad kohad ikkagi üle vaadata.

Ehk siis kõige tähtsam on leida PLAAN
:)
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

2.JVBr ülematest kuni reameesteni, sõidavad kõik presendi all sõtta. Veel aastaid. Pole kuulnud, et nad end seepärast surmaminejateks peaksid.
Ilmsel see nii tõesti aastaid nii olema saabki. Iseasi, kas see nüüd eriline auasi või uhkustamiskoht on, et riik enda kaitsjate eest vaid presentsoomusega hoolitsenud on.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
aj1972
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas aj1972 »

Luban ka SKOT projekti töösse paneku jooksul igakuiselt õlleraha jagu 50 EUR projekti panustada,sest vaevalt koheselt raha kokku saame ning õlle suvel ärajätmine mõjub positiivselt minu võitlusvõimele :D
Hea oleks näha pidevalt rahasumma kasvamist reaalajas.
Reaalset sõjalist ohtu ei ole võimalik leevendada veel uuemate ja paremate patriootiliste sõnumitega ega kõnedega rahvusvahelistel kohtumistel.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 2 külalist