Koopad Lätis, Valka ligidal.
Koopad Lätis, Valka ligidal.
Täna tulles lätist, jäi silma üks varingulehter. Olen enam kui kindel et seal on mingi koopaots sisse vajunud. Ema teadis rääkida, et seal on võimsad koopad. Kas midagi piusa sarnast, ei tea.
Teilt sooviks praegu teada saada täpne asukoht kaardil, sissepääsud (pole oluline, leiab ka ise kui otsida viitsib), süsteemide rohkus (arv) ja kui suured need süsteemid on.
Sooviks seal enne suve lõppu ära käia..
Teilt sooviks praegu teada saada täpne asukoht kaardil, sissepääsud (pole oluline, leiab ka ise kui otsida viitsib), süsteemide rohkus (arv) ja kui suured need süsteemid on.
Sooviks seal enne suve lõppu ära käia..
Kui jutt käib koobastest, olen ma alati huvitatud.
-
- Liige
- Kontakt:
-
- Liige
- Kontakt:
Ilmselt teab iga eestlane Gauja jõe ürgorgu Sigulda kandis, mille serval asus ristirüütlite ajal liivi hõimupealiku Kaupo kants ning praegu töötavad köisraudtee ja maailmakuulus bobirada.
Vähesed on aga kuulnud, et selles maalilises piirkonnas paikneb sügaval maa all tohutute mõõtmetega ja äärmiselt omapärane looduslik gaasihoidla...
Nähtavasti andsid Lätimaa koopad-karstid inspiratsiooni ka kohalikele suleseppadele...
Girupnieks, J. Reis maakera sisemusse : [ulmeromaan] / J. Girupniek ; [läti keelest tõlkinud K. Aben ; kaas: R. Kivit ; illustratsioonid: H. Valtman]. - Tartu ; Loodus, 1939. - 208 lk., 3 l. ill. - (Looduse kuldraamat ; 87)
Kas keegi on lugenud? Kas äkki on ka Lätis miski auk, miskaudu "alla" saab?
Aga siin veidi Lätimaa gaasihoidlast:
http://www.gaas.ee/index.php?page=160
Vähesed on aga kuulnud, et selles maalilises piirkonnas paikneb sügaval maa all tohutute mõõtmetega ja äärmiselt omapärane looduslik gaasihoidla...
Nähtavasti andsid Lätimaa koopad-karstid inspiratsiooni ka kohalikele suleseppadele...
Girupnieks, J. Reis maakera sisemusse : [ulmeromaan] / J. Girupniek ; [läti keelest tõlkinud K. Aben ; kaas: R. Kivit ; illustratsioonid: H. Valtman]. - Tartu ; Loodus, 1939. - 208 lk., 3 l. ill. - (Looduse kuldraamat ; 87)
Kas keegi on lugenud? Kas äkki on ka Lätis miski auk, miskaudu "alla" saab?

Aga siin veidi Lätimaa gaasihoidlast:
http://www.gaas.ee/index.php?page=160
Küsi seda Arnoldi käestKuumus hakkab liiga tegema või?

Seda kohta ma tean. Seal sai ka käidud ja mingit "koobast" külastatud. Koobas jutumärkides sest see oli rohkem maru kõrge lõhk paljandi sees, mis läks umbes 10m paljandi sisse.Ilmselt teab iga eestlane Gauja jõe ürgorgu Sigulda kandis, mille serval asus ristirüütlite ajal liivi hõimupealiku Kaupo kants ning praegu töötavad köisraudtee ja maailmakuulus bobirada.
Unustasin unise peaga kirjutada, kuskohas täpsemalt.. Umbes 5km Valkast. Võibolla rohkem, võibolla vähem. Riia maantee ääres, vist.Kui jutt koobastest, siis täpsemalt - kus, mis ja mida? Kus see varingulehter asub?
Kui jutt käib koobastest, olen ma alati huvitatud.
-
- Liige
- Kontakt:
Ülevaade Läti koobastest: http://www.necton.lv/modules/myarticles ... storyid=20
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline