-- Saksamaa tahab endale ... gaasitoru
-- venelased tahavad võimalust saada gaasiraha
Gaspromist ei ole ma sõnagi ütelnud. Ruhrgas ja BASF on Putinist, jah, majanduslikult sõltumatud äriühingud. Kui tänapäevases maailmas üldse saab olla sõltumatuks.

Ja lõpuks, djla osobenno tupõhh ehk puust ja punaseks:
Olen samuti toru vastu, kuid argumentatsioon selle vastu ei saa olla nii primitiivne a-la "venelased rajavad seda ainult poliitiliste eemärkidega" või "venelased ei oska ehitada".
Kogu see Nordstreami värk paistab pigem kui hiigel rahapesuskeem, milles on mängus nii Putini "koloniaalse administratsiooni" kui ka eurooplastest nõrgatahteliste ja rahaahnete poliitikute huvid. Geopoliitiliselt see on aga suunatud eelkõige Valgevene-, Ukraina ja Poola siseasjadesse sekkumiseks/mõjutamiseks; mitte Eesti või Soome vastu.
Ja kui keegi rikas Buratiino su põllule kavatseb oma raha maasse matta, sul on alati kaks võimalust -- anda talle rahulikult oma asjaga tegeleda või proovida kasvõi natuke võidelda tema kuldmüntide eest. Me oleme aga Buratiinot oma põllust naabripõllule ümber suunanud.
Ma pakuksin Venemaale sellise alternatiivlahenduse NordStreamile: tuleb vähendada transiidiriikidega seotud riskid ja otsustava löögiga suunata Saksa väeosad Poolasse ja Vene väed Valgevenesse ühise maispiiri korraldamiseks. Gaasi- ja naftatorude kaitseks kohalike partisanide vastu suuname Valgevenesse Eesti politsei- ja julgestuspataljonid. Kord garanteeritakse, traditsioonid on ju olemas. Seega NordStreami ehituse vajadus oleks elimineeritud ja Eesti meri jääks vene torudest vabaks. Praegu koostan Paetile kirjaliku pakkumise, et ta sakslaste-venelastega läbi räägiks.