Eesti Müür
Eesti Müür
Raske,raske on panna nähtut sõnadesse aga teen proovi...
Kolme valla(Otepää,Valgjärve,Kambja) piirimail,Luigaste lähedal metsas on mingisugused kivivaalud,mille päritolu või tekke kohta ei oska mõistlikku seletust anda.Antud objekt asub keset metsa,raiesmiku ääres.Raiesmik ise on olnud vähemalt saja-aastane.Kivivaalud on 600-1500mm laiad,samuti kõigub nende kõrgus, jooksevad päris pikalt u 400m vähemalt,rohkem ei viitsinud rägastikus rassida.Raiesmiku teisel küljel sama lugu.Kivi suurus(kõige suuremad jalgpalli mõõtu)räägiks nagu seda keelt,et on kunagi vähemalt sada-aastat tagasi põldu haritud ja siis kivid põlluserva veetud.Vana metsatee,mis sinna viib on kah imelik selline: kahel pool teed jooksevad suuremate kivide read pikalt-pikalt...
On kusagil eestimaal veel selliseid nähtusi?
Kolme valla(Otepää,Valgjärve,Kambja) piirimail,Luigaste lähedal metsas on mingisugused kivivaalud,mille päritolu või tekke kohta ei oska mõistlikku seletust anda.Antud objekt asub keset metsa,raiesmiku ääres.Raiesmik ise on olnud vähemalt saja-aastane.Kivivaalud on 600-1500mm laiad,samuti kõigub nende kõrgus, jooksevad päris pikalt u 400m vähemalt,rohkem ei viitsinud rägastikus rassida.Raiesmiku teisel küljel sama lugu.Kivi suurus(kõige suuremad jalgpalli mõõtu)räägiks nagu seda keelt,et on kunagi vähemalt sada-aastat tagasi põldu haritud ja siis kivid põlluserva veetud.Vana metsatee,mis sinna viib on kah imelik selline: kahel pool teed jooksevad suuremate kivide read pikalt-pikalt...
On kusagil eestimaal veel selliseid nähtusi?
[img]http://i168.photobucket.com/albums/u186 ... etrac2.jpg[/img]
IseOlenRahul
IseOlenRahul
Mnjaa,mine võta kinni, mis ta täpselt oli.....aga mulle avaldas nähtu sügava mulje.hirco kirjutas:Olen ka selliseid kohanud metsades palju. Eks nad olid väiksemate talude piirideks, paljudel olid juurdelõiked kuskil mujal(väiksed niidud) jne. Eks neid tehti ikka rohkem seal kus maapind oli kivisem, vaevalt keegi neid kuskilt kaugelt selleks oma põllu äärde tarima hakkas.
Arvan mina.
[img]http://i168.photobucket.com/albums/u186 ... etrac2.jpg[/img]
IseOlenRahul
IseOlenRahul
- gnadenlose
- Liige
- Kontakt:
Sel suvel Türi kandis oma vanaisa lapsepõlvetalu ümbruses hulkudes jäi mulle paksus padrikus silma ka miski kividest moodustis, alul jäi mulje koguni mingi hoone alusmüürist või varest. Vanaisa sõnade kohaselt seal vanal ajal üldse metsa polnudki, olid põllu- ja karjamaad, tollased teed tänaseks kohati vaevumärgatavad, kohati üldse aimamatud. Kividest moodustis asuvat kahe talu kunagisel piiril, kivid tõenäoliselt heinamaalt või põllult sinna kokku kuhjatud. Samast tuli maa seest kõikvõimalikke hobuseriistu välja, samuti hiiglaslikke sepanaelu. Vanaisa sõnade järgi olla seal maastik looduse pealetungi tagajärjel isegi viimase kümne aastaga tundmatuseni muutunud, mis siis veel kuuekümnest aastast rääkida. Selle heietusega tahtsin vist lihtsalt öelda, et ka mulle on jäänud metsas kummalisi kivivaalusid ette.
Гив Ми Мани
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline