Hercules VIII

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Hercules VIII

Postitus Postitas kalle »

Tr,

Siit üks väike mure. Otsisin siin päris pikalt, aga ilmselt kehvasti otsisin ja nüüd küsin, äkki keegi teab kohe öelda.
Kas mingi tootja on teinud 1/72 mõõdus mingi lennuki, mis kasutas Hercules VIII mootorit (mootoreid)? Ja mis lennukitele neid üldse pandi?

Enne kui ma oma Wellington Mk V jaoks mootori kapotid jm ise teen, tahaksin teada, äkki saaks mõnest komplektist valmis asju proovida. Aga webist hakkas silma vaid Beaufighter mk VII, mis samu mootoreid pidi kandma, aga seegi ei läinud tootmisse ja mudelit seega ka pole. Aga kas on veel mingit lootust Hercules VIII mootorit mõnest 1/72 komplektist leida, või on miksit väga sarnast võtta?

Kk
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Ma võin nüüd kõvasti mööda panna , aga kas mitte CMK nimelisel firmal pole mitte epost Wellingtonile lausa mootorite komplekt valatud. Nood ei sobi?
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Sa ei pane väga mööda. Seda, et CMK ja ka Aires vist teevad Wellingtonile mootoreid küll, aga need on nö tavaliste levinud MkX, MkI jne jaoks. MkV tehti ainult kolm eksperimentaal eksemplari ja neil peal olnud Hercukles III kasutati üldse väga harva, nagu aru olen saanud. Herc III tähendab seda, et kogu mootori kate on palju suurem ja ilma Wellingtonile omase nö jõnksuta.. sellised pikemad, sirged ja suurema läbimõõduga, lisaks turbode värk jne. Samuti vedasid need nii Wellingtonil, kui Beaul nelja labaga proppe. Selliseid asju ma küll kohanud ei ole

Kk
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Minu teada olid need ka Beaufighteril ja Halifaxil peal.
Aga proovi linki:http://www.geocities.com/uni1ua/bigph/wellingkasza.htm
Taara avitab! ...
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

uhhh... see link oli vägev, off-topic aga selliseid monstrumeid nagu sel müügiks pakutakse pole ka kõige hullemas unenäos näinud.
Krt, iga teine on inseneri märg unistus :roll:
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

just sealt lehelt on minu projekti nina pärit. Sealt sain idee ja vaatasin neid asju ka suure huviga... ja mõned asjad ikka sai soetatud ka lisaks sellele Mk V ninale. Ütleme nii, et tööd nende asjadega on.

Aga selle valmis MKV kohta niipalju, et võrreldes selle sama Squadroni vihikuga, millele viidatud ja jooniseid kasuataud, on selle mudeli mootori katted üsna liiga lühikesed ja veits valed. No igal juhl selle variandi jaoks, mida mina tahan ehitada ja mille pilt ja joonis on seal täitsa olemas. Eks ma tuhnin edasi. Igatahes ühtteist on mul valmis ja varsti teen väikse teema ka.

Kk
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Tõstan seda teemat ka korraks, sest tegelik iva jäi veidi saavutamata, nimelt:
Parovoz kirjutas: Minu teada olid need ka Beaufighteril ja Halifaxil peal.
Olid küll jah, aga erinevaid Herculese seeria mootoreid tehti päris mitu. Mind huvitakski kui palju erinevad välimuselt erinevad Herculese mootorid. Algas seeria Hercules I-ga ja lõpuks tuli Hercules XVII. Mind huvitav Hercules VIII ei käinud Halifaxil ja Beaufighterile plaaniti ka mudelile mis ei läinud tootmisse.
Kuna erinevate Herculeste pilte on vähe ja kuskilt pole leidnud VIII pilti, siis selles osas olekski abi vaja. Et lihtsalt teada, kas võin Beaufighterilt Hercules II mootorid laenata, või on need välimuselt nii erinevad Hercules VIII-st, et ka 1/72 mõõdus paistab kohe silma?

Kk
Kasutaja avatar
Parovoz
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Parovoz »

Tere-tere!
Hmmm....... vaata siit
http://www.powerhousemuseum.com/collect ... irn=206842
http://www.tarrif.net/cgi/production/al ... es_adv.php
ehk on midagi asjalikku
visuaalselt ei tohiks nad erineda, kui siis mõni peene asi.Olid nähtavad kas tõukurite otste mullid kapotil.
Taara avitab! ...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 13 külalist