Minu lugupidamine, EOD. Alati meeldiv Sinuga suhelda, minu Esimene Asjalik Õpetaja
Jah, Glock ei salli inimesi, kes teisele kätt tervituseks andes tegelikult "surnud kala" pihku annavad
See tõbi õnneks kergesti ravitav.
Kuni IPSCga ja selles liinis laskurite koolitamisega tegelema hakkasin, arvasin, et see on vaid Glocki omapära. Seni olin koolitanud vaid jõustruktuure, ja seal kasutuses teadagi mis - põhiliselt Makarov.
Samasugust "surnud kala käest" tingitud tõrkumist olen nüüdseks näinud ka HK USP, SigSauer 226 ja Beretta 92 seerial ning ühel juhul ka isegi Makarovi puhul (mida pean küll erakordseks). Nii et härrased-prouased - võtke relv kätte nagu relva kätte võetakse, ja kõik on OK.
Mis päästiku "kaitseriivi" puutub, siis tegelikult on see Glockil välja töötatud pigem seepärast, et saaks välise kaitseriivi fännidele midagi näidata, et näe, kaitse on siin.
Reaalsuses on Glock üks turvalisemaid püstoleid ses osas et kui vastu maad (või siis pead) virutada, padrun pesas, siis lasku ei järgne. Glock tuli oma sisemiste kaitsemehhanismide süsteemiga välja 1980date alul mil HK, Sig, Beretta jmv. oli veel pikk tee samale tasemele jõudmisega. Tänaseks on kasutamisturvalisuse poolelt muidugi kõik sisuliselt samal tasemel.
Lolli käes (kes arvab, et püstol peaks ise otsustama milla lasta - mina aga jooksen-turnin-vehin-sihin sõrm kogu aeg päästikul, kuid pauk käib vaid siis kui väga vaja) on iga relv ohtlik. Siin ei päästa ükski kaitseriiv - ei sisemine ega välimine. Püstol (ega ükski muu relv) ei loe Sinu mõtteid, lugupeetav relvakasutaja. Ta teeb täpselt seda mida sa tal käsid teha.
Ise eelistan Glock seepärast, et ta vajab kõigi teiste püstolitega võrreldes minimaalset hooldust. Ta lihtsalt ei roosteta, tehke mis tahate. Ja ülesehituselt/töökindluselt võin ma ta rahumeeli panna samale pulgale maailmakuulsa AK47ga. Iga jumala kord kui ma vajutan päästikule (soovides reaalselt lasta), kõlab lask. Sööda talle ükskõik mida - püstolkuulipilduja moona, Soome Talvesõja moona (neid olen oma püstolist reaalselt läbi lasknud ca 6500 padrunit - 9 kuuli tuli rauast välja taguda, sest rohi oli vanaks läinud - aga no mis siin ikka vanim padrun 1938, noorim 1944) - ta "seedib" kõike.
Glock on püstolite AK 47. As simple as that
T