Miks on Militaar.net täis kadakasakslaseid?

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
olavik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas olavik »

See on küll fantastiline, et print screeni jaoks juba fotokat kasutama hakatakse :D
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Kuhu, Tarts, kuhu? Kuke suhu! Kadakad ja muud okkalised põõsad. Ei meeldi see temaatika mulle eriti. See õigemast õigema eestlase otsimise mäng. Meid on siin foorumis igast vanusest ja elualalt ja väga erineva hariduse, tagapõhja ning eluvaadetega. Siin ei ole vaenlase otsimise ja paikapanemise koht. Ja nüüd äkki jälle - kadakasakslased, pajuvenelased, vesipoolakad ja maltsainglased. Kes on kes? Üks mees teeb oma seitsmendat postitust ja tal pole muud teha, kui kaasfoorumlasi hakata paika panema. Joppenshtein ja matanovich küll! Ma siin kunagi kellelegi kadakaskste väljasõelujale mainisin, et äkisti ma polegi kadakas, vaid päris eine Echte Balte? Mis siis? Kas ei sobi osalema eesti foorumisse? On minu eesti keel väga halb? Tuleks kolida Feldgrau'sse? Või oleks õige koht: Forum d'histoire militaire? Mõlemis olen sees...
Peale oma kultuuri ja rahvuse on pea igal inimesel niiöelda "teine eelistus". Mingi kultuur, kus ta ennast kodusemalt tunneb, kui mõnes teises. Huvi selle kultuuri vastu. Ja toimetulekuvõime selles kultuuris elades. Näiteks Itaalias tunned ennast võõrana, Saksamaal aga otsekui omade seas. Või vastupidi. Minu loll pea ütleb, et selline asi rikastab inimest. Ja germanofiil pole teps kadakasakslane. Või slavofiil automaatselt t.bla.
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Arnold ja Soobel, no see on küll teiepoolne täistabamus!Als Kanonkugel gerade in Scheissehaus! Nagu mürsk peldikusse. Rist mis rist. Aga minul teda NÄHA EI OLE!!!!!
Vandenõuteooria? Men in black? Paranähtus? Pean ikka vist uuesti avatari panema üles...
Härrased, deliiriumi koha pealt võtan sõnad tagasi.
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Ch-ile - IE näitab, netskeip ei näita. Siit http://skatehouse.ee/wss33.jpg mingi pildike vist olnud, mida enam olemas pole.
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tux »

See väike ristike tähistab Internet Exploreri webi lehitseja jaoks pilti mida ta tahaks näidata, aga ei suuda, kuna ei leia seda serverist ülesse. Ärge laske ennast sellest ninapidi vedada 8)
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Erik, "tovaristsh" on hoopis midagi muud, see on vene algupära sõna ja kasutusel väga laialdastes ringkondades ja tähendusel. "Kamrad", "kamerad" on sissetulnud germanism või latinism ja kasutusel marginaalsetes ringkondades. Aga kasutusel ta on.
Kasutaja avatar
Lohetapja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lohetapja »

Kommunistid kutsusid üksteist genossedeks.
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Kust selline inf, Lohetapja? Ma ei kahtle, eks oma köögikeel oli nendelgi. Aga kust see pärit? Jidishist äkki? Oli ju esimeste kommunistide hulgas palju selle keelekeskkonna mehi-naisi...
Kasutaja avatar
Lohetapja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lohetapja »

Pean tunnistama, et mingile konkreetsele allikale hetkel toetuda ei suuda. Väljend parteigenosse on jäänud mällu ENSV üldhariduskoolist.
MOrav
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas MOrav »

Vbndst, ei viitsi tõlkida:

======

Genosse

Das westgermanische Wort mhd. genüz, [e] ahd. ginoz [o] niederl. genoot, aengl. geneat gehört zu der Wortgruppe von genießen und bezeichnete ursprünglich einen Menschen, der mit einem anderen die Nutznießung einer Sache gemeinsam hat, oder aber denjenigen, der dasselbe Vieh auf [gleichen] Weide hat. Es bezog sich also auf den Gemeinbesitz in der Wirtschaftsform der Germanen. Das westgerm. Wort ist eine Bildung zu germ. *nauta- "Eigentum, [Nutz]vieh": mhd., ahd. noz. engl. neat, schw. nöt, "[Nutz]vieh, Rinder". - Bis zum Ausgang des 19. Jh.s wurde 'Genosse' im Wesentlichen im Sinne von "Gefährte; Gleichgestellter" verwendet. Heute bezeichnet es gewöhnlich das Mitglied einer politischen Partei. Abl.: Genossenschaft w "Personenvereinigung zu gemeinschaftlichem Geschäftsbetrieb" (17. Jh.)

Auszug aus: Der Große Duden, Etymologie, 1963
Frundsberg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

Viitaks siis kasvõi klassikalise teosele "Kuldvasikas" (Ilf&Petrof) kus ka leidis see pöördumine kasutust. Kui mu mälu ei peta, siis nimetati sellise tiitliga Herkulese ülemat (genosse Polõhhajev). Sõna ise peaks tulema nähtavasti saksa keelest, eesti keeles võrdle näiteks "nina"; "suur nina"; "ninamees" :D
Charlemagne
Liige
Kontakt:

Saksa kommunistid tarvitasid küll seda sõna. Kamerad oli üldse kasutusel väga paljudes ringkondades. Aga näiteks akadeemilised ringkonnad kasutasid ja kasutavad "commilitones" - kaasvõitlejad. Ka ilus nimetus.
USP
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Charlemagne, ega ma kedagi ei halvustagi -ära dramatiseeri üle, palun!

Tekkis vaid küsimus, miks foorumi kasutajad otsivad alateadlikult eeskujusid sakslaste seast. Arvestades asjaolu, et on olemas ka muid eeskujusid. Et millega need sakslased eestlaseid siis nii võlunud on? Huvitav ju?
Mul pole otseselt midagi sakslaste vastu. Isegi 1 mu enda esivanematest oli tubli riigisakslane.
Kuid SSi ja natsiasjanduse fännamine on siiski pisut imelik. Kõrvaltvaataja jaoks. Vähemalt mõtleval eestlasel ei peaks küll imetlusest tatti nirisema hakkama, kui ta mõnda välgumärki näeb. Ei astunud eestlased SSi suurest armastusest Aadu asja vastu ega palavast vaimustusest rassiteooria postulaatide suhtes -vaid asjaolude sunnil (tasub vaid meenutada eesti sõjasangari Alfons Rebase suhtumist natsi-asjandusse...).

Põhimõtteliselt ei pea ma õigeks mingite võõrvõimude ülistamist ja imetlemist. Vaba mees leiab oma kindluse endast. Loodan, et ei rääkinud teemast nüüd väga mööda.
Märkus, et "keegi teeb alles oma 7ndat postitust", on aga banaalne ja naiselikult näägutav. Räägime ikka asjast.
Kasutaja avatar
Põrgust
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Põrgust »

Kas sa oled lõpuks oma jutud südamelt ära saanud?
Charlemagne
Liige
Kontakt:

28.X 18.58 ma enda meelest "rääkisin asjast" . Näägutamist ei alustanud keegi teine, kui see, kes ainuüksi teema püstitamisega terve hulga foorumlasi "kadakasakslasteks" liigitas. Kas enesekriitikaga on midagi paigast ära?
Vähemalt mõtleval eestlasel ei peaks küll imetlusest tatti nirisema hakkama, kui ta mõnda välgumärki näeb.

Märkus, et "keegi teeb alles oma 7ndat postitust", on aga banaalne ja naiselikult näägutav. Räägime ikka asjast.
Ilma igasuguse dramatiseerimiseta küsin - kas see vastab sinu sõnadele?
Charlemagne, ega ma kedagi ei halvustagi

Kellel oled sa leidnud siin "tati nirisemas"? Kes on need konkreetsed "kadakad"? Sõnadega "banaalne ja naiselikult näägutav" ei solva sa mind, vaid naissoost foorumlasi (ka neid on olemas). Kust keegi eeskujusid otsib, kas sakslaste, venelaste, Türgi janitsharide või Touissant L' Ouverture'i neegrite seast, on selles foorumis IGAÜHE ENDA ISIKLIK ASI niikaua, kui ta ei eksi foorumi eeskirjade vastu või ei propageeri inimvaenulikku käitumist, kutsu üles kedagi või midagi füüsiliselt hävitama või põhiseaduslikku võimu kukutama. Ka solvangud ja paikapanevad hinnangud üksikisiku või foorumlaste grupi vastu ei ole aksepteeritavad.

Mis puutub minu märkusesse kellegi 7 postituse kohta, siis sellega ei konstanteeri ma midagi muud, kui et see number tõesti selline on. Ja et uustulnukas ei tea veel kõiki foorumi reegleid ning häid tavasid. Kellest aga saab foorumil tõsine tegija ja kellest mitte, seda ei otsusta küll mina, vaid ennekõike teised foorumlased in corpore(tervikuna). Kui ma olen eksinud foorumi reeglite vastu, tuletavad mulle seda meelde saitadmin, teised moderaatorid või kaasfoorumlased. Kui olen ületanud igasugused sündsuse piirid, tuleb mul lahkuda moderaatoriametist esiti ja ka foorumilt, kui see on vajalik. Nii käib see igaühe kohta. Nõndakaua, kui minu nimi rohelises kirjas trükitud on , pean paraku endale lubama pisut rohkem, kui keegi teine. Nimelt reageerima, kui paistab, et asi võib käest ära minna.

Ja summa summarum - kui sul on midagi minu tegevuse kohta öelda , võid alati saata privaatsõnumi või teha avaliku pöördumise a.) saitadminile b.) teistele moderaatoritele c.) tervele foorumile . Las ütlevad nemad oma sõna ja nii on ning jääb. Vaatamata sellele, kes teeb oma 7 või 1007 postitust.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Semrush [Bot] ja 3 külalist