FH-70 A1

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
skeletondude
Liige
Kontakt:

FH-70 A1

Postitus Postitas skeletondude »

Niisiis,tuli selline hull mõte,et püüaks ehitada nullist Eesti suurtükiväegrupi poolt kasutuses oleva FH-70 A1 kahuri...
Kellel on pilte,võiksite ehk anda? :roll:
Praeguseks niipalju,et leidsin enamvähem sobiva kahuritoru alles sellele :D
Niiet,kui natuke edasi jõuan eks püüan ka pilte ülesse panna :wink: .
Marek.
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Kallis poiss!

Äkki sa ikkagi püüaks astuda ühe sammu korraga!
Mitte, et ma su tuhinat kuidagi peatada tahaks, aga: Väike dioraam, Elevant, Eesti politsei, Sd. Kfz 10/5, Flakpanzer, soovesi, ülestõstetava sillaga Katjake, KV, BT-7....
Ole kallis ja tee need asjad ennem nii viisakalt lõpuni kui suudad, näita, kannata kriitikat. Proovi, leiuta, küsi, uuri, katseta. Ära hüppa teemalt-teemale, ära ole kärsitu. Tee üks asi ideaalselt lõpuni ja siis vaata, kas sa oled mees ja teed nullist ühe FH, dioraami Bagdadist ja muud ulmet.
Ma ise ei suuda nii palju asju korraga ette võtta kui sina. Aga ma üritan sellest enda soperdisest võtta viimast. Ja tunnistan ka siis, et need ei kannata kriitikat! Aga siia üles toppida ulmelisi ideid a la teen kilost plastmassist kanderaketi...noh ma ei tea!
Ausalt, ära tüütab!!

Lugupidamisega
Raul
skeletondude
Liige
Kontakt:

No,eks igalühel ole omad arvamused,aga praegu on mul ainult pooleli kaks projekti,see ja Baghdadi dioraam :P :D
Aga mulle meeldibki nii,kui on palju asju,siis kui üks asi tüütab ära saad teisega tegeleda ja jälle vastupidi :wink: .
Marek.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Üldiselt pean nõustuma Rauli kirjapanduga. :roll:

(Kuigi ega ma ise ei ole ka patust puhas. Mitmeid alustatud mudeleid on endalgi,kuid need mille kallal reaalselt ei tegele enam, on tõesti p*rse läinud ja arvatavasti mahakandmisele määratud või hullemad käkid. Veel võin enda vabanduseks üelda, et peagi on valmimas 3 mudelit korraga.)

Aga jah, kui nüüd konstruktiivne olla...
Vast mäletavad foorumlased minu tuhinat teha nullist ise 420mm "Oka". Sai isegi iga nurga alt pildid hangitud (tänud!), kui asi jäi pooleli, kui nagin asja keerkust. Tuleb mõista, et kui ise hakata plastiklehest nikerdama, tuleb KÕIK detailid ise valmistada. IGA polt, iga kruvi, iga väiksemgi detail.

Kui nüüd konkreetse FH-70 A1 juurde naasta, siis mind paneb tõsiselt mõtlema, kuidas valmistada rattad, suudmepidur torule, erinevad kumerad pinnad nagu porilauad.

Parim variant oleks, kui saaks ise tehnikaga tunnikese veeta. Uuriks iga väiksemat detaili ja teeks igast võimalikust kohast pilte. Kuna eeldan, et Tapal sind neid uudistama ei lasta, siis esimene võimalus on vast 24. paraadil (juhul kui ikka toimub). Viimasena märgiks, et kahur ise on päris suur. Alsustaks pigem pisult pisemate surmakülvajatega. Muideks Revell teeb täiesti 105mm haubitsat, mis minumeelest on täiesti sama variant, mida meie poisid õppustel kasutvad/kasutasid.

Siim
skeletondude
Liige
Kontakt:

Hehe....Suudmepidur on olemas,samamoodi ka rattad (varsti) Toru ka,porilaudade kohta praegu ei tea :?: .Plekist vast?
Aga noh,see 105 mm on 1/40 mastaabis :? .
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Miks nii kurjalt kohe!
Noorel mehel on huvi ja tahtmist teha asju. Iga üks läheneb oma hobile erinevalt. Mul on küll huvitav skeletondude toimetamisi jälgida. Usun, et sellisel moel on võimalik enam kogemusi ka hankida kui lõputult ühte mudelit nühkides. Kül ka temal tuleb aeg kus veri keemise lõpetab ja valmis mudelitest tähtsamaks muutub protsess.
Jäägem siin ikka sõbralikeks ja teineteisele toeks!

Kaspar
(algaja mudelist kellel pooleli 5 mudelit ja umbes 50 figuuri :))
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
skeletondude
Liige
Kontakt:

Noh,ma polegi üksi,sul endal rohkem asju pooleli kui minul! :lol: :wink:

Marek.
Surmaingel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Ma ei ole miski kuri või kiunu täis. Ma lihtsalt üritan oma kogemustest rääkida, et ei ole mõtet lahmida saja erineva asjaga. Tehku asi, tehku ilus asi. Ärgu paristagu, lahmigu. Teha üks väga vinks, otse karbist mudel... seda ei ole.
Teha üks FH....?!?!?!?!
skeletondude
Liige
Kontakt:

Igaüks ehitab mudeleid ju omamoodi.Kui Sulle ei meeldi,et ma seda tahan/hakkan ehitama,siis ära vaata siia teemasse.Vabandan,kui Sind solvan aga ometi ei saa Sina öelda mulle,mida mina tohin/ei tohi ehitada.
Kõike paremat,
Marek.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Revelli 105mm haubits ikka 1:35 skaalas. Olen seda karpi mitu korda käes hoidnud ja uudistanud. Sisse ei ole saanud vaadata, kuid eks loodan, et on korralik asi. :wink:

Ega minu kommentaar ka kurja tagamõttega polnud. Lihtsalt pisult suunav ja nõu andev.

Võin omast kogemusest öelda, et kui mitu asja käigus, siis tegelikult ei ole midagi käigus... :roll:

Kui tõesti otsustad asja käsile võtta, siis näita meile ka. :)
skeletondude
Liige
Kontakt:

Okei aga,ehk annad mõne lehe kus pilte sellest? :)
Marek.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Huvitav teema - arvan et paljudel, kui mitte kõigil mudeliehitajatel tuleb selline asjade käik tuttav ette. Alguses olin enda arvates kindla sihiga tegija - püüdsin mingit mudelit ette võttes selle alati lõpuni teha. Toimis, kuigi osa asju jäi ka pooleli - kasvõi seesama IS-2 - seisab ja ootab vaikselt. On teisigi asju, mille olen pärast mõnd liigutust karpi tagasi pannud, kuigi tihti on põhjuseks info puudus. Mõni aeg tagasi vaatasin, kuidas sõber toimetab - temal on pidevalt hulk mudeleid erinevates staadiumites ja ta toimetab ka järjest erinevate kallal - ütleb et nii ei väsita vaimu ühe teemaga liialt ära. Ja valmivad teised ka tal pidevalt. No kadedaks tegi veidi, ausõna :roll:
Proovisin siis isegi, kuid nüüd, aja möödudes, pean tõdema, et mulle selline stiil lihtsalt ei sobi ja pöördusin mõttes ikka endiste liistude juurde tagasi. Nüüd on ootel päris mitu poolikut asja, kuna TKS sai valmis siis jätkan vahepeal pooleli jäänud L 6/40 -ga (roomikulüli master peaks lähipäevil ühele poole saama), siis riburada veel Italeri Puma ja ZIS-42.
Minule selline lähenemine ei sobinud, aga inimesed on erinevad ja eks igaüks peab ise kindlaks tegema, mis tema jaoks parem on.
Nii et jõudu erinevates ämbrites kolistamisel - selgusele tuleb ise jõuda, valmis retsepti ei saa keegi pakkuda.

Urmas.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Su sõber toimetab nagu minagi :D
Aga nüüd väike palve kõigile:püüan kokku kraapida niipalju pilte sellest kui saan,aga palju neid ei ole,ehk aitate? :roll:
Ja veel,leidsin ka sellise mudeli mis täitsa läheks selle kahuriga dioraamile see on Revelli MAN 10t või 7t variant,seal ka rattad kahuri jaoks :D .Aga Luckymodelis neid ei ole,ehk olete kusagil Eestis näinud?

Marek.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Tegelikult sain siit videost inspiratsiooni,mis on täitsa pro.
http://www.youtube.com/watch?v=F6CFHev_RwY
PILTE PILTE PILTE!!!!! :lol:

Marek.
skeletondude
Liige
Kontakt:

Tere,
Kiire küsimus,kui palju cm on 1/35 mastaabis 6,022 m?
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 15 külalist