Märgid, medalid, ordenid, embleemid, mis tahes muud märgid, mis Sinu vormile ei teki iseenesest... Nendega seonduvad dokumendid. Muud sõjaväeteenistuse ja lahinguautasud.
Et minu kätte nüüd juba paar Raudristi jõudnud, nis muidu kenas korras aga need hõbetatud raamipooled omavahel natuke lahti läinud
Vaja siis spetsialistide abi - kuda need raamipooled kõige kergema vaevaga jälle kokku saaks! Kas piisab mõnest tilgast universaalliimist või on midagi enamat vaja
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Pakun, et piisake Loctite liimi on abiks. Ise teeksin arvatavasti nii ja jälgi ta ka ei jäta. Uuesti kokku joota on parajalt peen meistri töö!
Liimiga ei riku vähemalt midagi ära, kui aga mõne **meistri** jootma lased siis....
Kõige kergema vaevaga saab ikka liimides. originaalis on raam tinaga kokku joodetud. Jootmine vajab kuumust ja korralikult puhastatud pindasid. Kui raam on pikemat aega irvakil olnud, siis on sinna kindlasti mustus vahele pugenud ja korralikuks jootmiseks tuleks ta täiesti lahti võtta ja puhastada. Ettevaatamatu jootmisega võib rikkuda värvi südamikul.
Ka liimimisel peaksid pinnad eelnevalt puhastatud olema, seega soovitaksin ikkagi risti lahti võtta ja siis otsustada, kuidas edasi.
Isiklikult liimi ei kasuta ja liimitud asju oma kogus ei hoiaks
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Mina muidugi nii kategooriline ei oleks. Oleneb täiesti asjast. II klassi Raudriste on heas seisukorras originaale piisavalt saada ja alati võid omale mõne sellise osta mis on heas seisus ja mida pole vaja liimida, joota ega muidu remontida.
Rääkides aga asjadest, mida võib olla vaid kord elus ette satub, siis pigem olgu ta olemas mul pisut liimitud kujul, kui üldse mitte või mingi koopiana, isegi kui see koopia on hea.
tossom kirjutas:Mina muidugi nii kategooriline ei oleks. Oleneb täiesti asjast. II klassi Raudriste on heas seisukorras originaale piisavalt saada ja alati võid omale mõne sellise osta mis on heas seisus ja mida pole vaja liimida, joota ega muidu remontida.
Rääkides aga asjadest, mida võib olla vaid kord elus ette satub, siis pigem olgu ta olemas mul pisut liimitud kujul, kui üldse mitte või mingi koopiana, isegi kui see koopia on hea.
Mul üks arvat. Sinimägedest välja kaevatud I kl Raudrist, kus raud kergelt korrodeerunud ja hõbe muidu ideaalne aga nats lahti...
Ja nüüd sain väga nunnu I ilmasõja II kl Raudristi - siidpehme originaallindiga... tollel ka hõbe nats lahti.
Kummastki loobuda küll ei kavatse... Nii et hakkan siis liimima
Tänud nõustajatele
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
tossom kirjutas:Mina muidugi nii kategooriline ei oleks. Oleneb täiesti asjast. II klassi Raudriste on heas seisukorras originaale piisavalt saada ja alati võid omale mõne sellise osta mis on heas seisus ja mida pole vaja liimida, joota ega muidu remontida.
Loomulikult ei saa haruldast, kuid katkist märki ära põlata. Tahtsin öelda seda, et võimalusel teen paranduse nii originaalilähedase, kui võimalik (ehk siis ikka joodisega), aga see nõuab kindlasti vilumust ja on riskantne.
Märgi võib ära rikkuda ka elukutseline kullassepp (on olnud juhus)
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee