II Maailmasõja lahinguväljad Eestis

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Et ikka algaja - läbiroostetanud kiiver on ju tänapäeval nii minev kaup! :lol: Aga ehk oli sellest arutelust Sulle abi - laiendab silmaringi ehk?
Arnold
Liige
Kontakt:

Ja veel, Tiger! Kui Sa nüüd veelkord minu teksti loed, siis ma ei arvanud Sinust ja Sinu tegemistest midagi halba, ma lihtsalt viitasin asjaoludele, mis minu tegemistes paraku ikka ja jälle "päikest varjutavad"! Küll leidis üks huvikaaslane, et minu mure on teda ahistav! No inimesi on igasuguseid :wink:
Tiger
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Tiger »

Olen kuulnud jah, et Sinimägedes pidid käima mingid kohalikud vennad kes vist konkreetselt papi peale väljas ja risti ette vist eriti millegi ees ei löö.... aga kas siis mujal see asi ka nii hull on ? Ja Arnold ega ma kohe nii isiklikult võtnudki seda asja aga lihtsalt huvitav , et kui oled huvitatud infost lahingutandritest siis teema hoopis läheb marodöörlusele ja hauarüüstamistele..... :D
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

Jõudu!

Arnold kirjutas
Mis puutub konkreetselt Sinimägedesse, siis sinna ei ole ka minul asja, sest see on ainuke kaitse alla võetud lahingupaik. Seal kaevamine on keelatud täielikult ...
Ehk täpsustaksid pisut seda lahingupaiga territooriumi ?

Enne kui keegi jõuab torgata stiilis "miks sa küsid - tahad kaevata ?" vms, vastan ise :
küsin selleks, et teaksin kus võib labidameestele kolki anda! :lol:

õpetaja
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

see arnold et sa mind kaakide ja maradööride advogaadiks pead on küll vale. konkreetselt haua kaevamine ja selle tühjendamine on mulle samuti täiesti vastuvõetamatu.aga kui satud juhuslikult mõne kondi peale siis ei saa seda kuidagi maradööritsemiseks nimetada.ps.mõtsin vahepeal et sa oledgi Ville Drevning aga näe imet-polegi.
Arnold
Liige
Kontakt:

No hirnu herneks - mina olen ikka Arnold, aga mitte Ville!
Õps! - Selle kaitseala piirid annan homme hommikul teada! Praegu hakkab kellaaeg mõtestatud tegevust pärssima :wink:
Himmler
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas Himmler »

Tere Tiger ! Ise kolasime sõpradega möödunud nädalavahetusel Märjamaa metsades ja isegi seal oli ühtteist huvitavat vedelemas mööda metsaaluseid, küll aga pilti ei teinud, aga eks mine kae ise üle ! Samas olen ka kuulnud Väike-Maarja metsadest, millest meie lahinguajaloo jutlustustes pole siiani eriti midagi pakkuda olnud ! Soovin edu !
Õpetaja

Postitus Postitas Õpetaja »

Hm!

Ma pole kindel, et sain Himmleri viimasest postitusest õieti aru:
Samas olen ka kuulnud Väike-Maarja metsadest, millest meie lahinguajaloo jutlustustes pole siiani eriti midagi pakkuda olnud ...
Vahest täpsustad pisut oma mõtteid ?
Mida sa täpsemalt silmas pead ?

õps
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Kas keegi oskab öelda, kas Väike-Maarja lähistel Tamsalu vahetusläheduses on olnud lahinguid :?: . Paar matmispaika seal on. Need pärinevad 1944. aastast.
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

Jalutasin jälle Auvere kandis metsades, leidsin palju ilusaid positsioone, lõhkekehasi ja lolle venelasi kes neid lõhkekehasi lõkesse toppisid.
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Kindlasti oli Sul ka fotokas kaasas ? Loodaks näha ka uusi pilte!
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

Tamsalu vahetus läheduses toimus ju nn. porkuni lahing.tegemist oli kohtamislahinguga kus ühel pool olid 8armee 249.laskurdiviisi võitlejad ja teisel pool narva alt taganevad 20.SS-diviisi ja julgestus ning piirikaitserügementide riismed-kokku umbes 1500 meest pluss hobuvoor varustuse ja laskemoonaga. kuna mõlemal poolel olid enamuses eestlased siis oli tegemist vennatapulahinguga.langenud punaarmeelased puhkavad loksa külas ja saksa poolel sõdinud saueväljal.punaste andmetel langes üle 500. saksa poolel sõdinu.kui aga kõigi metalliotsija omanike kõige parem sõber Ville Drevning hiljuti neid haudu isikute tuvastamise sooviga kaevas siis tuli välja ainult 125 langenut.
mis aga sakslaste hobuvoori puutub,siis vankrid koos varustusega puhkavad praegugi seal piirkonnas maapõues.
Kasutaja avatar
nublu
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas nublu »

hugo1 kirjutas:Tee silmad lahti, kui mööda poode kolad, sellist asja juhtub väga palju. Idas on raske elu töö puudus jne.... Sealt ka need suurimad tuhnijad pärit ja ega saa neid ka selles süüdistada
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

Panen üles pildid Auvere metsades jalutamisest aprillis 2005. Lõhkekehad mis on piltidel ,jäid maha samadesse kohtadesse kus nad asusid ja nende koordinaadid salvestati GPS seadmesse ning edastatakse demineerijatele. Osa leitud asjadest on Pärnu jalaväepataljonis, kuhu tehakse sõjaajaloo tuba.
http://www.pilt.ee/view/411023/
Nibelungen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Nibelungen »

Igav teil seal metsa vast ei olnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist