Enesekaitserelva valik

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
ictta
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ictta »

osta mult 5000 astra ja 2000 taurus revolver 22kaliiber
Kasutaja avatar
KOMMIONU
Uudistaja
Kontakt:

Postitus Postitas KOMMIONU »

ictta kirjutas:osta mult 5000 astra ja 2000 taurus revolver 22kaliiber
Eestist ei osta ma ilmselt midagi.... siin ikka suht per?est hinnad...

Ilmselt ostan Walter P99C ja P22.... Üritan ametist siis 2 soetusluba hankida....

P22 http://www.impactguns.com/store/SS-13485.html 357 x 10,60 = 3784.- EEQ + transa + km

P99C http://www.impactguns.com/store/698958002483.html 614 x 10,6 = 6508.- + transa + km

Mikihiire ja neegimaal on need võrreldes Eestiga ikka 2 korda odavamad....
bambino
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas bambino »

Miki-Hiiremaalt relvade toomises soovin sulle edu. Kui kunagi üldse kätte saad, siis kirjuta foorumisse ka, kuidas läks. Omast kogemusest ütlen, et tellisin läbi relvapoe sealt ühe toru ja peale üheksat kuud öeldi, et ikkagi ei saadeta, kuna State Department ei anna luba. Kui odavamalt tahad, mine Soome, kuigi ka EL-eelluba ja Soome ekspordiluba ning transa panevad üle tuhande krooni juurde.
Kasutaja avatar
KOMMIONU
Uudistaja
Kontakt:

bambino kirjutas:Miki-Hiiremaalt relvade toomises soovin sulle edu. Kui kunagi üldse kätte saad, siis kirjuta foorumisse ka, kuidas läks. Omast kogemusest ütlen, et tellisin läbi relvapoe sealt ühe toru ja peale üheksat kuud öeldi, et ikkagi ei saadeta, kuna State Department ei anna luba. Kui odavamalt tahad, mine Soome, kuigi ka EL-eelluba ja Soome ekspordiluba ning transa panevad üle tuhande krooni juurde.
Miki-hiire ja neegrimaa oli lihtsalt näide... Ilmselt ostmiseks lähen kas saksamaale või soome.... Eestist ilmselt seda P22 sumpaga varjanti ei leiagi ja P99C pole nagu leidnud...
Lars
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lars »

Kas keegi teeb meiega paha nalja või?
Alguses tundus et on nagu mure ja teema, nüüd aga ei oskagi seda asja kuidagi nimetada.
Kasutaja avatar
KOMMIONU
Uudistaja
Kontakt:

Lars kirjutas:Kas keegi teeb meiega paha nalja või?
Alguses tundus et on nagu mure ja teema, nüüd aga ei oskagi seda asja kuidagi nimetada.
ei tee nalja.... Kas ja kuidas saab eesti soetusloaga osta relva Saksamaalt/soomest??? Mis toimingud selleks ennem tegema peab?
Lars
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lars »

Palju küsimusi jääks küsimata kui läbi saaks loetud relvaseadus mis on avaldatud Riigi Teatajas (http://www.riigiteataja.ee). Väike iseseisev otsing teeb vaimu ehk virgemaks.

Arvan ka, et kohaliku prefektuuri lubadetalituses ei löö keegi asjaliku küsija suule. Mingi "sumpajutuga" pole sinna muidugi vaja esinema minna, samuti jätab parema mulje kui vestluse käigus jäävad mainimata õhupüssi "vahetatavad vintrauad mis võimaldavad kaliibrit muuta".

Kerge ja meeldiv on südamelähedasel teemal anda nõu ja abi oma kesiste kogemuste piires inimesele kes ise ka end aidata püüab. Teadmatus pole häbiasi, küll aga on seda soovimatus vaeva näha, uurida ja lihtsalt arvata et teiste aeg on oluliselt odavam kui enese oma.

Ictta pakkumine pole ju üldse paha, saad teha pauke "plõksust julmadeni" - rõõmu oleks sellest tehingust paljudel ja trumm oleks ka üksiti lõhki ning osalised vaevast lahti :) Ning tõepoolest - kolmekümnest tuhandest ülejääva eest saaks palju padruneid (ehk kuulisid:)) ning vägeva peo takkaotsa.

Täitsa lõbus päev täna tegelikult :)
Kasutaja avatar
KOMMIONU
Uudistaja
Kontakt:

Lars kirjutas:Palju küsimusi jääks küsimata kui läbi saaks loetud relvaseadus mis on avaldatud Riigi Teatajas (http://www.riigiteataja.ee). Väike iseseisev otsing teeb vaimu ehk virgemaks.

Arvan ka, et kohaliku prefektuuri lubadetalituses ei löö keegi asjaliku küsija suule. Mingi "sumpajutuga" pole sinna muidugi vaja esinema minna, samuti jätab parema mulje kui vestluse käigus jäävad mainimata õhupüssi "vahetatavad vintrauad mis võimaldavad kaliibrit muuta".
Rahu-Rahu.... Ära nüüd ärritu... Loomulikult on kaasaegsetel õhkrelvadel ja ka osadel (tulirelvadel) püstolitel võimalik vahetada vintrauda ja läbi selle siis muuta relva kaliibrit...
http://www.magnumresearch.com/Expand.as ... Code=DEXIX
Lars kirjutas:Arvan ka, et kohaliku prefektuuri lubadetalituses ei löö keegi asjaliku küsija suule.
ehhee... ega nad midagi asjalikku sealt vastata kahh kohe oska... Sellepärast siit uuringi, et äkki mõni foorumlane asja ise öäbi teinud... Teiste kogemustest ju ikka parem õppida... :roll:

Nüüd järgmine küsimus... Kuskohast saab õppida relvaeksamil küsitavat meditsiini??? ja kui tahan minna lasketiiru harjutama (relvaeksamiks), kas siis enamuses tiirudes saab kohapealt makarovit laenata???
Viimati muutis KOMMIONU, 06 Dets, 2007 18:43, muudetud 1 kord kokku.
Indrek
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Indrek »

ma olen küll suht põmmpea, aga ma kas kõik õhkrelvad mitte 4,5 mm kaliibriga pole?
Another bites the dust
Kasutaja avatar
ak47
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ak47 »

Indrek kirjutas:ma olen küll suht põmmpea, aga ma kas kõik õhkrelvad mitte 4,5 mm kaliibriga pole?
On olemas ka tegelt 5.5mm kaliibriga ja vist isegi oli ka olemas 6.5mm, kuid selle 6.5mm koha pealt võin eksida, kuid nagu arvata võib on siis 4.5mm kõige levinum.
Eedik
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Eedik »

ak47 kirjutas:
Indrek kirjutas:ma olen küll suht põmmpea, aga ma kas kõik õhkrelvad mitte 4,5 mm kaliibriga pole?
On olemas ka tegelt 5.5mm kaliibriga ja vist isegi oli ka olemas 6.5mm, kuid selle 6.5mm koha pealt võin eksida, kuid nagu arvata võib on siis 4.5mm kõige levinum.
Ja 4,5mm ülespoole käib juba relvaseaduse alla.
Kasutaja avatar
KOMMIONU
Uudistaja
Kontakt:

oi-oi.... Õhkrelvad on ikka kuni 10+mm cal.50 ja laseb see 300grainiste kuulidega...

Career Dragon
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/show. ... iber=0.500

Ammo
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/show_ ... .50&Type=0
Viimati muutis KOMMIONU, 06 Dets, 2007 19:24, muudetud 1 kord kokku.
Lars
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lars »

KOMMIONU kirjutas:Rahu-Rahu.... Ära nüüd ärritu... Loomulikult on kaasaegsetel õhkrelvadel ja ka osadel (tulirelvadel) püstolitel võimalik vahetada vintrauda ja läbi selle siis muuta relva kaliibrit...
Ei ole väga suur uudis, ammugi mitte ärritav. Asja iva seisneb selles et meie maal pole tsiviilkäibesse lubatud suurema kui 4,5 mm kaliibriga õhkrelvad. Ehk pole ka liigne mainida et vintraua vahetus üksi ei too mingit tulemust, üsna ilmselt on 4,5 mm kaliibriga õhkrelva ülejäänud komponendid projekteeritud selliselt et mingi suurema diameetriga raua otsamonteerimise puhul ei kõlba see asi enam mitte kassi hänna allagi.
Tulirelvade puhul sisaldab teise kaliibri adapterikomplekt lisaks rauale reeglina ka salve ja taandurvedru, revolvri puhul ka teist trumlit.
Lars kirjutas:Arvan ka, et kohaliku prefektuuri lubadetalituses ei löö keegi asjaliku küsija suule.
KOMMIONU kirjutas:ehhee... ega nad midagi asjalikku sealt vastata kahh kohe oska...
Eks palju sõltu küsimise viisist ja selgusest ... nagu siingi.
KOMMIONU kirjutas:Nüüd järgmine küsimus... Kuskohast saab õppida relvaeksamil küsitavat meditsiini??? ja kui tahan minna lasketiiru harjutama (relvaeksamiks), kas siis enamuses tiirudes saab kohapealt makarovit laenata???
Kõik eelnev viib vägisi mõtted sellele et relvaeksami sooritamine ning sellele järgnev soetusloa saamine on veel mägede taga ...

Lõppu lisaks veel et minu jaoks isiklikult on väga vähe asju, mille kohta ma julgeks selge ja kõlava häälega kasutada sõna "loomulikult".

Aga isand Kommionule jaksu asjade uurimisel. Minul pole oma piiratuse juures suurt midagi lisada :)
Kasutaja avatar
KOMMIONU
Uudistaja
Kontakt:

Lars kirjutas:üsna ilmselt on 4,5 mm kaliibriga õhkrelva ülejäänud komponendid projekteeritud selliselt et mingi suurema diameetriga raua otsamonteerimise puhul ei kõlba see asi enam mitte kassi hänna allagi.
see on nüüd küll suht rumal jutt... Püssi toru vahetatakse ju välja õhkrelval (nagu ka Desert Eagle-il) täies ulatuses ja mingit täpsuskadu see küll kaasa ei too... Kuna Soomes on õhkrelv piiramata tsiivilkäibega, siis soomest Eesti tulles vahetataksegi toru ära...

Selle relvaseaduse loogika järgi on ju kõik üle 4,5mm pneumorelvad piiratud tsiviilkäibega... seega marss paintball tegelasi ahistama... ja loomulikult tuleks ka http://hobby-style.ee/index.php?main=143&productCat=10 tegelastel käed seljapeale väänata... Paras onaneer on see relvaseadus õhkrelva kohapealt...

Ja mitte ei leia seadusest punkti mis keelaks PNEUMORELVA vintrauda 4,5+ omada???
Lars
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lars »

Muidugi, rumal jutt - rumal jutt. Täiesti nõus. Iseäranis Desert Eagle valguses. Täies ulatuses vahetades pealeselle. Ise ka imestan kui lolli juttu ma suudan teinekord produtseerida.

Relvaäris töötades kahe paari prillide ja vanusega 80++ kuulmisaparaadiga vanapapit, kes kimedal vanainimesehäälel "pelgia prauningut ja tsaari kolmeliinist" nõudis ning ärijuhti kes L-raamiga revolvrit peos hoides targalt tähendas: "jajaa - kuus trumlisse ja üks rauda, jah!" kohanuna arvasin et olen juba peaaegu kõike näinud. Tühjagi.

Aga jätkata tõesti ei viitsi. Kohe ei viitsi ja kõik. Kindlasti on siin foorumis palju teisi targemaid ja abivalmimaid inimesi. Las nemad majandavad edasi.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist