veel militaar kraami...

Kõiksugu militaarsuunitlusega väljakaevamised ja nendega seonduv.
eikeegi
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eikeegi »

Pigem oli mul kirjutades mõttes ikka hõbedane, mitte hõbedast. Kuigi minu mäletamist mööda vähemalt varasematest hõbedastest võis ka hõbedat leida (võibolla ajan millegagi segamini). Eks märgispetsialistid oskavad täpsemalt öelda. Või otsi ise internetist (vihjeks nt panzer assault bagde).
Aga mis sellesse tinajuttu puutub, siis kui ikka tõesti tegemist tinaga, siis ma kahtleksin sügavalt selle märgi ehtsuses.
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

renx90 kirjutas:nii sain miinipilduja miini sütiku numbrid 68 28 44
44 on aastaarv kui ma ei eksi
Sütiku? Sütik on see detail, mis miini plahvatama paneb. Piltide järgi otsustades on sütikud oma töö korralikult teinud ja siirdunud sütikute Valhallasse.
Sabas on miinil süütelaeng (50 mm miinil põhiviskelaeng). Nimetatakse ka sabapadruniks. Numbrid tähistavad N. Liidu miinidel tehase koodi, partii numbrit ja valmistusaastat. 44 on tõesti ilmselt valmistusaasta.
Kasutaja avatar
renx90
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas renx90 »

mul tekkis selle süütekapslikohta1 küsimus kuidas see on kinnitatud sinaalla kas vindiga või on surutud sisse?
VÕITE PAKKUDA IGASUGUST MILITAAR KAUPA OLEN PEAAEGU KÕIGEST HUVITATUD-esemed lähevad Kohtla-Nõmme ajalootuppa kohtla.ajalootuba@gmail.com
EOD
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas EOD »

Sabapadrunit mõtled? Meenutab pappkestaga haavlipüssi padrunit, kinnitub lihtsalt sisse surudes hõõrdejõul. Hülsi keskel on kindlamaks fikseerumiseks tavaliselt veidi "paisunud" osa.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline