Kood: Vali kõik
Milline epaks olema noortesse patriotismi, enesekindlust ja kodumaa kaitse tahet süstiv saade, mis ei ajaks haigutama ja kanalit vahetama?
Püüan veelkord selgitada, et mingi üks saade või isegi lühiajaliselt läbiviidud kampaania ei muuda üldpilti. Sellisel kujul on see vaid kui hüsteeriline röögatus keset üldist roosat rahulolu.
Muutusteks on vaja üleriigilist, kõiki eluvaldkondi ja kõiki inimesi haaravat toimivat riiklikku programmi (NB! mitte kampaaniat). Ja tulemust sellele ei saa ka sellisel juhul oodata mitte kuu või kahe pärast.
Normaalsetes riikides on riigi huvides enesele lojaalsete kodanike kasvatamine, ja sellega ka tegeldakse. Kas on selleks olema eraldi ametkonnad, või on siis vastavad ülesanded antud mingitele teistele ametiasutustele, kuid - seda tehakse. Ja seda tehakse pidevalt ning rutiinselt, aastaid ja aastaid.
Ja mis huvitav. Neis riikides ei nimetata sellelaadset riiklikku tegevust ajupesuks, demokraatia mahasurumiseks, inimõiguste ahistamiseks jne., vaid seda võetakse, kui normaalset asja normaalses riigis.
Mida me näeme aga meie armsal kodumaal?
Riiklikul tasemel enesele lojaalsete kodanike kasvatamine puudub. Ehk siis - kõik toimib nagu Browni liikumine. Erinevad ametkonnad (KV, koolid jne.) püüavad küll midagi omavahel koordineerimata ära teha, kuid see on kui abitu jõevoolule vastusummimine.
Meil on lausa peaaegu, et ametliku staatuse saanud arusaam, et igasugune riigipoolne inimeste arvamuste suunamine ja nende kasvatamine just selle riigi kodanikeks on ilge isiksuse vägistamine ja demokraatiavastane samm, missugust hüperlibademokraatlik EV mitte iial enesele lubada ei saa.
Jälgin ikka aeg-ajalt ka mujal ajakirjanduses ilmuvat (eriti riigikaitselist) materjali ja eriti nende kommentaare. Ja mida ma olen täheldanud? Demokraatiat mõistetekse nende nn. lumpendemokraatide hulgas, kui kõikelubatavust ja - ise teen, mida tahan, ja mitte keegi ei oma õigust mulle midagi ette kirjutada. Kuid see on ju kõige ehedam
anarhhia, millist meile demokraatia nime all ette söödetakse.
Jutt läks vist küll pisut kaugele teema algpealkirjast, kuid arvan, et selle mõistmiseks on siiski tarvis aru saada ka asjast laiemalt ja näha teemat laiemas kontekstis.

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!