Kood: Vali kõik
stilett kirjutas:
Albani poolt kirjutatuga nõus.Vabandage, mina küll ei tahaks sattuda "teatud situatsioonis" ajateenijast seersandi juhtimise alla. Vabandust, kuid valdavalt tegu ikkagi veel lastega (ma ei taha siinjuures solvata neid noori mehi, kes on endale allohvitseri pagunid ausalt välja teeninud). Ise ajateenistuse läbinud, küll NA-s, sellest pea poolteist aastat allohvitseri ja rühmakomandöri asetäitjana, nii, et läbikäidud etapp, ehk pikka aega olnud "lapsseersant".
Mind ka pani hämmastama see kaadri poolne kiidulaul seersantide kohta. Kulla inimesed, KRA saadab eelvõtmisega jummala suvalised jeekimid ja mingit juhiomaduste kontrolli ei toimu. Paljud neist viilivad kuis jaksavad, et saaks rutem koju tagasi. Nüüd järsku kõvad sõjalised juhid?
Kus on see kiidulaul? Ei kuule. Ainult puhtad faktid, missuguseid vaidlustada võiks vaid pime ja kurt, missugune lisaks eelnevale ka veel loll on. Faktid on midagi sellist, mida saab näha ja n.ö. käega katsuda.
Mina rääkisin Tormide kogemustest. Ja just sellised need on olnud.
Piisava (normaalse) tuletusvõime korral võin ma aga väga ilmekalt ette kujutada situatsioone PÄRIS olukorras. Ja jälle on tulemuseks just see, kuidas ma kirjeldasin.
Kood: Vali kõik
Vabandage, mina küll ei tahaks sattuda "teatud situatsioonis" ajateenijast seersandi juhtimise alla.
Kas tegu on mingi kompleksides inimesega? Mis tähtsust on sellel, et kui vana keegi on? Tähtis on, et kas see mees oma ülesannetega hakkama saab, või ei saa ta seda mitte. Kirjutisest võiks vist järeldada, et ta võiks "teatud situatsioonis" olla silmagi pilgutamata oskuste, teadmiste ja võimeteta reserv- või eriala"ohvitseri" alluvuses kes üsna suure tõenäosusega ta manalateele juhatab, selle asemel, et, jumal hoidku, mitte ajateenijast seersandi alluvusse saada.
Ja veel. Pole ma ju põrmugi väitnud, nagu poleks neid reserv- ja erialaohvitsere vaja. Ikka vaja, ikka vaja.
Aga kas meile on vaja SELLISEID reserv- ja erialaovitsere? Asi on vaid selles, et need mehed, kes sellesse staatusesse tõstetakse, peavad ka selle väärilised olema. Ja selleks peab KV neile võimaluse andma.
Mis jama see on, kui mujalpool saadakse selliseid ohvitsere nii reservi, kui teenistusse, kuid meil ei saa? Soomes, Saksamaal jne., jne. saab, kuid meil ei saa!? Mõnda tuntud natsisti parafraseerides - No, tule taevas appi!

Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)
Stellung halten und sterben!!