Liikuv vorstivabrik

Eestlased ning eestlastest koosnevad üksused, relvad, lahingud, varustus, autasud jne jne...
Arnold
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

tere kirjutas:
Aga see lihavabriku jutt on puhas tõsi, sest Juutidele oli see ainult äri, mitte midagi isiklikku.
Neid "vabrikuid" oli olnud mitu- vb rohkem kui 5?
Äri või mitte, igatahes tundub olevat inimsusvastane kuritegu, ja kui juba vabrik, siis ei ole jutt enam ühest või kahest inimesest.
Isegi Tartu turumuttidel on muust klatšida ja heietada, aga teie... :roll: :?
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Ära kunagi alahinda turumutte-kui Vene tsaaripere hukkamise orgunninud komissar tapatöö-järgsel hommikul turule töllama läks,kuulis ta oma õuduseks turumuttide käest hukkamise yksikasju ning täpse matmiskoha :lol: .
richard
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas richard »

jaan59 kirjutas:
elefant kirjutas:Mina kuulsin lapsena oma vanaisalt,et vahetult peale sõda tegutses Tartus juutide salajane vorstivabrik.
Hämmastavalt levinud jutt,mina olen seda kuulnud veel sellise lisaga,et poiskestele anti kirju kohaletoimetamiseks ja saaja aadressil olevat siis nn vorstimeister uut liha ootanud..
Sõbra kadunud vanaema rääkis ka seda juttu. Lisaks veel juhtum kus kuskil kangi all pimedal ajal olevat 2 meest kirvega teda taga ajanud aga jõudis ennem tänavale pääseda kus rahvast liikus. Oma jutustustes mainis ta isegi tänavanimesid ja majasid ka aga kahjuks ei ole võimalik neid andmeid enam täpsustada.
lennuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennuk »

Ka kuulnud seda juttu. Sellise varjundiga, et mulle kaugelt sugulase juurde, kes maakonnas vahetult peale sõda poejuhataja oli, vorste müügile toodud. Mingi hetk kuidagi selgunud, et inimliha vorstid.

Selgitusena lisati seekord juurde, et inimliha jäänud üle, kui med.protseduure läbi viidud. St näiteks kui suure puuduse tingimuses olnud vaja vereülekannet teha, siis leitud ülalkirjeldatud viisil inimene ja võetud temalt veri. Ülejääv lihakeha vorstiks.

Jutt natuke serinev seega. Võigas kõneaine ei meelita eriti tõdema, et kus suitsu, seal tuld. Peaks raamatu läbi lugema, tänud viite eest.
lennuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas lennuk »

Kasutaja avatar
villy.64
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas villy.64 »

elefantile lsaks:sama juttu rääkis minu emagi,ega nad noored plikakesed ei julgenud koolist koju üksi minna,ikka kambaga, et mitte olla järgmine vorstijupp.
Kasutaja avatar
sadist
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas sadist »

Loogiliselt võttes oleks liha tykeldamine palju lihtsam kui vorstipudruga mässamine.Ise kyll ei viitsiks.
ppp
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ppp »

Mulle rääkis vanem naabripoiss hoopis sellist juttu, et peldiku lampkastis elab koll, must käsi ja ma ei julgenud enam üksi hädal käia! :cry:
Jutt peaks olema teemaga seoses, peale vorstivitsutamist millalgi ikka tarvis minna...
Kasutaja avatar
jaan59
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas jaan59 »

Lugege Lennuki antud link läbi,sellega peaks olema teema ammendatud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline