Millest see kogumine ikkagi tingitud on? Eesti, nagu me kõik teame, on väike riik. Valik mudelite osas on siin piiratud väheste poodidega. Kuidas mina üldse sellesse hobisse sattusin...eks ikka 1:72 Revelli tankidega ja lennukitega, mis olid taskukohased ja ka piisavalt kerged, et asja nautida. Varem sai neid kergelt kaubanduskeskuste Juku poodidest, nüüd pole sedagi enam (sorry, hunnik Zvezda kindlusi ei ole päris see). Kus see hobi järelkas tulema peaks?
Naastes nüüd valiku juurde. Õnneks on meil Eestis vähemalt mõned head kohad, kus saab korralikke mudeleid ja on ka piisav kogus, et fantaasial lennata lasta ja midagi välja valida. Probleem on aga selles, kui uusi asju pika intervalliga tuleb, siis kõik ostetakse kiiruga ära. Mind just see uusi mudeleid kokkuostma panebki. Hirm on lihtsalt, et kui hiljem tahaks, siis pole ja ees jälle pikk ootamine. Tekivad igasugused plaanid, kuid kui uus ost korra juba teiste karpide hulgas, siis elevus vaibub. Muidugi on hea, kui hiljem saab uue projekti oma kogust valida ja eelduseks ei ole sõit poodi--- kuid on see piisav põhjus suure kogu alla raha magama panemine.
Ehitamine ja värvimine
Ehitusjärk on tüüpiliselt see pikem osa mudeli valmimise teekonnast. Kõige uuemad mudelid vajavad nüüd koostamiseks põhimõtteliselt vaid liimi, nuga, viili ja kindlat kätt. Vanema generatsioni (või ka halbade tootajate) plastik nõuab aga vaeva ja armastust. Isiklikult mulle see valikuvõimalus meeldib. Vahetevahel tekib soov millegi kallal eriliselt nokitseda ja püüda asja võimalikult palju paremaks teha. Teinekord on aga soov lihtsalt mõtted vabaks lasta ja asi kokku liimida ning mitte muretseda kas ikka iga keevitus on olemas või polt õiges kohas.. (seepärast on ka minu tööde puhul märgata, et mõni keerulisem üritus vajab vahepeal pausi uue hoo saamiseks).
Värvimine on minujaoks oluline, kuid vähem kui ehitusprotsess. Keerulist maskeeringut luua või uut kulutamistehnikat proovida on ikka huvitav. Mudeli lõpetamine on muidugi see kõige üldisem eesmärk, kuid minu jaoks ei ole mitte lõppu jõudmine tähtis, vaid ikka see protsess. Valmis mudel on nagu lõpetatud peatükk, mille huvipakkuv pool sellega ka lõppeb. (Teiste tegijate valmis asju on see-eest jälle eriti mõnus vaadata!)
Vabandan pikaks veninud postituse pärast ja aplaus neile, kes suutsid lkõik äbi lugeda.

Huvitav oleks nende kolme punktiga seoses ka teie mõtteid teada saada...
Siim