Täna sattus kätte üks autasudokument- medal "Võidu eest Saksamaa üle". Antud kaardiväekapten Peeter Raidlale 16 novembril 1945 (sellest mehest on kunagi juba juttu olnud). Üritasin siis välja lugeda, kes on tunnistusele käe alla pannud. Asja tegi raskeks see, et tekst kirjutatud paraja kribukirjaga ja tempel loetav vaid osaliselt...
Templist lugesin välja: ".....72... Oрдена Kрасной 3везды....полк" ja omaarust lugesin välja, et alla kirjutas: гв. полковник лепп.
Siit foorumlastele ka küsimus, kas Lepp'a nimeline polkovnik üldse 8.kaardiväe laskurkorpuses oli, või ei õnnestunud mul nimi õieti lahti šifreerida. Kodus laskurkorpuse kohta raamatuid küll, kuid seoses remondiga on kirjanduse leidmine omajagu raskendatud.
Lisaks sain ka mõned kapteni konspektid ja taskumärkmiku, kus mees, sõites pärast sõda rongis Pihkva oblastis, tuletab meelde 1941 aasta suvesündmusi.
Polkovnik Lepp???
+++
Tänan, sama allkiri, ainult minu tunnistusel on staabirott ülema andmed kehvalt välja kirjutanud ja pitsatit ei viitsinud korralikult pääle pressida
.
Muuseas, eelmisel sügisel laekus mulle sama medali tunnistus, mis on välja antud kaardiväe vanemseersant Valter Mõttele, mees samuti 372.polgust. Kuid polgukomandör on juba mitte polkovnik Lepp, vaid alampolkovnik Ermel. Tunnistuse kuupäev 23.detsember 1945.a. Samale mehele- Valter Mõttele on medalitunnistusel- XXX aastat Punaarmeed alla kirjutanud kv polkovik Vassili Võrk, kuid paraku venekeelses variandis
"полковник Bэрк"

Muuseas, eelmisel sügisel laekus mulle sama medali tunnistus, mis on välja antud kaardiväe vanemseersant Valter Mõttele, mees samuti 372.polgust. Kuid polgukomandör on juba mitte polkovnik Lepp, vaid alampolkovnik Ermel. Tunnistuse kuupäev 23.detsember 1945.a. Samale mehele- Valter Mõttele on medalitunnistusel- XXX aastat Punaarmeed alla kirjutanud kv polkovik Vassili Võrk, kuid paraku venekeelses variandis
"полковник Bэрк"

Viimati muutis stilett, 10 Jaan, 2008 21:34, muudetud 1 kord kokku.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline