Mõtteid karbivirnast, ehitusjärgust ja värvimisest

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Ma näen, et paljud minu mõtted ühtivad teie omadega. Vähemalt oleme ühel lainel.:wink:

Mis puutub sama mudeli mitmekordsesse omamisse, siis tunnistan,et olen ise väikest viisi süüdi. Kuigi jah minul piirub see kahe paariga.
Immelmann
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Immelmann »

Kapi otsas karpe nii kolmekümne tuuri. Kuna viimasel ajal on ehitamistempo ajapuudusel dramaatiliselt langenud, olen ka juurdeostmist kõvasti piiranud. Aga vahel ikka mõni karp juurde tekib. Enamus 1/72 lennukikraam, aga nüüd ka mõned 1/48 ootamas. Lisaks mõned tankid ja laevadki vahelduse mõttes.
Mis taustauurimisse puutub, siis on aja jooksul korralik raamatukogu tekkinud. Ja mida rohkem süvened, seda huvitavamaks läheb ja seda rohkem tahaks teada. Praeguseks ongi vist mudelite nokkimine rohkem selline kõrvaltegevus selle va taustauurimise kõrval:)
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Pange m6ni illustreeriv pilt kah :wink:
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Ehk Herr xawa täpsustaks,millest ta pilte soovib?
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

skeletondude kirjutas:Ehk Herr xawa täpsustaks,millest ta pilte soovib?
Ikka sellest mudelite ja karpide paabelitornist :shock: :P
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Tea kas on mõtet - ega nad siis virnas nurgas seisa nagu halud puuriidas, et muudkui aga klõpsid kuumi kaadreid :wink: Selleks tuleb ju kõik panipaikadest välja tõsta.... Ning ega tõest pilti ikka saa - mul näiteks on BT karbis nii BT-2, BT-5, kui ka koonilise tornigaBT-7 - seega siis kolm mudelit... Ja see ei ole ainus "kompott"...

Urmas.
mad mats
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas mad mats »

BT-2,sellest paluks küll pilti,palun.
skeletondude
Liige
Kontakt:

No ma ei tea,teise karbivirna vaatamine on nagu tema naise vaatamine. :D
Eks igalühel ole peaaegu samasugune virn,midagi erilist.
Aga noh,on õhtu ja mul on igav,mingi segane jutt tuli.... :D

Marek
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Minul on selline ebatavaline seis, kus asjad on kapi peal virnas ja kõik on veel ilusti näha ka. Kuigi jah Bismarck enam sinna ei mahtunud, seega see ka viimane piir mille ulatuses ühtset pilti saan teha.

Pilt
xawa
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas xawa »

Panzergrenadier võiks juba väikse lahingu maha pidada oma soomustatud- üksusega ;)

<endal sellised asjad puuduvad, aga tundub küll põnev hobi>
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Kui lahinguks läheb, pakun tuge õhust ja veidi merelt kah:)

riiul 1

http://www.emmk.ee/kalle/models/igasugust/PT090.jpg

riiul 2

http://www.emmk.ee/kalle/models/igasugust/PT094.jpg

riiul3

http://www.emmk.ee/kalle/models/igasugust/PT092.jpg

Ruumi säästmise huvides on mõneski karbis peidus mitu mudelit

Mõned teist on seda pilti kokkusaamistel näinud, aga kuna meil siin selline südamekergenduse teema, siis olgu...)

skeletondude kirjutas:No ma ei tea,teise karbivirna vaatamine on nagu tema naise vaatamine. :D
kas sa sellepärast eelistadki mudeleid internetist tellida..äkki poodnik annab pasunasse tema naiste vaatamise eest??;)

Kk
skeletondude
Liige
Kontakt:

kalle kirjutas:
skeletondude kirjutas:No ma ei tea,teise karbivirna vaatamine on nagu tema naise vaatamine. :D
kas sa sellepärast eelistadki mudeleid internetist tellida..äkki poodnik annab pasunasse tema naiste vaatamise eest??;)

Kk
Hommik,
:D
Ei,noh ma lihtsalt nalja pärast mainisin.Lahedad kogud mõlemal.See Zündapp tundub päris huvitav.
Siim,mulle meeldib sealt kõige rohkem BR-52.(nagu sa ei tea miks.)

Marek
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Ma siin keskendusin karpide arvule. panen siis muud mõtted ka.

Ehitusjärgu ja uute, vanade võrdlusega on lennukitel palju ühist muude mudelitega. St pidevalt tuleb peale ja aina paremaks läheb.. üldjoontes. Aga siin on väike vahe ehk selles, et lennukeid tehakse veidi rohkem igasugu toorikutest. Lausa suu jääb lahti, mida saab teha vacust ja 40 aastat vanadest pressvormidest. Teadgi vajab see teinekord meeletut tööd. Mulle tundub, et tanke nt tehaks rohkem otse karbist. sellele aitab kasa muidugi ka korralike kittide suurem valik.

Mina teen lennukeid, sest mulle meeldivad lennukid:) mulle meeldivad tiivad ja propellerid ja suured lennukid. Laiad ja kohmakad, suured siruulatused on veel eriti head. Sellepäarast mulle ei meeldi ka uuemad lennukid... lisaks pole neil enamasti ka seda lugu jutustada, mis vanematel. On ka paar erandit.. nt SR71 Blackbird on selline lennuk, et selle vastu ei saa..välimuskutsub tegema. Ja siis plaanis nt kõrvuti panna
Tu-160 ja ka "veidi" vanem Ilja Muromets:)

Valmimisjärguga olen püüdnud teha sellise reegli, et üks korraga..eriti lennukid. kui ka midagi muud pooleli on, siis see ei ole teine lennuk, või on see mingi pikem projekt või proov millegi kallal.
Protsess on väga oluline, aga mulle on tähtis jõuda kiirelt seisu, kus kere on koos ja tiivad küljes.. et oleks juba lennuki moodi.) Ja siis värvima ka kohe.
Valmis mudeliga on mul jällegi teine seis, kui Siimul nt. Mulle on valmis mudel väga oluline. Just sellepärast on mu karpide kogu nii suur.. siis olen rahul, et kunagi ehk on mul suurem osa neist ka valmis ja saab neid kõrvuti vaadelda, võrrelda jne. Minu rea juures on 72 tegelikult piisav skaala. Suured lennukid on piisava suurusega ja samas piisavad, et saada aimu selle olemusest, erinevustest jne.
Valmis mudelid on mulle nii olulised, et ma ei kujuta kuidagi ette et peaksin tegema mudeleid kellelegi teisele.. nt tellimise peale. Kui mudel on valmis siis läheb see kuhugi riiulile oma kohale, kus seda ja teisi päris tihti vaatan, mõtlen mida veel teha kuidas jne jne
Vot sellised lood

Kk
Roco
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Roco »

siin saab hea ylevaate mudeli ehitajast :)
mul on karpidega nii et hoian ainult kaaned alles ja ootel on kuskil 10 karpi.
kuid uued tuuled et ajan asju oma projektga ja poes vaatan ringi ka selle pilguga 1-35 mõõdus 40 mm Flak ; 4 raudne 20mm Flak ;105 mm Flak ; arado 196 a-3 jne
Kasutaja avatar
JoRRUU
Liige
Kontakt:

MUDELISM KUI ELUSTIIL: karbid, ... laevandus jm.

Postitus Postitas JoRRUU »

Lugupidamine kõigile osalistele,
Laevandus tundub olema alaesindatud/esitletud. Katsuks seda poolt veidi toetada.
Pean tunnistama, et hetkel ei ole midagi silma hakanud, peale sahinas 13.02.2008 mainitud uudise. Sellega seoses on tarvis varuda kannatust, närvi ja finantsi eraldust – aasta 2008 lõpuks on oodata päkapikku mudelitootjalt: Glow2B-lt: Battleship Bismarck Limited Edition! 1:144, Item no. 1539990, siin ei ole teist teed minu puhul.
Mahu poolest teeb sama välja: Teised ostavad karpide viisi mudeleid kokku, siis siin teed vaid ühe karbiga sama diilimahu ära ja ülejäänud aasta on pingevaba - keskendud ainult teenimisele ja ühe teema kohta info kogmisele, vajadusel käid ja teed või sukeldumised vraki juures ära.

Karpe on ajapikku tekkinud, ei saa mainimata jätta, osalt on see stressi maandamine: peale kooli , töö - ja elamise vaja ka millegagi rõhku süsteemis tasandada (auru välja lasta) - nii lähed ja libistadgi karbikese-paar letilt ära. See on juba elustiil. :wink:
Kohati on tunne, et mudelismindus on üle läinud kollektsioneerimiseks. Üks põhjusi selles: Eesti turg suht väike ja kui midagi ilmub siis vaja ikka saagisest oma osas saada, teab millal jälle lettidele ilmub ja kui siis õigel ajal ei ole võtnud, tuleb neti kaudu ise eraldi ära tellida, kui midagi tõesti tahad oma kogus näha. Millal keegi valmistaja vormi õhtala laseb ... kunagi ei tea mis võib juhtuda.
Reeglina lisandub suurele baaskarbile kõikvõimalikke lisasid (plekid-träkid-temaatiline kirjandus-instrumendid-värvid-toonerid-pulbrid-...).
Kui töö käigus elamine väikeks jääb vahetatakse olemas-olev suurema vasta jne. Igati liikumapanev jõud ja see on ainult tervitatav! :roll:
Eks see mudelismindus ole üks multifunktsionaalne-kultuur-globaalne üritus: omad kogukonnad, omad koolkonnad, omad teemad, omad mõõtkavad, oma kirjandus, oma stiilid, omad üritused, omad neti-lingid jm. s.o mitmekesine vaheldus.

Mis laevade juures võlub?
Võrratu kujugeomeetria, eriti allveelaevadel, konstruktsioon, tehnika jm. Siin on kattuvust lennumassinatega.
Omad nüansid on siin ka kõikmõeldaval soomustehnikal, mootorratastel.

Ei, laske aga samas vaimus edasi, see on seda väärt!
Jõudu kõigile!
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist