1985 aastal oli vanaisa juba pensionil.OveT. kirjutas: (kes äkki oli veel 58 aastaselt teenistuseski ?)
Tuvastada auastmed ja medalid.
MM kirjutas:1985 aastal oli vanaisa juba pensionil.OveT. kirjutas: (kes äkki oli veel 58 aastaselt teenistuseski ?)
See ei muuda eespool öeldut.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
A mis see pension siin loeb, oma ordeni said sa kätte igal juhul, kui olid sõjast osavõtja ja saama pidid.
Väga, väga ja isegi väga ebatõenäoline, et sellel pintsakul on I järk. Lahingulised autasud ju puuduvad. Ma ei ole oma elus ka just ühte autasude komplekti näinud ja omast kogemusest võin öelda, et tuleb ette komplekte, kus lahinguliste autasudega koos on II järk ( kuigi peaks olema I ja seda üsna tihti ), kuid kordagi pole kohanud juhust, kus ilma igasuguste lahinguautasudeta vaid juubelimedalite komplektis oleks olnud I järk... ikka ja alati on olnud ordeniks II klass.
Väga, väga ja isegi väga ebatõenäoline, et sellel pintsakul on I järk. Lahingulised autasud ju puuduvad. Ma ei ole oma elus ka just ühte autasude komplekti näinud ja omast kogemusest võin öelda, et tuleb ette komplekte, kus lahinguliste autasudega koos on II järk ( kuigi peaks olema I ja seda üsna tihti ), kuid kordagi pole kohanud juhust, kus ilma igasuguste lahinguautasudeta vaid juubelimedalite komplektis oleks olnud I järk... ikka ja alati on olnud ordeniks II klass.
Loomulikult on II järgu tõenäosus oluliselt suurem ja kui lapselaps tahab taastada komplekti, siis tuleb valik ilmselt teha II järgu kasuks, aga siiski jääb ka võimalus et tegu on I järguga.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kuna ma nendest hindadest ei tea mitte midagi siis küsin mis teie arvates nende kõikide medalite normaalne hind võiks kokku olla.
Näiteks siis ilma dokumentideta ja korraliku välimusega.
Näiteks siis ilma dokumentideta ja korraliku välimusega.
1. Isamaasõja orden II klass, juubelivariant
2. 30 aastat Nõukogude armeed
3. Tubli töö eest Suures Isamaasõjas
4. 30 aastat võidust Suures Isamaasõjas
5. 40 aastat võidust Suures Isamaasõjas
6. III järk laitmatu teenistuse eest MVD
7. II järk laitmatu teenistuse eest MVD
8. I järk laitmatu teenistuse eest MVD
9. 50 aastat Nõukogude miilitsat
10. Võidu eest Suures Isamaasõjas
11. Tööveterani medal
....
Minu arvamus, millest sa ei peaks üle maksma...
1. Isamaasõja orden II klass, juubelivariant- mitte üle 200 (aga ilmselt leiab ka odavamalt)
2. 30 aastat Nõukogude armeed- max 100
3. Tubli töö eest Suures Isamaasõjas -max 100
4. 30 aastat võidust Suures Isamaasõjas-max 20
5. 40 aastat võidust Suures Isamaasõjas- max 20
6. III järk laitmatu teenistuse eest MVD- 100- 150
7. II järk laitmatu teenistuse eest MVD- 150-200
8. I järk laitmatu teenistuse eest MVD -250-300
9. 50 aastat Nõukogude miilitsat- max 200
10. Võidu eest Suures Isamaasõjas- max 75
11. Tööveterani medal- minu jaoks ei maksa see midagi
Võib olla on see minu subjektiivne arvamus, kus mõne autasu hind on reaalsusest suurem või väiksem. Eks kõik sõltub kus ja kellelt ostad ja kuidas kaubelda oskad. Oma kalkulatsiooni olen teinud keskmiselt- erinevate kohtade hindade järgi+ omast kogemusest. See näiteks ei tähenda seda, et mina olen nõus kõige tavalisema juubelimedali eest välja käima 20 krooni. Isamaasõja II järgu juubelivariandi eest, kui keegi peaks mulle näiteks praegu pakkuma 100 krooni eest, siis ma ei tea, kas ma seda sellise hinna eest ostaksin.
Aga loodan, et vanad faleristika korüfeed annavad paremat nõu. Eks ma olen viimastel aastatel ajast maha jäänud
1. Isamaasõja orden II klass, juubelivariant- mitte üle 200 (aga ilmselt leiab ka odavamalt)
2. 30 aastat Nõukogude armeed- max 100
3. Tubli töö eest Suures Isamaasõjas -max 100
4. 30 aastat võidust Suures Isamaasõjas-max 20
5. 40 aastat võidust Suures Isamaasõjas- max 20
6. III järk laitmatu teenistuse eest MVD- 100- 150
7. II järk laitmatu teenistuse eest MVD- 150-200
8. I järk laitmatu teenistuse eest MVD -250-300
9. 50 aastat Nõukogude miilitsat- max 200
10. Võidu eest Suures Isamaasõjas- max 75
11. Tööveterani medal- minu jaoks ei maksa see midagi

Võib olla on see minu subjektiivne arvamus, kus mõne autasu hind on reaalsusest suurem või väiksem. Eks kõik sõltub kus ja kellelt ostad ja kuidas kaubelda oskad. Oma kalkulatsiooni olen teinud keskmiselt- erinevate kohtade hindade järgi+ omast kogemusest. See näiteks ei tähenda seda, et mina olen nõus kõige tavalisema juubelimedali eest välja käima 20 krooni. Isamaasõja II järgu juubelivariandi eest, kui keegi peaks mulle näiteks praegu pakkuma 100 krooni eest, siis ma ei tea, kas ma seda sellise hinna eest ostaksin.
Aga loodan, et vanad faleristika korüfeed annavad paremat nõu. Eks ma olen viimastel aastatel ajast maha jäänud

Re: ....
Mitte, et ma oleksin vana faleristika korüfee, aga olen nõus II klassi ordeneid ka 150 krooniga ostma:)stilett kirjutas: Isamaasõja II järgu juubelivariandi eest, kui keegi peaks mulle näiteks praegu pakkuma 100 krooni eest, siis ma ei tea, kas ma seda sellise hinna eest ostaksin.
A muidu on Su kalkulatsioon reaalne!

Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist