IL-2M

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
andrusan
Liige
Kontakt:

IL-2M

Postitus Postitas andrusan »

Otsustasin oma lennukiehitamise kroonikat ka teistega jagada.
Enne värvimist sai pahtliga mätsida, ja mitte vähe.
Pilt

Kruntimiseks valmis
Pilt

Krunditud
Pilt

Pärast kruntimist tuli nii mõnedki kohad pahtliga veelkord üle savida.
Pilt

Seejärel tõmbasin ühe kihi musta värvi peale, mille järele kohe ka põhirohelise
Pilt

Pilt

Pilt

Nüüd saab masin arvatavasti nädalavahetuse seista ja kuivada, kuna teiste hobidega seotud tegevused tulevad vahele.
Tervitused
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Väga ilus mudel, :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Algus on küll hästi paljutõotav - selline puhas ja korralik töö - ootan järge!

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

See on ka üks lennuk, mille välimus mulle meeldib. Ikka hoogsalt edasi!
Kasutaja avatar
kalle
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas kalle »

Panzergrenadier kirjutas:See on ka üks lennuk, mille välimus mulle meeldib.
lennukid ongi ilusad:) ja mis on vaieldava iluga on tihti nii koledad, et lausa ilusad.. või huvitavad, või..,)

Aga see siin on jällegi üks hästi tehtud tööjärg!
Il2 mul mingeid erilisi seoseid pole ja seega puudub see ka minu kogust. Kuigi mõtted paneb liikuma fakt, et kunagi, kui nõuka ajal mudeleid koku käkerdasin (ilma värvimata) siis sai neid ikka tehtud paar..või mõni rohkem. Seepärast olen mõelnud ka nüüd ühe valmis teha. Aga seoses sellega, et pole jõudnud otsusele, mis skaalas selliseid lisa asju teha, siis ongi see siiani soetamata. Tõsise il2 tõuke sain viimati Soomes, sest seal väljas olnud talvine mudel meeldis mulle väga ja pani mõtte taas liikuma, et ise ka järgi üüda teha selline ...nagu mul tegemist vähe oleks:)

Aga veelkord... ilus ja korralik asi ja jõudu sellega
andrusan
Liige
Kontakt:

Tänud kõigile kiidusõnade eest, eks ma nokitse jõudu(aega on vähe) mööda edasi.
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

ilus!

mul tuli millegipärast meelde see laul:
kõrgel taevas lendab lennukite rivi
mõni alla tuli nagu telliskivi
need on uhked punakotkad...
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Mulle meeldib nii töö kui lennumasin.Ootame ja vaatame mis edasi juhtub.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Würger 190G »

Ilus töö. Mis mõõt? 1/48? Mis firma mudel?

Vanasti oli kahekohlise tähis NSVL kirjanduses Il-2M3 , kui ma õieti mäletan. Nüüd on see tähistus kadunud?

Ил-2 одноместный - первый серийный вариант. Выпускался с марта 1941 по февраль 1943 года.
Ил-2 двухместный. Отличался наличием кабины стрелка за пределами бронекорпуса с пулемётом УБТ, форсированным двигателем АМ-38Ф. Выпускался с октября 1942 по май 1945 года на заводах №№ 1, 18, 30.
Ил-2 - опытный на гусеничном шасси конструкции Чечубалина. Изготовлен в августе 1942 года.
Ил-2 - опытный с огнемётом АОГ конструкции ГСКБ-47. Изготовлен в августе 1942 года.
Ил-2 - опытный с 2 дополнительными пушками ШФК-37 под крылом. Разработан в 1941 году. В сентябре 1942 года на заводе №18 изготовлено 9 самолётов (одноместных).
Ил-2 - опытный с 2 крыльевыми пушками НС-45. Изготовлен в сентябре 1943 года.
Ил-2 - опытный с турелью МВ-3. Изготовлен в мае 1943 года на заводе №18.
Ил-2 - опытный с турелью УБШ. Изготовлен в марте 1944 года на заводе №30.
Ил-2 - опытный с четырёхлопастным винтом. Изготовлен в сентябре 1944 года.
Ил-2 - противотанковый. Отличался 37-мм пушками НС-37. Мог брать на борт 192-220 кумулятивных бомб ПТАБ-2,5-1,5. Выпускался с 1943 года на заводе №30. Изготовлено около 1200 самолётов.
Ил-2 М-82 (Ил-4) - опытный с двигателем воздушного охлаждения. Отличался двигателем М-82 (АШ-82) с воздушным винтом АВ-5В, двухместной кабиной экипажа. В июле 1941 года на заводе №39 переоборудован 1 самолёт. Первый полёт 8 сентября 1941 года (лётчик-испытатель В.К.Коккинаки).
Ил-2 М-82ИР - опытный с двигателем М-82ИР (М-82 112И). Первый полёт 20 февраля 1942 года (лётчик-испытатель М.А.Нюхтиков). Предполагалось серийное производство на заводе №381, но к этому времени было налажено производство двигателей АМ-38, а М-82 потребовались для выпуска истребителей Ла-5.
Ил-2 М-250 - штурмовик с двигателем М-250 конструкции КБ-2 МАИ (проект). Разработан в 1943 году.
Ил-2бис - опытный с полностью бронированной кабиной стрелка. Изготовлен в сентябре 1942 года на заводе №1. Первый полёт 6 октября 1942 года (лётчик-испытатель А.К.Долгов).
Ил-2И - истребитель бомбардировщиков (опытный). Отличался двигателем АМ-38Ф, одноместной кабиной, облегченной конструкцией. Вооружение состояло из 2 пушек ВЯ и 2 бомб ФАБ-250 на внешней подвеске. Изготовлен в августе 1943 года.
Ил-2КР - корректировщик-разведчик. Отличался радиостанцией РСБ-3бис и фотокамерой АФА-И. Первый полёт 27 марта 1943 года. Выпускался с апреля 1943 года на заводе №30.
Ил-2У (УИл-2) - учебный. Отличался двухместной кабиной с двойным управлением. С апреля 1943 по июнь 1946 года изготовлено 1211 самолётов.
andrusan
Liige
Kontakt:

Mis mõõt? 1/48? Mis firma mudel?
Pilt

Tervitused
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Plastik peaks accurate oma olema, parandage kui eksisin.
Aga tehtud on igastahes kenasti. Täitsa ootan kohe et valmis saab.

Jõudu nokkimisel
andrusan
Liige
Kontakt:

Camo tegemist alustasin liivakarva tooniga

Pilt

Järgmisena läks tumehall. Pildil on värv veel kuivamata ja tundub seetõttu heledam

Pilt

Seejärel tuli kõhualune helesinine ja valge kolmnurk saba otsa

Pilt
Pilt

Lõpptulemus peaks tulema selle lennuki sarnane, kuigi ma ei hakanud camo laike tehes mm-täpsust taga ajama

Pilt

Täna otsustasin ka kleepsud peale panna. Mõtlesin, et olen kaval ja panen pildid kahe lakikihi vahele, aga sellega "lõikasin endale näppu".
Nimelt kõhualuseid viisnurki kleepides sulatas lakk värvi üles ja pildid jäid küllaltki kortsulised, sama juhtus ka kapotil olevate valgete triipudega.
Saab näha, mis juhtub, kui lakk ära kuivab. Kui pind jääb ikka väga kole, eks siis tuleb hakata lihvima ja üle värvima. Igatahes külje- ja sabadekaalid
läksid otse värvi peale ja lakkima plaanin hakata alles 2-3 päeva möödudes. Tundub, et värvimise ja lakkimise vahe peab olema ikka oluliselt pikem kui 24h
Pilt

Ilmselt "pesu" lükkub järgmise nädala peale, eks siis uued pildid.
Tervitused
Viimati muutis andrusan, 23 Jaan, 2008 14:45, muudetud 1 kord kokku.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Noojaah, sihukesed ilusad kaadrid, et silmad läksid pähe punni... :shock: Vägev! Tundub et lõpp on käega katsuda, nii et ootan..

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Visuaalselt väga huvitav. Kõik see peaks ilusasti kokku sulanduma kui natuke kulutamist saab. :wink:
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Jälle mulle meeldib nii töö kui lennumasin.
Nii võib juhtuda,et hakkan poes lennukite mudeleid ka sellise imeliku läikega silmis vaatama.
Selle lakkimisega kaasnevad jah mõningad ohud.Osad lakid sisaldavad kraad kangemaid lahusteid kui värvid.Seega lasen mina esimese kihi alati suht õhukese ja lasen korralikult kuivada.Kleebise sulatab ka lakk täitas vedelaks.Aga kui laki kiht ei ole liiga paks siis tõmbab kuivades kleebis sirgeks tagasi.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist