DIO - Sinna ja tagasi

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Luciano
Liige
Kontakt:

DIO - Sinna ja tagasi

Postitus Postitas Luciano »

Kuna õues pole õiget lund näha siis tegin ise veel ühe lumise pildi.

Tegelikult otsisin oma BT-5le mingit rolli. Päris mudeliks ei suutnud teda vormida ja siis otsustasin teda rekvisiidina kasutada.

Sõdurid on algupäraselt Academy destroyer set
Pilt
Aga sculptisin neile selga talvecamo jakid - lisasin revääri, kapuutsi ja taskud. Muutsin käte asendit ja varustust.

Kiivrisisu tegin veinipudelikorgi ümbrisest. Kaugelt vaadata on täisa ok.

Aga üks pilt võib öelda rohkem kui üks teine:
Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Päris maalilise kompositsiooniga oled maha saanud, figuuride poosid on üsna head, kuigi sellel maas vedeleval tüübil on jalad veidi naljakalt konksus, iseasi muidugi, kui tegu pole just viimaste krampidega... Aga muidu võiks talle põlvede alt miski puuoksa või mätta välja paistma sokutada, et nad ebaloomulikult õhus ei tunduks olevat...
Tank on sellises konditsioonis igati OK, mis sest repetanud ja täistuisanud kolakast rohkem ikka tahta. Ainus mis küsimusi tekitab, on valgeks võõbatud summuti - ega sellisel kuumal asjal värv õieti püsida tahtnud, sellele oleks pisikesest lumehangest piisanud küll.

Urmas.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Mis muud öelda, kui et kena kompositsioon :wink:

Püstoliga sõdur haarab kaasvõitlejalt õlast kinni ja karjub : " Hans, tee midagi, tee ometi midagi ! "

Selline situatsioon tuli esimesena silme ette mehikesi vaadeldes.
Luciano
Liige
Kontakt:

Sumpsi jutt jumala õige. Katangi selle ilmselt lumega, sest pean nii ehk teisit lund veel kohendama ja lakkima.

Aga mehe jalad ei ole tegelikult õhus - seal all on lainetav maapind mis piltidel lihtsalt esile ei tule - ilmselt peaks seda kohta ka lumega rõhutama, et kontrast paremini paistaks.
Päris maalilise kompositsiooniga oled maha saanud...
no kui mudeleid teha ei oska siis peab rõhk olema kompositsioonil :)
www.aiaimpeerium.ee
skeletondude
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas skeletondude »

Tundub, et ma pole ainus, kes eelistab figuure kokku panna. :)
Aga hea töö, peaks ütlema.
Küta edasi!
Marek
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

"Sanitaarlask" oli minu esimene mõte, väga hea kompositsioon. Verd peaks tegelikult vist rohkem olema, aga pole ju veresauna ka vaja.
Luciano
Liige
Kontakt:

Tegelikult on lugu ja positsioonid niimodi projetseeritud, et esimene mees on saanud tanki tagant välja astudes snapri kuuli loest (dioraami reegli järgi on ida paremal ja vastavalt on ka asetatud vene tank suunaga vasakule, saksa sõdurid taanudvad uuesti läände ja mööduvad lääne suunalisest tankist mis 41 aastast maha jäänud). Peale langemist, jäädes siiski laskija suhtes tanki varju, hoiab sõber hukunud kamraadi pead põlvel ja komandör tõmbab teda õlast justkui öeldes: " tule, sa ei saa teda enam aidata".

no jah, kuigi üks pilti pidi ütlema rohkem kui üks teine siis eelnev jutt peaks aitama kompositsiooni traagilisust hinnata :)
www.aiaimpeerium.ee
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Hea töö mees :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Lahe, talve siin just vaja oligi. (Lumi tundub see aasta kuidagi võõras:))

Ma näen aga ühte viga....
saksa sõdurid taanudvad uuesti läände ja mööduvad lääne suunalisest tankist mis 41 aastast maha jäänud
Kui see tank on kasvõi ühe aasta niimoodi looduses seisnud, siis sellest valgest värvist on üüpris vähe järgi.
Ma ei tea küll täpsemalt Vene värvist, kuid Saksa valge oli mõeldud olema veega mahapestav.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Nojah, sellises võtmes, et masin on 41 aasta talvel pihta saanud, on tõesti asi üsna küsitav. Mina pidasin miskipärast veidi reaalsemat võimalust silmas: ikka "värskelt" kolakat saanud, võis siis maha jäetud, kuna üksikuid BT-5 võis kohata väga vabalt ka 43 aastal, ja kui uskuda erialast kirjandust, siis mõnedes rindelõikudes, nagu näiteks Leningradi all, oli 44 aasta jaanuaris neid veel paarikümne jagu.
Summuti võib ju põhimõtteliselt jääda, kuigi selleks ajaks oli enamus masinaid mingisugusegi moderniseerimise läbi teinud ja suure tünni asemel vaatasid kattevõrgu serva alt kaks jämedat torujuppi välja.

Urmas.
Luciano
Liige
Kontakt:

No nüüd on siis mu stoori täitsa uppis - 43 maha jäetud ei saa see tank olla, sest siis on tank sakslste "ees", 41 aasta ei saa olla, sest siis liiguvad sakslased vales suunas ja sellist talvekamo jakki ka ei olnud siis veel! Igavene rist ja viletsus algusest peale selle PT-5ga :)
Mulle endale meeldib selle tanki "uhutud mustus" mis tekkib lumesulamisel - piltidel ei paista just kõigeparemini välja - ja selle tõttu ei tahaks hakata tanki üle ka värvima.

Jäägu sedakorda töö siis nimega:

"Muinasjutt kolmest Hansukesest"
www.aiaimpeerium.ee
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Ma arvan,et rindejoon ei liikunud terve sõja vältel täpselt läänest itta ja tagasi.Ka muud ilmakaared on olemas.Samuti ei näita mõned kased taustaks mingit kindlat punkti maakeral.Sinu dioraamil võis taganemine toimuda põhja või loodesse aga antud masin oli tabamise hetkel ida-lääne suunaliselt.Loll on see kes vabandust ei leia!Ära põe ilmakaarte pärast 20cm suurusel maketil,mida saad ise keerata.Mulle avaldab hoopis rohkem muljet Sinu dioraamide tegemise tase.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Luciano
Liige
Kontakt:

No ma lähtusin sellest algtõest, et alusel järgitakse seda põhja-lõuna põhimõtet ja et vasakult paremale ründab sakslane ja paremalt vasakule venelane ja pingviinid tulevad alt ja jääkarud ülevalt servast. Aga eks sul on õigus - 20cm maad ja mina olen ju selle maa kuningas ja ütlen kuidas on.

Aga tänud hääde sõnade eest ja harivate kommentaaride eest kõigile. Eks ma edaspidi olen eeltööga hoolsam.

Ja hr.fossiili juhenditest leidsin nüüd võimaluse puude lehtede tegemiseks nii, et kevad võib tulla.

Just avastasin, et mul olig ju selle töö nimi juba muinasjutust pärit.
www.aiaimpeerium.ee
Tsiknat
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Kas sissejuhatavale osale järgneb veelgi võimsam triloogia?

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
Luciano
Liige
Kontakt:

Polegi paha idee, kahju ainult, et üks kääbik juba surma sai. Saruman - Stalin? Miks mitte! Gandalf- Adolf! No aina paremaks läheb :)
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist