9 mai
9 mai
Kuressaares oli samba juures peale minu 5 punaveterani.Nende juhi sõnul on Saaremaal elus veel 50 punavanakest.Pooled voodihaiged.Vanim 95 aastane. Varsti ei ole enam kellegilt midagi küsida.Vanad panid küünla ka sakslaste ristile.Kahjuks ei saanud küsida, kas mõni veteran oli ka Saaremaal sõdinud.
Kudjapelt suunduti Tehumardi mõõga juurde.Seal pidi ka napsu võetama.
Moskva paraad mulle meeldis.Nigu Frontline etteaste. Ja need ZIS 5-d täis punavanakesi.Ma kirjtan Putinile, et andku üks auto koos koormaga meie ajalootuppa hoiule.Kas keegi sellist traadist metalliotsijat on kohanud, nagu sapöörid seljas kandsid.Aga mis imelikud kiivrid punaväelastel peas olid?Mulle müüdi selline, kui ida-saksa oma, aga...
Kudjapelt suunduti Tehumardi mõõga juurde.Seal pidi ka napsu võetama.
Moskva paraad mulle meeldis.Nigu Frontline etteaste. Ja need ZIS 5-d täis punavanakesi.Ma kirjtan Putinile, et andku üks auto koos koormaga meie ajalootuppa hoiule.Kas keegi sellist traadist metalliotsijat on kohanud, nagu sapöörid seljas kandsid.Aga mis imelikud kiivrid punaväelastel peas olid?Mulle müüdi selline, kui ida-saksa oma, aga...
-
Kapral Karu
- Moderaator
- Kontakt:
Kohalikus riigikaitsebüroos peaksid veel alles olema PA/NA sõjaveteranide arvestuskaardid, sinna on märigitud ka teenistuskohad. Kohalikke ajaloouurijaid peaks neile ligi lastama küll, eriti kui veel mõni tuttav õiges kohas on... Väeosanimetuste järgi saab enam-vähem kindlaks teha, kes neist Saaremaal sõdida võisid, kes kaugemal. Ja siis tuleks nad kiiremas korras üle küsitleda! Aga mis nüüd muna õpetab kana 
-
Kapral Karu
- Moderaator
- Kontakt:
Re: 9 mai
Nood ep olnud ajaloolised ZIS 5-d. Pigem vastavalt dekoreeritud GAZ-ikud - mudel 51 või 53.tõnuv kirjutas:need ZIS 5-d täis punavanakesi.
Tõde on selle poolel, kes vähem valetab.
Слава Україні!
Героям слава!
Слава Україні!
Героям слава!
- starkatter
- Liige
- Kontakt:
Moskva linnavalitsus tellis ZIL-i tehaselt võidu 60-nda aastapäeva paraadiks 150 ZIS-5 koopiat pluss veel mõned eksemplarid (tagavaraks või õppesõiduks).
Võeti väike seeriatootmises olev ZIL 4320 (Bõk ehk Bõtshok) ja ehitati sellele teistmoodi kere peale. Kabiin tehti nelikanttorust ja vineerist, armatuurlaud on tänapäevane. Kasti pandi 20 bussitooli. Mootorikate käib pealt ära nagu kirstu kaas, katte all on diiselmootor!
Tulemus sarnaneb ZIS 5-le samapalju kui metssiga koduseale. Vene (auto)ajakirjandus on selle teema kallal juba mitu kuud ilkunud. Muide, ZIL-i tehase enda hoovil seisab postamendil üks originaalne ZIS 5, seega malli võtmiseks ei pidanud kusagile väga kaugele minema.
Võeti väike seeriatootmises olev ZIL 4320 (Bõk ehk Bõtshok) ja ehitati sellele teistmoodi kere peale. Kabiin tehti nelikanttorust ja vineerist, armatuurlaud on tänapäevane. Kasti pandi 20 bussitooli. Mootorikate käib pealt ära nagu kirstu kaas, katte all on diiselmootor!
Tulemus sarnaneb ZIS 5-le samapalju kui metssiga koduseale. Vene (auto)ajakirjandus on selle teema kallal juba mitu kuud ilkunud. Muide, ZIL-i tehase enda hoovil seisab postamendil üks originaalne ZIS 5, seega malli võtmiseks ei pidanud kusagile väga kaugele minema.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline