Sissisõda Eestis 2010

Relvastatud gruppide tegevus väljaspool ametlikke väeosi. Metsavendlus, sissisõda, mittekonventsionaalne sõda, gerilja, banditism ja mis iganes nimed sellele nähtusele antud on.
Vasta
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

tommy kirjutas:
Juhani Putkinen kirjutas:Aga nende Stingeri taoliste õhutõrjerakettide hankimine on väga tähtis - ilma nendeta Eesti kaitsmisest ei tule välja muut kui suured kaotused. Hankimisest ei loomulikult piisa. Juhul kui nad oleksid tsentraliseeritult laos (Tapal) nad kah hävitatakse enne kui nendest oleks kasu. Nad on vaja hajutada laiali igale poole Eestit - kaitseliitlastele.
Need Stingeri-taolised raketid on Eestil juba hangitud, kannavad nad küll nime "Mistral" ja tehtud Prantsusmaal,...olemuselt aga samasugused kui Stingerid...
Ainult 1.Jalaväebrigaadi jaoks. Tegelikult nad pole nii portatiivsed kui on vaja sissidele.
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

Juhani Putkinen kirjutas:[

Ainult 1.Jalaväebrigaadi jaoks. Tegelikult nad pole nii portatiivsed kui on vaja sissidele.
Aga neid päris portatiivseid ei müü meile ju keegi . USA ostab praegu Tshehhide käest kokku SA-7-id , kuna tänapäeval on need liiga portatiivsed (s.o. , kui mõni ´vasakule´ läheb ja lõpetab mõne terroristi kätes ).
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

vk1 kirjutas:

Aga neid päris portatiivseid ei müü meile ju keegi . USA ostab praegu Tshehhide käest kokku SA-7-id , kuna tänapäeval on need liiga portatiivsed (s.o. , kui mõni ´vasakule´ läheb ja lõpetab mõne terroristi kätes ).
Võib-olla saaks osda näiteks Ukrainast ja moderniseerida Eestis.
Kruuda
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Juhani Putkinen kirjutas:
Yamamoto kirjutas:meenutage Salingradi
Tasub mäletada, et Saksamaa püüdis kõigest väest vallutada terve Stalingradi. Tal oli suurepärased sõdurid, lennuvägi, tankid, jne. Ikka jäi vallutamata.
Ehk värskendad mälu kas selle juhi nime kandva varemehunniku hoidmine läks maksma miljoni mehe elu või veel rohkem.
vk1 kirjutas:

Kallis värk. Mida mõtled selle moderniseerimise all? Pealegi ilma riigi poolse seadustamiseta oleks tegemist illekaalsete relvadega ja nende hoidjal reaalne risk vangi minna.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Kruuda kirjutas:
vk1 kirjutas: Aga neid päris portatiivseid ei müü meile ju keegi . USA ostab praegu Tshehhide käest kokku SA-7-id , kuna tänapäeval on need liiga portatiivsed (s.o. , kui mõni ´vasakule´ läheb ja lõpetab mõne terroristi kätes ).
Kallis värk. Mida mõtled selle moderniseerimise all? Pealegi ilma riigi poolse seadustamiseta oleks tegemist illekaalsete relvadega ja nende hoidjal reaalne risk vangi minna.
Loomulikult see õhutõrjerakettide muretsemine peab olema riiklik hange, mitte nii, et keegi suvaline isik hakkab neid smugeldama Eestisse.

See poleks tingimata "kallis värk". Kahjuks militaarasjandusest kiputakse kunstlikult tegema kallis - seda saa teha ka suhteliselt odavalt.

Näiteks vanu Iglasid on siin ja seal (näiteks Soome ladudes) küll ja küll. Üks kord arvatakse need vananenuks ja hävitatakse.

Selle hävitamise asemel neid võiks moderniseerida.

Põhiosal (rakett) pole häda midagi, elektroonika on vaja vahetada moodsaks. Samal võiks kaaluda lõhkepea vahetamist külgmiini taoliseks kumulatiivlaenguks.

Kui see projekt teha koostöös Soomega, niin Lohtajal võiks teha välikatsettusi samal kui Soome õhutõrjel on seal lahinglaskmised.
Kruuda
Liige
Kontakt:

Kallis ütlesin selle pärast, et juba aasta tagasi ostsid jänkid neid kokku ja miks keegi peaks sulle midagi odavamalt müüma kui võib jänkidelt sama asja eest rohkem saada.
Riiklik hange võiks olla küll aga on siis see hange ka reaalne ja millal võiks toimuda? Ja mis soetatud relvastusest saab, juhul kui asi tõesti niikaugele jõuab, seisab kusagil ühes laos ja on vastase raketi sihtmärk? Ehk siis mis oleks sissil neist tolku kodu kaitsmisel.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Kruuda kirjutas:Kallis ütlesin selle pärast, et juba aasta tagasi ostsid jänkid neid kokku ja miks keegi peaks sulle midagi odavamalt müüma kui võib jänkidelt sama asja eest rohkem saada.
Riiklik hange võiks olla küll aga on siis see hange ka reaalne ja millal võiks toimuda? Ja mis soetatud relvastusest saab, juhul kui asi tõesti niikaugele jõuab, seisab kusagil ühes laos ja on vastase raketi sihtmärk? Ehk siis mis oleks sissil neist tolku kodu kaitsmisel.
Jah, tehniliselt pole midagi keerulist. Elektroonika ja sensorid on arenenud kiiresti. On odavaid ja kergeid kiirendussensoreid, nurkkiirussensoreid, kaameraid, protsessoreid jalaga segada.

Probleemiks on tahtmine - ei taha.

Järgmist probleemi Sina juba esitasid. Kui need on kusgil Tapal kesklaos, nii nendest pole kasu. Need peaksid olema jagatud laiali üle Eesti kas või malevate ja malevkondade väikestesse ladudesse. Oi, oi, kui suur kisa selle vastu tõuseks.
Kruuda
Liige
Kontakt:

Võimalik, et olen liiga küüniline aga õhutõrje tegelikult ei pane muretsema. Arvestades meie vastast on tal nagunii õhus kontroll ja võimalik vastuhakk maal saab ka kardetavalt enne otsa kui jõuab järg üksikute sisside metsas jahtimiseni, kus läheks tõesti individuaal ÕT relvi vaja. Pigem oleks vaja TT relvastust. Paartuhat rpgd, jaotatuna üle Eesti nii, et iga nelja mehe kohta üks toru ja 3-4 raketti ja Venelastel on peavalu pikaks ajaks. Plus lõputu mure, et kas nüüd on juba kõik relvad kätte saadud või on veel mõnel talumehel küünitaga paartükki reservis.
Jaanus2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Nokk lahti, saba kinni - kesklaos pole relvadest kasu, laiali jagada on ka problemaatiline, seoses rahva keskmisest suurema jobususega (võrreldes näit. Šveitsiga). Kuidas sellest ringist välja saada? Isegi kui kõik kaitseliitlased oleksid "moraalselt kindlad", leidub ikka paras ports kohalikke vasjasid, kes võivad leida, et siuke pisike rakett on hea abimees panga röövimisel või mõne paha inimese pihta laskmiseks.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Kruuda kirjutas:Võimalik, et olen liiga küüniline aga õhutõrje tegelikult ei pane muretsema. Arvestades meie vastast on tal nagunii õhus kontroll ja võimalik vastuhakk maal saab ka kardetavalt enne otsa kui jõuab järg üksikute sisside metsas jahtimiseni, kus läheks tõesti individuaal ÕT relvi vaja. Pigem oleks vaja TT relvastust. Paartuhat rpgd, jaotatuna üle Eesti nii, et iga nelja mehe kohta üks toru ja 3-4 raketti ja Venelastel on peavalu pikaks ajaks. Plus lõputu mure, et kas nüüd on juba kõik relvad kätte saadud või on veel mõnel talumehel küünitaga paartükki reservis.
1. Ma ei ole selle vastu, et kas või igal kaitseliitlasel oleks oma RPG isiklikus peidikus;

2. Aga moodsale lahingutankile pole eriti mõtet RPGga kallale kippuda, tohutu suitsu ja tolmupilv reedab tulistaja asukoha välja ja on vähe tõenäoline, et tank saaks selle lasuga hävitatud;

3. Vaenlane harjub varem või hiljem sõitma kolonnides, millel on suur tulejõu (kas või BTRe koos raskekuulipildujaga) - jälle sama häda, kui tulistad RPGga, niin saad koheselt korralikult kuule ümbruskonda (ma pole masokist, seega ma kasutan RPG asemel külgmiini, ega reeda enda asukohta välja);

4. Kui pole neid külgmiine ega õhutõrjerakette nii see vastuhakk saab tõesti kiiresti otsa. Kas me seda tahame? Kangelaslik surma Eesti eest? Mina tahaksin tappa võimalikult palju vaenlasi ja hävitada nende sõidukeid, mitte ise surma saada.
Kruuda
Liige
Kontakt:

Huvitav kus ma küll selliseid argumente varem kuulnud olen?
TT relv millest vähegi tolku on kaalub ligi 20kg. Minna sellisega panka röövima?! Peab ikka kõva mees olema kes sellist kolakat tassib ja siis veel röövitu ka käeotsa võtab. Juhiks tähelebanu sellele, et kui keegi panka röövima läheb, võtab ta palju suurema tõenäosusega röövimiseks püstoli ja neid peaks Eestis kümnetes tuhandetes olema.
Selleks, et keegi purjuspäi lollusi ei teeks võib relva paigutada betoon punkrisse mida saavad avada näiteks 3 piirkonna KL meest koos. On olemas sellised kaardiga võtmed, et näiteks 8 mehel on võti aga avamiseks peavad olema kohal vähemalt 3 võtit. Ongi lahendatud probleem purjus Vasjaga, ehki mina üritaks inimesi usaldada. Põhimõtteliselt ei ole ju vahet kas Vasja sõidab kellegi purjuspäi surnuks või laseb õhku.
Kui punker paigutada kellegi õue lahendab see ka elementaarse valvamise probleemi ära. Kui punkris vedeleb paar rpgd, kast padruneid, kuuliprits ja vindid ei paku see sellist sõjalist huvi, et hakata pommitama või raketirünnakut korraldama.
Juhani Putkinen kirjutas:2. Aga moodsale lahingutankile pole eriti mõtet RPGga kallale kippuda, tohutu suitsu ja tolmupilv reedab tulistaja asukoha välja ja on vähe tõenäoline, et tank saaks selle lasuga hävitatud;
Tead ma oleks X-päeval valmis selle tüübi perset suudlema kes mulle RPG29 asemel Javelini annaks sest see tähendaks üsna suurt tõenäosust minu lastele, et issi tuleb koju ka. Aga arvestades, et ühe Javeliini eest saab ~600 rpgd siis on karta, et lapsed peavad leppima 50% tõenäosusega, et isa koju ei tule. Ja üldiselt juhiks tähelebanu, et meil ei ole hetkel isegi mitte RPG29said vaid hiinakad rpg7st millega tanki ei olegi mõtet lasta.
PS võid olla kindel, et 2x4meest 2rpg29 ja 3 röstitud soomukit juhul kui nad on nii tobedad, et kolonnis töllerdavad.
eloscuro
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas eloscuro »

--
Viimati muutis eloscuro, 22 Dets, 2015 1:40, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Kontakt:

Kruuda kirjutas:Selleks, et keegi purjuspäi lollusi ei teeks võib relva paigutada betoon punkrisse mida saavad avada näiteks 3 piirkonna KL meest koos. On olemas sellised kaardiga võtmed, et näiteks 8 mehel on võti aga avamiseks peavad olema kohal vähemalt 3 võtit. --

Kui punker paigutada kellegi õue lahendab see ka elementaarse valvamise probleemi ära. Kui punkris vedeleb paar rpgd, kast padruneid, kuuliprits ja vindid ei paku see sellist sõjalist huvi, et hakata pommitama või raketirünnakut korraldama.
Sellega ma olen täitsa nõus. Aga sinna punkrisse on vaja ka neid külgmiine kas või 100 tk ning vähemalt üks Stingeri taoline ÕT-rakett.
Larry
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Ma olen mõelnud, et kas ladude probleemi ei saaks kergerelvade osas osaliselt lahendada politsei relvahoidlatega. Mitte et sinna suures koguses midagi ladustada, vaid just max rühma relvastus. Need oleks eraldi nurgas eraldi luku ja pitseri taga ning aeg- ajalt käivad asjapulgad kontrollimas. Nii saaks ka "tundlikku" relvastust hajutada. Igapäevaselt neid ei kasutata, ainult X- päeva kätte jõudes.
Relvastuse koha pealt arvan, et nii ÕT kui ka TT on kriitilise tähtsusega. Praegu on siiski ÕT oluliselt kehvemas seisus, ja kui vaenlane saaks portatiivsete ÕT rakettidega kõrgemale surutud, siis oleks meil kõigil lihtsam tegutseda. See ei puuduta ju ainult sissitegevust. Õhusõiduk on samas ka oluliselt kallim mistahes soomusmasinast ja neid on väiksemal hulgal, seega iga masina kaotus annab kohe tunda. Piloodi väljaõpet ei maksa vist mainidagi. Kui tanki vastu on võimalik kasvõi midagigi tega (liigub ta ju ikkagi maismaal), siis õhusõiduki vastu on vaja spetsrelvi. Pole midagi teha - kui tänasel päeval peaks valima (sest raha on vähe), kas osta portatiivseid TT või ÕT rakette , siis ma valiks täna ÕT raketid.
Kruuda
Liige
Kontakt:

Larry kirjutas:Kui tanki vastu on võimalik kasvõi midagigi tega (liigub ta ju ikkagi maismaal), siis õhusõiduki vastu on vaja spetsrelvi. Pole midagi teha - kui tänasel päeval peaks valima (sest raha on vähe), kas osta portatiivseid TT või ÕT rakette , siis ma valiks täna ÕT raketid.
Kardetavalt väga vale valik! Mida on võimalik tanki vastu teha kui sul ei ole relva mis soomust läbiks???
Samas üksikut sissi rühma ei hakka keegi kurat kopterite või lennukitega jahtima.
Pigem TT relvastus ja kui siis raha üle jääb midagi lennukite – kopterite hirmutamiseks.
Hirmutamiseks kõlbab ka kuuliprits, lennukist ei ole aru saada kas sinu poole lendavad kuulid või väiksemad mürsud. Lisaks arvesta, et ühe ÕT raketi eest saad ~100 TT raketti. See politseis hoitav varu on päris asjalik mõte, igatahes parem kui mõni suur ladu.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist