vaadake mis staffi pakril on:))

Kõik relvadest, nii Eestis kasutatavatest kui muidu...
Vasta
Kasutaja avatar
adolf
Liige
Kontakt:

vaadake mis staffi pakril on:))

Postitus Postitas adolf »

www.hot.ee/pakri/ :lol: rauda ja torusid..mürske ja miine mõned torbeedod ka:))
Karramba ;)
canislupus
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas canislupus »

Seal oli ka kaks MIGi kohale lohistatud. Iseasi,mis neist nüüd saanud on: kuuldavasti olla talvel metalli veetud.
Aga seal oli üldse müstilist kraami: õppeaatomipomme (ehk siis igavesed suured ja rasked raudmunad, mis olid liiva täis topitud. - nendega siis imiteeriti tuumapommi heitmist), purukslastud haubitsaid reas. Lisaks oli suurpakril (kui õieti mäletan, igaljuhul tagumine saar) küla makett koos tuuleveski ja kirikuga. Sellest kõigest ka videosalvestus olemas.
Muuhulgas - selle esiots sai ühe isiku erakogusse - mingi imelik valge rakett???, millel ees justkui neljakandiline kaamerasilm. Pole sellist asja kunagi näinud enam. Kui aastal 95 seda ära sai mindud tooma, siis oli see juba kadunud.
(mõni ime - esimene kord sai käidud 1991 koos J.Liimiga, kes oleks nendest saartest väga pädev pajatama... iseasi, mis asju ta seal tookord ajas, sest ta on seal ka ööde kaupa viibinud erineva varustusega... kaamerad, tosimeetrid jne...). Katsun teda seebitada, et need videod VHSilt digisse lugeda, enne kui asi hävineb.
Kasutaja avatar
paharet
Liige
Kontakt:

Re: vaadake mis staffi pakril on:))

Postitus Postitas paharet »

adolf kirjutas:www.hot.ee/pakri/ :lol: rauda ja torusid..mürske ja miine mõned torbeedod ka:))
Tuttavad pildid mu koleegi poolt tehtud.Ise olen ka seal käinud ja kohad läbi käinud.Hea,et saared ei ole väga käidav koht ehk jõuab sealt ka miskit muuseumisse.Seal on säilinud ainukesed 152 mm Canet rannakaitsekahurite rauad Baltikumis.Nende koht oleks tegelikult Lagedi muuseumis.Plahvatus on küll neid purustanud aga ehk mitme raua peale saab mõne kobedama kokku.Kahju oleks kui need vanarauaks lähevad.
Muuhulgas - selle esiots sai ühe isiku erakogusse - mingi imelik valge rakett???, millel ees justkui neljakandiline kaamerasilm. Pole sellist asja kunagi näinud enam. Kui aastal 95 seda ära sai mindud tooma, siis oli see juba kadunud.
Ma arvan,et sama rakett võib olla Paldiski Piirivalvekordoni õuel aga ilma kaameraosa ja elektroonikatahttp://pilt.ee/photo/397209/8018279/
Lisaks oli suurpakril (kui õieti mäletan, igaljuhul tagumine saar) küla makett koos tuuleveski ja kirikuga.
Kas see ikka oli makett enne sõda oli saartel Rootslaste külad ja samuti kirik.
canislupus
Liige
Kontakt:

ei ole sama rakett...

ja sellest, et seal olid külad, olen ka teadlik. Paraku oli tegu maketiga - plekist märklauad erinevate hoonete kujudega. Asja kujundamisel oli silmas peetud küla.
Kasutaja avatar
paharet
Liige
Kontakt:

canislupus kirjutas:ei ole sama rakett...

ja sellest, et seal olid külad, olen ka teadlik. Paraku oli tegu maketiga - plekist märklauad erinevate hoonete kujudega. Asja kujundamisel oli silmas peetud küla.
Siis tean mida mõtlesin ja vist isegi kohta oli jah plekist märklauad.
canislupus
Liige
Kontakt:

Muide see külamotiiv kirikute ja tuuleveskitega oli mingi üldine trend - Kõrvemaal anti samasuguste asjade pihta tuld.
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Arvan, et nendest esialgsetest Rootsi küladest ei ole vundamente ka alles, arvestades millise innuga venelased pommitamisi ja rünnakuid harjutasid. Lihtsalt arvan nii, kindlalt ei tea.
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
Kasutaja avatar
paharet
Liige
Kontakt:

hugo1 kirjutas:Arvan, et nendest esialgsetest Rootsi küladest ei ole vundamente ka alles, arvestades millise innuga venelased pommitamisi ja rünnakuid harjutasid. Lihtsalt arvan nii, kindlalt ei tea.
Ikka varemeid on alles.Pildil on kiriku varemedhttp://my.tele2.ee/meelis/FotoGalerii/P ... pilt13.htm
canislupus
Liige
Kontakt:

Seal nendest omajagu alles...
Huvitav, kas surnuaed on korrastatud? venelased olid sael kõvasti vaeva näinud ja kõik lahti kaevanud.
Kasutaja avatar
istorik
Liige
Kontakt:

Pakri saared

Postitus Postitas istorik »

Kamraadide poolt kirjutatu peab siiani paika, olime Pakritel just 28- 29.05. Kõikvõimalikku militaarset rauda siiani tonnide kaupa, osaliselt märklauad säilinud, osaliselt ka rootslaste külakohad- eriti just paeehitiste vundamendid. Väga palju puuke!
Martti
Liige
Kontakt:

Re: Pakri saared

Postitus Postitas Martti »

istorik kirjutas: Väga palju puuke!
Ma eeldan et teil olid ikka vastavad vaktsineerimissüstid tehtud? Minul jääb küll sel aastal sinna minemata just puukide pärast.
Vanasõiduki huviline
Minu sõidukid: Gaz 22; Moskvich 412 1969
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

see valge "rakett"peaks olema hoopis lennuki all veetav trossi otsas olev "seade".Olen ise sõjaväes näinud selliseid.Need kuulusid sidemeeste arsenali ja ma ei tea täpselt mis andmeid sellega koguti.
Muideks lahe foorum on see :)
canislupus
Liige
Kontakt:

??? oleks huvitav võrdluseks pilti näha.
fireman
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

canislupus kirjutas:??? oleks huvitav võrdluseks pilti näha.
Kahjuks sellest minul pilte pole ja kõige kurvem on see,et ei tea isegi mis nime all seda otsida internetist.
Muideks lahe foorum on see :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline