Sd.Kfz.181 Tiger I (Late Production) Ausf.E
Tiigreid ikka Eesti pinnal on sõdinud küll. Sellest on juttu olnud mitmes teemas kuid ei viitsinud väga otsida ja panen sulle ainult ühe lingi. Siin on lühidalt juttu ka Eestis olnud Tiigritest.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... us&start=0
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... us&start=0
Pole küll minu asi vastata, aga eks austet Kastner teab küll, millest selline sarkasm on tingitud, ka kõigil neil, kes on foorumi mudelite osa pidevalt jälginud, peaks aimdus olema. Kuigi usun et ega see tegelikult ilkumisena mõeldud polegi, rohkem selline sõbraliku tögamise värkvälihall kirjutas:Mida Surmaingel- mis nimi sihuke üldse .. ilgud ?

Aga see Tiigrite värk, medali poolt äratoodud linki uurides võib teha järelduse, et siinkandis ringi liikunud Tiigrid, niipalju kui neid siis oli, kuulusid kõik eranditult Schwere Panzer-Abteilung 502 koosseisu. Seega siis varajased ja keskmise seeria masinad, Teadaolevalt hakati metallist ratastega Tiigreid tootma peale 1944 aasta veebruari. Kuid kui vaadata selle üksuse täiendamist materjalosaga, siis 1944 aasta jaanuaris (20-21 kuupäeva paiku)said nad 22 uut Tiigrit, veebruaris täienesid read veelgi - 12 kuupäeval said nad 13 uut Tiigrit ja 29 -ndal veel 17, nii et Tiigrite koguarvuks pataljonis oli sel hetkel 71 masinat. Kuid kuna metallist ratastega versioon ei olnud selleks momendiks veel tootmisse läinud, siis võib üsna kindlalt väita, et selliste ratastega Tiigreid Eestis ringi mütanud ei ole.
Urmas.
Soovitan lugeda Carius, O. Tiger im Schlamm.Antud raamatus on üpris täpselt kirjas Tiigrite toimetamised Eestimaal ,ei oska öelda kas antud raamat ka eesti keeles on ilmunud aga venekeelse varjandi leiab siit http://militera.lib.ru/memo/german/carius_o/index.html.
The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
--------------------------------------------------------------------------------
Please try the following:
If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly.
Open the militera.lib.ru home page, and then look for links to the information you want.
Click the Back button to try another link.
Click Search to look for information on the Internet.
HTTP 404 - File not found
Internet Explorer
Mina näen ainult niipalju siis sellest raamatust!
Venekeelt ma nagunii ei oska!
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
--------------------------------------------------------------------------------
Please try the following:
If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly.
Open the militera.lib.ru home page, and then look for links to the information you want.
Click the Back button to try another link.
Click Search to look for information on the Internet.
HTTP 404 - File not found
Internet Explorer
Mina näen ainult niipalju siis sellest raamatust!
Venekeelt ma nagunii ei oska!

- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
Tee mis tahad, mulle isiklikult Surmaingli postitused meeldivad.
Aga roomikute osas oskaks kohe paar head linki välja pakkuda:
http://www.militaar.net/phpBB2/search.php
http://www.militaar.net/phpBB2/viewforum.php?f=45 (selle lehekülje puhul palun tungivalt ka vanematele lehekülgedele ja teemadele pilk heita. Usu mind, need aitavad!)

Aga roomikute osas oskaks kohe paar head linki välja pakkuda:
http://www.militaar.net/phpBB2/search.php
http://www.militaar.net/phpBB2/viewforum.php?f=45 (selle lehekülje puhul palun tungivalt ka vanematele lehekülgedele ja teemadele pilk heita. Usu mind, need aitavad!)
-
- Liige
- Kontakt:
Siin on jah juba peenema huumoriga tegu - päris naljakas on.
Aga roomikutest. Ratastele nad sulle peale vist ikka lähevad - proovinud oled? Kui jäävad kitsaks, siis tuleb sooja veega venitada - ise pole kunagi kummidega mässanud, aga siit foorumist kordi läbi käinud tarkus. Aga kui ilusti peale lähevad, siis pole muud, nagu Marek ütles, värv peale, liimiga kinni ja keskelt liimiga veorataste peale tõmmata, et raske roomiku rippuv mulje jääks.
Nii, et anna tuld ja jaga pilte, kui hakkama oled saanud.
Aga roomikutest. Ratastele nad sulle peale vist ikka lähevad - proovinud oled? Kui jäävad kitsaks, siis tuleb sooja veega venitada - ise pole kunagi kummidega mässanud, aga siit foorumist kordi läbi käinud tarkus. Aga kui ilusti peale lähevad, siis pole muud, nagu Marek ütles, värv peale, liimiga kinni ja keskelt liimiga veorataste peale tõmmata, et raske roomiku rippuv mulje jääks.
Nii, et anna tuld ja jaga pilte, kui hakkama oled saanud.
- Panzergrenadier
- Liige
- Kontakt:
Ei pannud ma mööda midagi, lingid kõik nii nagu ma soovisin.
Asi on selles, et siin foorumis on seda roomiku teemat ikka päris mitmel korral arutatud. On seda teemat puudutatud lugematuid kordi ka välismaa mudelismilehtedel ning seal on lausa erinevate mooduste kohta artikleid rohkete piltidega. Ah et kuidas peaks küsija neid lehekülgi teadma....no eks nende nimekriri ole siin foorumil ka üleval. (Abiks nii foorumisisesed kui ka netiavaruste otsingumootorid.) Ise tuleb ka natuke vaeva näha ja ringi ''nuuskida'', kõike ei kanta kandikul ette. Sorry, ei taha jätta sellist tõrjuvat muljet, kuid nii läbi korrutatud teema, standardküsimus värskelt mudelistilt.
Muidugi ei ole ma seisukohal, et üldse midagi küsida ei tohiks. Loodaks pigem näha sellist pooleldi konstruktiivselt küsimust nt ''Mul on nende roomikutega probleem. Ise plaanin kinnitada neid traadiga rataste külge sidudes. Kas on mõtekas......jne'' See näitab, et endal ka mõte käib ja otsid probleemile lahendust. Ehk saavad isegi teised foorumlased konstruktiivse mõttevahetuse käigus targemaks.
Pea püsti, nuga ja liim kätte!
Asi on selles, et siin foorumis on seda roomiku teemat ikka päris mitmel korral arutatud. On seda teemat puudutatud lugematuid kordi ka välismaa mudelismilehtedel ning seal on lausa erinevate mooduste kohta artikleid rohkete piltidega. Ah et kuidas peaks küsija neid lehekülgi teadma....no eks nende nimekriri ole siin foorumil ka üleval. (Abiks nii foorumisisesed kui ka netiavaruste otsingumootorid.) Ise tuleb ka natuke vaeva näha ja ringi ''nuuskida'', kõike ei kanta kandikul ette. Sorry, ei taha jätta sellist tõrjuvat muljet, kuid nii läbi korrutatud teema, standardküsimus värskelt mudelistilt.
Muidugi ei ole ma seisukohal, et üldse midagi küsida ei tohiks. Loodaks pigem näha sellist pooleldi konstruktiivselt küsimust nt ''Mul on nende roomikutega probleem. Ise plaanin kinnitada neid traadiga rataste külge sidudes. Kas on mõtekas......jne'' See näitab, et endal ka mõte käib ja otsid probleemile lahendust. Ehk saavad isegi teised foorumlased konstruktiivse mõttevahetuse käigus targemaks.

Pea püsti, nuga ja liim kätte!

-
- Liige
- Kontakt:
Peale selle eelmise postituse otsisin väheke veel ja leitsin,et üks võimalus on superattackiga kinni rataste külge liimida või siis traadiga soovitud asendisse roomik kinnitada ja siis mingi fööniga seda soendada, et võtaks soovitu asendi.
Ma arvan, et oleks võinud teatada sellest
aga kui ei teatanud siis pole enam midagi teha!
Roomikud mahuvad peale ilusti, ruumi puudu ei jää ega üle ka mitte!
Eks ma proovin siis superattackiga,
piltidest ei jää ilma ka keegi! 
Ma arvan, et oleks võinud teatada sellest

Roomikud mahuvad peale ilusti, ruumi puudu ei jää ega üle ka mitte!
Eks ma proovin siis superattackiga,

No näed - otsides leiabki!
Teinekord proovi enne küsimist juba infot otsida. Kui mudelikarbi lahti võtad, siis üldiselt näeb kohe ära, mis seal sees on, mis kvaliteediga, mis värviskeem ja mis roomikud. Juba siis võid mõtlema ja otsima hakata, kuidas nendega seonduvad probleemid kõige valutumalt lahendada - vahel veeretad mõnd roomiku-, või värvimõtet paar päeva ajus edasi-tagasi, tegeldes samal ajal ülejäänud tankiga ja vastus vupsab iseenesest ühel hetkel pähe.
Selliste lihtsate küsimuste küsimisega on see teema ka, et paiskad oma probleemi foorumisse, oodates vastust teinekord mitu päeva, selle asemel, et vahel mõne minutiga see vanades teemades tuhnides või guugeldades üles leida. Päris küsimise pärast pole ka mõtet küsida.
Edu
Kristjan
Teinekord proovi enne küsimist juba infot otsida. Kui mudelikarbi lahti võtad, siis üldiselt näeb kohe ära, mis seal sees on, mis kvaliteediga, mis värviskeem ja mis roomikud. Juba siis võid mõtlema ja otsima hakata, kuidas nendega seonduvad probleemid kõige valutumalt lahendada - vahel veeretad mõnd roomiku-, või värvimõtet paar päeva ajus edasi-tagasi, tegeldes samal ajal ülejäänud tankiga ja vastus vupsab iseenesest ühel hetkel pähe.
Selliste lihtsate küsimuste küsimisega on see teema ka, et paiskad oma probleemi foorumisse, oodates vastust teinekord mitu päeva, selle asemel, et vahel mõne minutiga see vanades teemades tuhnides või guugeldades üles leida. Päris küsimise pärast pole ka mõtet küsida.
Edu
Kristjan
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist